» »

Dead space

Dead space

«
1
2

Highlag ::

Ste tole že srečali?

Dead space

Malček spominja na Doom, grozljiva atmosfera čudni sovražniki, orožja... Zgleda kar zanimivo..
Never trust a computer you can't throw out a window

_Prince_ ::

ja, komaj cakam da dobim tole zadevo na moj PS3...zgleda fenomenalen spil, sploh pa vzdusje:)

laught ::

Zgleda kr vredu!kje pa se bo dogajalo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: laught ()

_Prince_ ::

kolikor jaz vem na vesoljski postaji...morda se kaj na planetu okoli katerega krozi...vec pa mi ni se znano:)

laught ::

Upam da bo tud na planetu kaj,da nebomo skos v neki vesoljski postaji.

_Prince_ ::

 Necromorph

Necromorph



Baje se bo dogajalo na rudarski vesoljski ladji, ki jo prevzame neka tuja rasa, ki se ji rece Necromorphi.
Pogled na dogajanje v igri bo podobno v stilu Resident evil4 in Gears of War.
Zanimivo je tudi dejstvo,da se bomo morali prebiti cez marsikatera okolja, ki bodo v brezteznostnem stanju.Isaac (glavni karakter) bo opremljen s posebno obleko in magnetnimi skornji, ki jih bo potrebno pravilno uporabiti.Baje se bo slo tudi na povrsje same ladje, kjer vsaka napaka pomeni, da lahko brezmocni odletimo v vesolje.
Tudi orozja v igri ne bojo taka kot smo jih navajeni, temvec le kaki zanimivi ;) rudarski pripomocki.
Sovrazniki v igri ne bojo navadni zombiji, ki padejo po doloceni skodi, temvec jih bo potrebno temeljito "razmontirati". Imajo namrec tudi to zmoznost, da jim na kraju kjer smo jih poskodovali zrastejo novi udi in deli telesa.Nasilja in krvi bo torej zelo veliko:)

zgoda se vrti okoli Clarka Isaaca, vesoljskega enzinirja, ki dela za C.E.C. , podjetje, ki nadzoruje velikanske rudarske ladje po celi galaksiji.Podjetje prejme klic v sili od rudarske ladje Ishimura, ladje ki unicuje planete, da v zameno dobi dragocene rude in snovi.Zaradi predvidevanja, da gre na ladji za mehansko napako, posljejo na pomoc Isaaca in se dva zaposlena. Ko prispejo na ladjo, kmalu odkrijejo da jo je prevzela tuja nezemeljska rasa.Kmalu po vkrcanju se Isaac loci od ostalih in se mora prebiti skozi mnoga nevarna okolja na varno.
Govori se tudi o nekem nezemeljskem artifaktu, ki je bil odkrit na enem od planetov in je bil prenesen na ladjo, kljub dejstvu , da so tisti, ki so prisli v stik z njim, znoreli. Baje, da bo ta artifakt imel pomembno vlogo skozi sam potek zgodbe.

Sami avtorji so izjavili, da zelijo ustvariti igro , ki bi nas drzala na robu pameti ves cas.Ekipa je pregledala veliko horror filmov, le za to, da so dobili inspiracije, kako nas najbol prestrasiti.

V galvnem , caka nas se en zelo zanimiv in obetajoc spil;)

 Naslovnica

Naslovnica

iLichu ::

Super si tole spisal lindemann ;)

laught ::

Res si dobro napisal.in očitno nas res čaka dober horror špil.

laught ::

Res si dobro napisal.In očitno nas res čaka dober horror špil.

iLichu ::

sam upam da bo tole pravi horror,k RE serija je zdj kr ratala akcijska igra :'(...

Berserker ::

Če bom to igral, bom ziher podnevi, ponoči pa z ak 47 in rpg-jem v roki.

