» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
14 / 37
»»

gregyk ::

pa ni žalostno da v 21 stoletju, ko je hdmi že v vsakem tv, se moramo ubadat z skart kabli, predpotopno tehnologijo, ker nas v to sili operater (razen pri hd paketu)?

Nekdo pač mora pokupiti tehniko prejšnje generacije - zakaj pa to ne bi bil UPC :)

Tilen ::

Eno čisto kratko vprašanje. Rad bi spravil UPC-jev stream na PC, katera kartica se je v praksi najbolje obnesla? Imamo naročen navaden Trojček L, analogna TV.

Hvala,

Lp
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spajky ::

Za analogno kabelsko rabiš analogno sprejemno TV kartico z možnostjo kabelskih kanalov ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Okapi ::

Po istem kablu se prenaša tudi digitalna tv in vse nezaklenjene programe lahko gledaš z dvb-c kartico. Mislim, da je imel to v mislih Tilen.

O.

Se mi ne zdi tako simple oz. dajmo malo zakomplicirat.:) Glede na to, da na Philips 42PFL7603H (digitalni DVB-T sprejemnik) ob nastavitvi na "Finska" lahko gledamo tudi digitalen stream kanalov, tistih ki so v osnovni (analogni) shemi, me vseeno zanima, če je potem kakšna razlika oz. katero kartico točno kupiti da bo normalno (optimalno) delovalo tudi na PC-ju? Nekaj sem bral o Techisat karticah, potem bi naj bil spet potreben nek conax dekoder ter da so ir daljinci slabi ipd. Kakšen konkreten primer ali pa še link do izdelka ne bi bil odveč.

Našel sem recimo tole CONAX PCMCIA, zdaj pa ne vem ali za sprejem digitalnih programov osnovnega analognega paketa le to prav tako potrebujem? Bo dovolj "navadna" DVB-C brez razširitvene PCMCIa kartice?

edit : Okapi me je prehitel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

conax dekoder

To potrebuješ samo za zaklenjene oziroma posebej plačljive programe. Da vanj vtakneš kartico, ki jo dobiš pri UPC. Za nezaklenjene ne potrebuješ.

Kar se kartic za pc tiče, se bojim, da so vse bolj neka srednja žalost, pa še od softvera (predvajalnika) so precej odvisne. Načeloma sicer delajo, se pa od časa do časa tudi sesuvajo, imajo težave pri snemanju, se kregajo s kakšnim kodekom in podobno. Konkretnega nasveta, katero je najbolje vzeti, ti pa ne morem dati. Tudi jaz še iščem kaj primernega (po zmerni ceni;-).

O.

Peluga : Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C PCI. Tale ima tudi razširitveno CI režo v kolikor bi kdaj doma še razširili programsko shemo / spremenili paket...

Pri nas je očitno izbira bolj slaba ali pa ne vem kje iskati. Bolha od "Technisat" najde samo Skystar, kar mi pa ne koristi. Ceneje.si še tudi ni slišal za "DVB-C" ali "Technisat". Zaenkrat sem našel samo 2 trgovini pri nas s to kartico. Dino - Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C PCI in Demise Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C PCI. Predvsem se mi zdi zanimivo, da sta oba (Dino, Demise) celo cenejša od Peluge. 8-O

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Kolikor vem, ima Philips serija H vgrajen tudi DVB-C tuner. Če bi imel samo DVB-T, digitalne ne bi mogel gledat.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

To Cablestar sem preizkušal. Saj dela, ampak nekako nisem bil preveč navdušen, predvsem zaradi predvajalnika.

Mogoče bo treba počakati, da se stvari uredijo s podporo Windows Media Centra.

O.

Rotty ::

Ali ima kdo kakšne "zanesljive" informacije o tem ali Telemach pripravlja kakšne nove pakete oz. sprejemnike? Kot slišim in kot tudi preberem vsake toliko časa (in ker sem popoln DTV aberveznik), se ljudje malo pritožujejo, da je slika preko scarta bolj kot ne slaba oz. na ravni analogne in če ima že vsak novi TV hdmi priključek, bi bilo mogoče smotrno razmisliti o novih sprejemnikih? Prav tako se ne bi rad zaklal in bi 14 dni zatem, ko bi podpisal UPC prišel z novimi sprejemniki...

