Forum » Kaj kupiti » menjava plate, proca in ramov
menjava plate, proca in ramov
nejchaf ::
Pozdrav!
Nadgrajujem comp pa me zanima za vaše strokovno mnenje. Menjam plato, proc pa rame.
plata: gledal asus p5q. Zanima me kakšna je razlika med navadno in pro (se mi splača dat 10€ več). Priporočate kako drugo plato za okoli 100€?
proc: gledal Intel. Najraje bi vzel kar q6600 ali e8400. Katerga se mi bolj splača? Nekaj malega bi tudi za gaming rabil, vendar načeloma ne bi navijal proc oz. po potrebi. Je kaj boljšega na trgu do 150€
ram: tukaj sem pa čisti noob. Vem samo da bi ga rabil vsaj 2gb. Tukaj itak v količini ni problem, bi ga že naslednji mesec kupil več če bo premalo. Kaj mi priporočate za do 50€?
Pa še vprašanje zaradi napajalnika. Gor bi laufale te tri komponente, HD3870, dva HDD in dva DVD-RW. Kok W napajalnik rabim? Zdaj imam 430W (verjetno bo tudi to premalo)
Če mate kakšno cenejšo varijanto komponent za manjše pare pa kar na plano z njimi. Stvar je da mam 300€ in to je to. In če bi rabil še napajalnik pol bi moral vžgal ćim cenejšo varijanto komponent
A se obeta kakšno obćutno znižanje cen, da bi se splačalo še malo počakati? Hvala za odgovore
Nadgrajujem comp pa me zanima za vaše strokovno mnenje. Menjam plato, proc pa rame.
plata: gledal asus p5q. Zanima me kakšna je razlika med navadno in pro (se mi splača dat 10€ več). Priporočate kako drugo plato za okoli 100€?
proc: gledal Intel. Najraje bi vzel kar q6600 ali e8400. Katerga se mi bolj splača? Nekaj malega bi tudi za gaming rabil, vendar načeloma ne bi navijal proc oz. po potrebi. Je kaj boljšega na trgu do 150€
ram: tukaj sem pa čisti noob. Vem samo da bi ga rabil vsaj 2gb. Tukaj itak v količini ni problem, bi ga že naslednji mesec kupil več če bo premalo. Kaj mi priporočate za do 50€?
Pa še vprašanje zaradi napajalnika. Gor bi laufale te tri komponente, HD3870, dva HDD in dva DVD-RW. Kok W napajalnik rabim? Zdaj imam 430W (verjetno bo tudi to premalo)
Če mate kakšno cenejšo varijanto komponent za manjše pare pa kar na plano z njimi. Stvar je da mam 300€ in to je to. In če bi rabil še napajalnik pol bi moral vžgal ćim cenejšo varijanto komponent
A se obeta kakšno obćutno znižanje cen, da bi se splačalo še malo počakati? Hvala za odgovore
- spremenil: nejchaf ()
jest10 ::
Če ne navijaš pretirano, vzemi najcenejše rame in cenejšo plato. Procesor bi vsaj jaz vzel Q6600, ki bo dlje konkurenčen novim zadevam, kot E8400, še posebno, če ga boš nekoč kaj navil.
Glede napajalnika pa najprej probaj s trenutnim, če se izkaže da je prešibak, ga menjaj.
Glede napajalnika pa najprej probaj s trenutnim, če se izkaže da je prešibak, ga menjaj.
x45 ::
Razmisli o Amd ju, jas bi vzel dobro ploščo AM2+ npr GA 780g atojevo grafo ter uporabil hybrid CF.
CPU pa X3 8450 ki stane samo 92 eur- AGT.
Čez čas boš lahko vtaknil noter 45 nm denaba če ti bo tole premalo samo dvomim. 430 w bo dovolj za tole.
775 se poslavlja s prizorišča in ne boš mel nobenih upgradov več.
CPU pa X3 8450 ki stane samo 92 eur- AGT.
Čez čas boš lahko vtaknil noter 45 nm denaba če ti bo tole premalo samo dvomim. 430 w bo dovolj za tole.
775 se poslavlja s prizorišča in ne boš mel nobenih upgradov več.
jest10 ::
Razmisli o Amd ju, jas bi vzel dobro ploščo AM2+ npr GA 780g atojevo grafo ter uporabil hybrid CF.
Mi lahko poveš, kaj pomaga CF med HD 3870 in low end grafiko primerljivo z 2400PRO?
Kaj pa vem, AMDji mi ne dišijo kaj preveč. Če hočem uporabit CF, rabim tudi tako plato. P5Q pro ima 2 PCIe x16. Obstaja kakšna cenejša varijanta z dvema x16, da je vsaj kolikor toliko kvalitetna. Za proc sem se pa kar za q6600 odločil. Kaj pa glede RAMov, kaj priporočate?
profii ::
kakšna pa je razlika p5q-e in p5q deluxe? na asusovi strani ni videt razlike. edino v ceni opazim razliko.
se sprača dat 40€ več za deluxe?
se sprača dat 40€ več za deluxe?
Deluxe ima 3x PCIe x16 slote, P5Q-E pa ne. Medtem sem pa gledal še P5KC. Se mi zdi zanimiva zaradi DDR3 slotov + ima tudi 2 slota PCIe x16. Sedaj pa kolebam med P5KC in P5Q pro???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejchaf ()
Zdj sm pa že totalno zbegan. Sem ugotovil razlike med p5kc in p5q pro. Medtem pa odkril še p5k-e, ki vsebuje tudi wifi. Zdj me pa zanima, koliko je domet tega wifija (ma kdo kakšne izkušnje s tem), ker tud to nameravam enkrat kupit
Po prespani noči sem se odločil za Q6600 in P5K-E, wifi izvedbo. Ostane cca. 40€ in s tem moram izbrati še RAM (2gb). Fantje predloge na dan, da se zadeve čimprej naročijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nova matična na 775 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9180 (7958) | TomasM |
» | Kateri čipset za Q6600 ?Oddelek: Strojna oprema | 1894 (1427) | PrimozR |
» | nov comp. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8073 (6020) | Meizu |
» | PC po komponentih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7305 (5108) | Gutjerez |
» | Matična plošča za Q6600 oz. kolebanje med več izbiramiOddelek: Kaj kupiti | 1303 (1303) | JIM22 |