Meizu ::

Haha lol :D Sam tudi meni ni pointa igrat nek špil ki te usere ko staro mačko razumeš... Pol pa hodiš ponoči domov iz kakega žura pa maš kšne fore, ko se ti zdi, kot da bo zdej zdej en zombi iz ovinka priletel.

iLichu ::

jst sm tud velika sera za horror igre :D pr condemned sm se vedno na zacetku,prvih 20 min lol :D

Meizu ::

Ma, recimmo kšni špili kot so Penumbra recimo - sam bejži stran. Pa ne da bi bil kakšna "prpa" sam pač ne paše mi, da v vsakem vogalu pričakujem neki, da mi bo skočilo pred fris... Že Stalker mi je brez trainerja bed igrat.... :P

iLichu ::

pr stalkerju je ista zgodba :D k sm prsu v tunel,sm mel bliznje srecanje z tistim nevidnim monstrumom z lovkami...od takrat ne igram stalkerja lol

_Prince_ ::

no da ne govorim jaz o F.E.A.R. k se mi zdi da vidm tisto puncko glih kamor koli pogledam:)

Meizu ::

Mja, al pa Penumbra THe Black Pleague, ko se podiš okoli in nonstop slišiš tiste korake zombija ki pregleduje tiste sobe in tisti hodnik... Groza. Dejansko so mi tisti, ki jim uspe tak špil obrnit, legende. Res. Meni tega ne bi uspelo.

Anyway, mislim, da smo malce zašli, hehe :P

_Prince_ ::

Datum izida pa je postavljen na 27.10.2008.
Se pravi, se 2 meseca:) upam da ne bojo sli tega prestavlat.

In pa oglejte si tole:)

http://www.gametrailers.com/player/3810...

http://www.gametrailers.com/player/3630...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Prince_ ()

iLichu ::

upam da ne bojo zasral tole igro :/

Tr0n ::

Tema ze odprta.

Drugace pa zna bit cool. Pred izidom bodo izdali se animiran film na DVDju, pa precej mini zgodb si lahko ze pogledate na GameTrailers.

iLichu ::

trailer za anime zgleda noro :D

laught ::

http://www.gametrailers.com/player/4006... Tole zgleda res sweet,res kul orožja,res vsak trailer me bolj navduši..upam sam, da ne zaserjejo.

Berserker ::

Men malj spominja na mešanco half life pa gears of war. ne zamert sam mnenje svoje sn dodal, sicer zgleda kul, bo šlo to v coop.

laught ::

Coopa nebo, vsaj zaenkrat še ni blo nič infota, da naj bi bil.

Še ena pričakovana igra, ki polek gow 2 ne razočara,res dobro vzdušje itd,se mi zdi da se je EA dost poboljšal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: laught ()

dronyx ::

Če se morda še kdo spomni te igre imam en problem. Sem v petem poglavju, ko zmiksaš nek alien DNK sample in potem sem prišel do naprave, kamor naj bi to kapsulo vstavil. To je mislim da tretji tak postopek po vrsti, konkretno se nalogi reče Create poison. DNK sample imam v inventarju, ampak ko pridem do naprave, ne prime tipka E, da bi vzorec lahko dal v "batch mixer". Morda je problem v tem, ker sem se najprej na poti do tja izgubil in sem naredil daljši ovinek. Sem pa še vse save shranjeval na isto mesto, tako da od četrtega poglavja naprej nimam druge shranjene točke.

Ali morda kdo ve, če gre za bug in ali obstaja za to kakšna rešitev, da lahko nadaljujem?

Rotaidal ::

Hmm... pa se ti pokaže ono, da lahko stisneš E? Pa ti piše, da moreš sem? Oz, če imaš ta quest.Sicer pa kako si se lahko izgubil?:D Če imaš možnost, da ti dobesedno kaže pot če se izgubiš:)

dronyx ::

Ne, ne pokaže, na zemljevidu pa kaže, da sem na pravi lokaciji. Izgubil sem se pa zato, ker sem hodil na pamet, brez da bi pritisnil tipko, ki ti kaže pot. V bistvu sem naredil samo en krog preveč. Jaz domnevam, da program kaj takega ni predvidel in da je nekaj pomešal. Očitno ni druge, kot da ponovno štartam zadji save - 4. poglavje. Crap. Sovražim tisti del, ko se boriš s pošastki in imaš za vratom še tistega modela, ki se ga ne da ubit, ker se regenerira. :))