P.S. Nekdo je že spraševal ali je mogoče na UPC vzeti kakšen testni paket, da vidim ali se splača iti na digitalno ali še ne...

Saj imajo en sprejemnik s HDMI, za visoko ločljivost.

O.

Okapi P.P.S mi je izpadu iz posta...Žal sta oba TV v bajti zgolj HDReady

In sodeč po postih je to kot bi dal na gume za >240 km/h na avto z 1.1 mašino. Pa še 6€/mesec ni ravno malo...rad bi čisto navaden sprejemnik.

Saj HDReady je visoka ločljivost (720p). Razlika med navadnim PAL-om in 720p je velika. Bolj je problem, ker je programov v visoki ločljivosti malo.

Sicer pa UPC sedanje sistema verjetno še lep čas ne bo menjal, kar z vsakim set-top-boxom, ki ima HDMI, lahko gledaš programe v visoki ločljivosti. To je ravno spodbuda za višjo ceno. Razen, če bo v neki fazi že za osnovni paket dajal set-top-boxe s HDMI in bo vse programe v visoki ločljivosti zaklenil in jih bo potrebno doplačati.

O.

damjan1980 ::

Eni ne razumete fore HDMI izhoda na stb. Digitalna kabelska ima, kot beseda že pove DIGITALNI signal. Če uporabljaš kamenodobni skart, pomeni da si odličen digitalni signal pretvoril nazaj v analognega in si v praktično istem dreku z eno škatlo in enim daljincem več v dnevni sobi. Imaš pa vodiča in meni na tv zaslonu.
Zato nevem od kot vam famozni stavki v smislu: ja če ne bom gledal HD vsebin, ne rabim hdmi. Bulšit. Sporbajte preko skart in preko hdmi in poročajte. Imam doma obe kištici in razlika je kot dan in noč
Pa še ena stvar je, na katero se pozablja. ZVOK! Če nimate plana zvok speljat na reciever, potem je vseeno. Če pa, mora imet taka škatlica obvezno digitalni izhod. Razlika med analognim vhodnim signalom in digitalnim je zelo velika.

Trenutna ponudba upc je balkanska za balkance. Nekje sem zasledil da zato seveda ni kriv dobavitel set top boxov. Proizvajajo celo vrsto teh škatlic in v ponudbi je minimalno takih brez hdmi. upc se je najbolj ogrel za te predpotopne, seveda verjetno kaka stara zaloga. za balkance bo ok.

Baje pridejo poleti v ponudbo snemalniki z hdmi priključkom. Ampak ta "baje" zna bit zelo podoben tistemu "baje" da pridejo po novem letu (pol leta nazaj) novi HD programi

damjan1980: mi našteješ prosim ene tri pametne, gledljive programe, ki oddajajo v HD in so trenutno na tržišču? Razni promo programi ne veljajo :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

trdoreh ::

NGC HD, Discovery HD...to sta dva!:)

NavadniNimda ::

Arte HD (FRA) SLO Osnovni paket
Discovery HD ANG Dodatni program Discovery HD
Eurosport HD ANG Dodatni program Eurosport HD
History Channel HD SLO Dodatni program History Channel HD
Info TV HD SLO Osnovni paket
Luxe.TV HD ANG Osnovni paket
Magyar Televizio M2 HD ANG Osnovni paket
MelodyZen HD ANG Dodatni program MelodyZen.tv
National Geographic HD SLO Dodatni program National Geographic HD
RTS Maribor HD (P) SLO Osnovni paket

Oprosti, od 10 HD programov, sta tle koristna za moje pojme dva. Discovery HD in NGC HD. Info tv bom gledal v hd? RTS Maribor? Ah ja :)

pumaxx ::

NN ne trudi se. Kablašem je vsaka razširitev programske sheme brezveze(HD pa še posebej)

pumaxx: za razliko od enih, ki bi v shemo dali še vse lokalne tv postaje v HD samo zato, da lahko rečejo da imajo 20 hd programov, drugi raje počakajo in ko bo kaj zares pametnega, to vključijo.

