» »

Nakup zunanjega trdega diska

Nakup zunanjega trdega diska

zockyx ::

Pozdrav

Ker mi počas na laptopu zmanjkuje prosotra razmišljam o nakupu zunanjega diska!
Zdaj bi vas pa prosu če mi lahko malo pomagate oziroma mi svetujete katerega bi kupil
Rad bi da ima:
- 7200 rpm
- 120€ (MAX)
- napajanje preko usb-ja
- Pa čim več gb za to ceno
Disk bi uprablu za shranjevanje filmu oz. download torrentov!

Za enkrat sm sam našu z 400gb tega:
Zunanji disk

Naj bi se napajal preko usb-ja!

Hvala vsem za pomoč!
  • spremenil: zockyx ()

kmetek ::

ne napaja se ampak je CLASIC.

TOSHIBA 320GB

za isti znesek.

Drugače ti lahko jaz svojega WD PASSPORT 250GB prodam, nič rabljen. Sem mislil, da mi bo delal na DVD playerju pa ne.....ZS...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

kixs ::

Ce mene vprasas, je edina varijanta 2.5" WD Passport2 serija. 250GB pride okoli 80€, 320GB pa okoli 100€.

Ker gre za USB2 vmesnik, se ne sekirat kaj grozno glede 5400 ali 7200. Brez dodatnega napajanja pa so le 2.5" diski.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

2,5" diski so pa največ kapacitete 320 gb?

Jan987 ::

Tudi sam sem imel pred kratkim tak problem in sem zadevo rešil tako, da sem kupil WD-jev 500gb zunanji disk. Z namestitvijo in kompatibilnostjo ni nobenih težav, disk pa je tudi zelo eleganten in ne preveč opazen. Cena pa mislim da je trenutno 79€ pri mimovrste, po ostalih trgovinah pa se cene tudi ne razlikujejo za več kot kakšen evro. Vendar pazi, saj imaš različne serije WD 500gb diskov, in cena nekaterih je tudi do 120€.

Če pa ti je to premalo prostora, pa lahko za okrog 140-150€ dobiš že 1Tb disk.

Jan987 ::

Samo popravek, spregledal sem da potrebuješ disk, ki se napaja preko USB-ja. Če ti je to pogoj, potem to odpade. čeprav ne vem zakaj bi bil to pogoj, ker če si rekel da ga imaš za downloadanje torrentov.... tega tako ali tako večinoma ne boš delal drugje kot doma, poleg tega pa mislim da tudi ves čas ne rabiš celotnega arhiva glasbe s seboj ...

samo moje razmišljanje ob tem, ko vidim razliko v ceni...

zee ::

Zunanje ohisje za 2.5'' disk + poljuben disk 2.5'' = 120-150 EUR za 250 GB (disk seveda ob priliki zamenjaš z večjim).

Zadeva ne potrebuje dodatnega zunanjega napajanja in je ravno dovolj velika, da se jo da nositi okoli.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Volta ::

Ampak verjetno so ti diski, ki se napajajo izključno preko USB-ja počasnejši od običajnih zunanjih diskov. Ali so samo toliko varčnejši?

Samo popravek, spregledal sem da potrebuješ disk, ki se napaja preko USB-ja. Če ti je to pogoj, potem to odpade. čeprav ne vem zakaj bi bil to pogoj, ker če si rekel da ga imaš za downloadanje torrentov.... tega tako ali tako večinoma ne boš delal drugje kot doma, poleg tega pa mislim da tudi ves čas ne rabiš celotnega arhiva glasbe s seboj ...

samo moje razmišljanje ob tem, ko vidim razliko v ceni...

Ja sej sm jst tudi tuhtal na to! Po eni strani je res ne da ne rabim vsega. Bom se videl in premislil ... hvala vsem za odgovore.
LP

zee ::

Niso pocasnejsi, samo manjso napetost rabijo za delovanje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč/ zunanji SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
242408 (1535) simongrega
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475588 (3164) Bevcan
»

Zunanji disk na USB napajanje

Oddelek: Kaj kupiti
92093 (1803) blackbfm
»

PHILIPS DVP 5960 in WD Passport 2 120 GB dela ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81915 (1164) mamlaz
»

razlika hitrosti med USB2 in firewire pri externem disku

Oddelek: Strojna oprema
112138 (1958) BigFoot

Več podobnih tem