Rotaidal ::

Čudno. Jaz tudi ponavadi tavam naokoli malo, da pobiram municijo in health packe. Mislim, da nebi smelo biti to problem. Ker pol naprej v naslednjih poglavjih, sem jaz tudi hodil na "blef" prvo, pa mi je vedno šlo naprej. Recimo ko so dvigala pa več nivojev. Pravi pa je samo en.

dronyx ::

Zanesljivo je bug. V drugo sem šel po začrtani poti in se je akcija normalno sprožila. Drugače pa zelo dobra igra, ena boljših zadnje čase.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

3furious ::

Meni se je ustavilo malo kasneje. Tisti strup sem namešal in prišel v 6. poglavje. Ubil sem 7/8 alienov, ki izločajo strup, namesto k zadnjemu pa me "sledilnik" vodi do manjše kontrolne plošče zraven dvigala, ki menja neke sode. Konzolo sem že naštetokrat uporabil, pa se nič ne spremeni. Preiskal sem že celo področje, zadnji je verjetno za zaklenjenimi vrati v drugem nadstopju, katere nikakor ne morem odkleniti.
In the age of information, ignorance is a choice.

dronyx ::

Če se prav spomnim je eden v luknji, zraven konzole. Ko pritisneš E na konzoli, se za kratko odprtina odpre in v tistem času ga moraš ubiti.

oo7 ::

Dead Space creeps onto PC, Xbox Series X/S, and PS5 on January 27.

Dead Space Official Launch Trailer | Humanity Ends Here

Zmajc ::

Kripl simulator!

Izi ::

Pravijo da ni samo odličen remake ampak je tudi kar nekaj nove vsebine.
Pri originalu leta 2008 so morali hiteti in je bilo kar precej vsebine izrezane, ker jo niso uspeli izdelati. Sedaj so v igro dodali vse kar so si takrat zamislili. Je nekaj novih prostorov na ladji, nekaj novih zaklenjenih vrat, nekaj novih puzzlov, nekaj novih questov, naš junak sedaj govori, vse skupaj pa je precej bolj grozljivo, ...

scipascapa ::

Tole bo superca, ampak za 30-40€ rabljeno :)

Magic1 ::

Sej lahko tudi takoj za 60EUR pa daš potem naprej za 40EUR.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

scipascapa ::

Preveč pušenja - 20€...potem pri rabljeni je manj :D

Magic1 ::

Jao, če bi me skrbelo za 20EUR, bi raje 20h delal več v službi in bi imel že za pol PS5 $$$, ne pa igral igro. Načeloma se mi še prodajat ne da, če ne dobim vsaj 40EUR.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Izi ::

scipascapa je izjavil:

Tole bo superca, ampak za 30-40€ rabljeno :)

Pri ključkarjih je trenutno celo malenkost pod 40. Novo, nič rabljeno ;)
CDkeys - 39,29 €

Ampak vse ni tako lepo kot izgleda na prvi pogled.
Na žalost so Remake modernizirali ne samo grafično ampak tudi politično. Se pravi, vrinili so en kup Woke sranja.

- Na propagandnih plakatih, ki jih srečujemo po ladji so bili v originalu samo belci in nekaj Azijcev, sedaj so dodali črnce.
- Nekaj igranih likov so iz belcev spremenili v črnce, nekaj moških pa je postalo ženska.
- Nekateri celo oboje. Na primer Corporal Johnston se je iz belega moškega spremenil v črno žensko. In medtem ko je Belec Johnston v originalu umrl takoj na začetku, črnka Johnston v Remaku preživi tisti prvi napad in ima nekaj več zgodbe.
 Johnston - Original