NavadniNimda ::

Evrošport HD in History Channel HD sta tudi kar dobra programa. Priporočam!

Tom-Cat ::

Eurosport HD sicer ima sedaj bolj malo HD vsebin (vecinoma so SD upscaled na HD), ampak v prihodnosti jih bo ziher vec kod pa SD... Vsaj tega in kaksen History HD ter Discovery HD bi lahko dodali... ostalega "dreka" ne rabimo :)

Matheeew ::

Odkar je Eurosport HD vrtel en cel teden žensko dvigovanje uteži in še to ne v native HD me je vse minilo.

EDIT: napaka x2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matheeew ()

Matheeew ::

No. Ko je Grand Slam tenis v native HD (gledal Federer vs. Nadal finale) se zgodba diametralno obrne. :)

vrtel en cel teden žensko dvigovanje utež

Ja, jaz bi tudi raje gledal žensko odbojko na mivki v HD8-)

O.

Saj pravim, HD programi so super, razlika v sliki je ogromna samo kaj, ko trenutno ni skoraj nič pametnega zunaj. Kakšen filmski program v HD bi bil pa že druga zgodba recimo.

Potrebujem pomoč. :|

Namestil sem programsko opremo in bi prosil, če lahko kdo prilepi screenshot delujočih nastavitev v DvB Viewerju.

Sedaj sem posodobil se software in vidim, kot da ne bi imel signala?

Predvidevam, da bi signal moral biti ceprav nimam pravilno vpisanih frekvenc?

Priklopil sem pa nekako takole :

Tale člen sem privil na že obstoječ vtič (levo) na kartici :

Potem sem pa povezal z enim zelo starim kablom katerega sem nasel na podstresju in je vrjetno fuč, ker ne dobim signala. Vsaj tako kaže nova verzija DvBViewer TE.

Kabel ima na eni strani :

tak člen (ta je priklopljen na kartico), na drugi pa kontra, da se prilega v vtičnico na steni.

Lahko nekdo vsaj v teoriji potrdi v kolikor je priklop pravilen?

Zgodovina sprememb…

Rešeno. Torej osnovni paket, Triera :

Transponder list : Complete scan
Symbolrates : 6875

V kolikor sem dal QAM64 ročno ni delovalo. Sedaj deluje. >:D

Kabel 1

Original

Najde mi pa 114 kanalov. (UPC 79, TELIUS 7, unknown 1, RADIO 27). HD samo National Geographic.

Zgodovina sprememb…

Mogoče kdo ve, kaj pripravljajo za november pri Telemachu??

Izi ::

Mogoče kdo ve, kaj pripravljajo za november pri Telemachu??

To je vse kar je znanega.
Prav nihče ne ve nič konkretnega, kar verjetno pomeni samo to, da tudi sami niso imeli v načrtu kaj več od tiskanja dotičnega pamfleta, ki so ga vtaknili v kuverto skupaj z zadnjo položnico.

Najprej so spremenili celostno podobo podjetja, potem so že sredi poletja v javnost vrgli napoved o novostih, ki nas naj bi čakale Septembra, seveda brez česarkoli konkretnega, vse skupaj se je sedaj premaknilo nekam v November.
Osebno Novembra pričakujem nov pamflet, ki bo novosti premaknil na Novo leto >:D

Sedaj ravno teče eno leto od prehoda na digitalno TV in večini bo ravnokar potekla enoletna vezava, to je pomoje tudi glavni razlog za hitenje pri pošiljanju pamfletov, ki govorijo o novostih, ki jih bomo deležni šele čez več mesecev, če sploh.
Namreč v enem letu niso naredili popolnoma ničesar od obljubljenega ob podpisu pogodbe. Še vedno imamo samo en HD program, ki je mimogrede še vedno brez podnapisov, in v celem letu so kolikor se spomnim dodali en sam program (MGM).