Johnston - Original

 Johnston - Remake

Johnston - Remake


- Vse, ki so bile ženske že v originalu pa so občutno postarali in pogrdili. Lepotice očitno ne spadajo v Woke načrte.
- Glavni ženski lik, punca našega junaka, ki je bila v originalu seksi tridesetletnica je sedaj videti kot precej zgarana petdesetletnica.
 Nicole - Original

Nicole - Original

 Nicole - Remake

Nicole - Remake


- Kendra Daniels je bila v originalu lepa ženska s poudarjenim oprsjem
 Kendra - Original

Kendra - Original

V Remaku so jo opazno postarali, poredili, oprsje je izginilo in ja uganili ste, postala je lezbika ;((
 Kendra - Remake

Kendra - Remake



Toliko, v vednost, preden odprete svojo denarnico ;)

Zmajc ::

Ahahaha, še dobro da EA iger več ne kupujem. Res so annoying s tem woke sranjem.

Nupina ::

Toliko, v vednost, preden odprete svojo denarnico ;)

Obnašajo se času primerno. Že prednaročam!
The future is woke.

scipascapa ::

Izi: ne kupujem digitalnih iger nad 10€.

Kayzon ::

Glede na to kdo dela pri remaku,bo tole se eno skorpucalo .


Roman Campos-Oriola, creative director (For Honor)
Eric Baptizat, game director (Assassin's Creed Valhalla)
Mike Yazijian, art director (Arkham Origins, Dead Space 2)
Philippe Ducharme, senior producer (Assassin's Creed: Unity)
Gary Stewart, lead level designer (Mass Effect series)
Jessica Maher, UX designer (Assassin's Creed: Valhalla)
Daphney Alarie, senior technical designer (Assassin's Creed Valhalla)
Shadi Mallak, senior technical designer (Assassin's Creed: Black Flag)
Alexis Dumas, senior 3D environment artist (Mass Effect Andromeda)
Maximilien Faubert, senior VFX artist (Shadow of the Tomb Raider)
Alma Talbot, development manager (Star Wars Squadrons)
Pierre-Vincent Bélisle, gameplay tech lead (Mass Effect Andromeda)
Stephen Yu, senior gameplay animator (Batman Arkham Knight, Sleeping Dogs)
Jo Berry, writer (Mass Effect Andromeda)
Xavier Perreault, senior environment artist (Star Wars Battlefront II)
Mathieu Tétrault, senior lighting artist (Star Wars Squadrons)



Glavna animatorka Andromede,je glavni animator pri DS remaku.. Ouchiiee + woke sranje,pa tudi gameplay posnetki zgledajo cudno,dizajn posasti so zjebal k zgledajo j nekaksni ghouli in ne mutirani ljudje v bolecinah. Jebes gaming industrijo,sla v kurac.

oo7 ::

Do danes sem imel namen kupiti igro potem pa vidim tole danes pa lahko rečem, da EA ne bo videla mojega denarja.

dolenc ::

"zgarana 50 letnica" :D

No sej Yoshimura je bla za rudarjenje.

dolenc ::

Ishimura, dober sem to napisal...

Uglavnem, jutri... Jaz mam mal love/hate s tem špilom, presran sem ko igram, nočem igrat, k povzroča stres, al vseen čem! In mi je ena ljubših serij.

ahac ::

Opencritic
88



Metacritic (PC)

88


PS5:
90

Xbox One:
88
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

dronyx ::

Lepo. Upam da remake po mojem mnenju ene najboljših iger tudi finančno uspe. Nato pride še Resident Evil 4 remake. Lepi časi...

acookook ::

Super, da so ohranili v naslovih chapterjev skrito sporočilo. Ni must buy, bo pa ziher kupljena na kakšni razprodaji, med tem, ko Callisto Protocol zgleda kar švoh.
.

scipascapa ::

Jo igram, igra je top.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starfield (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1864170795 (3180) oo7
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11217330 (932) oo7
»

Dead Space 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
6010251 (1445) oo7
»

Hellraiser (TV serija in film)

Oddelek: Sedem umetnosti
211347 (486) opeter

Več podobnih tem