Za spremljanje o morebitnih novostih glede Telemacha bi priporočil tale neuradni Telemachov forum, ki se mi zdi najbolj ažuren glede novosti (Uradni Telemachov forum sploh ne obstaja).
Forum se je na naslov http://www.kabelska.net/ preselil šele pred 14 dnevi, zato še ni veliko prispevkov, sem pa na njem že zasledil nekaj zaposlenih pri Telemachu.

Lej izi, glavi razlog, da so se napovedane novosti zamaknile je bila prodaja podjetja. Sedaj je to mimo in se gre s polno paro naprej. Novosti do novembra pa sigurno bodo. Novi trojčki, povečanje hitrosti pri obstoječih trojčkih (cene ostanejo enake), novi Docsis 3.0 paketi, novi programi, novi hd programi, novi hd snemalniki (by Cisco), kmalu video na zahtevo (v začetku naslednjega leta), itd...

Precej neuradno pa sem dobil informacije, da se nam obetata 2 precej zanimiva programa:

Disney Channel, ki bo samo v angleškem jeziku.
To bo popolnoma nov program in ga ne smete zamešati z programom Disney XD, ki bo zamenjal otroški program Jetix.

Največja poslastica, pa bo Sci Fi Channel, znanstveno fantastični program, ki bo imel Slovenske in Srbske podnapise že v štartu.

Edit:
V-i-p, iz pisanja sklepam, da si zaposlen pri Telemachu, nisem hotel, da moje pisanje izpade kakorkoli žaljivo, sem pa bil namenoma sarkastičen, ker ste mi ob podpisu pogodbe pred enim letom zatrdno najkasneje do januarja 2009 obljubili 3 do 5 HD programov, ravno zato že celo leto plačujem dodatnih 6 EUR/mesec, pa imam še vedno samo en HD program.

Dejansko so HD programi edino kar me zanima pri Telemachu.
Sem še bolj stara šola in razni dvojčki in trojčki me nikakor ne prepričajo pri nobenem ponudniku. Prisegam samo na preizkušene tehnologije preko ponudnikov, ki določeno tehnologijo najbolje obvladajo.
Se pravi digitalna kabelska TV preko Telemacha, Optični internet preko T-2 in ISDN telefonija preko Telekoma.

Na tem mestu me torej zanimajo informacije o novem HD snemalniku in o novih HD programih.
Šušlja se o 5 novih HD programih, ki pa naj bi bili dodani šele čisto na koncu Jesenske nadgradnje se pravi nekje v Decembru.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Veron ::

v-i-p bojo tudi novi modemi al ne bo te potrebe? Glede na to, da tud docsis2.0 modemi zmorejo dosti večje hitrosti kot trenutni paketi, ki so na voljo, pomoje ne bo potrebe ali se motim?

Veron: za obstoječe pakete, karkoli že bo, ne bo potrebno menjat modem. Menjat ga bodo pa morali tisti, ki bodo hoteli Docsis 3.0 paket.

sej, sam piše da bodo hitrosti dvignjene v obstoječih paketih. Kaj to pomeni avtomatski dvig (recimo če je sedaj M paket 2mb, novi M paket pa 5mb) na 5mb? Ali bo potrebno poklicat, podpisat kak aneks, modem zamenjat in nato šele dobiš "novi" paket M?

Nič ne bo treba. Paketi se nastavijo na firmi, potem jih pa modemi avtomatsko poberejo. Se pravi, če imaš ti paket trojček XL modem dobi zate paket XL in seveda hitrost, ki je nastavljena v tem paketu. Trenutno 24/2, ob spremembi pa...

sulaco ::

IZI: Naj se ti usta pozlatijo, če bomo dejansko lahko začeli gledati SCI-FI kanal. Predvidevam sicer, da bo kakšna nemška programska scena in ne bo SGU, ampak tudi stari SGA in SG-1 bo v redu...
Bomo še malo počakali, samo če se ne bodo kmalu zmigali, grem na t-2 trojček-optika 10mb down..........
LP

fl0w ::

IZI,
zakaj si ne omisliš full hd tv z že vgrajenim dvb-c sprejemnikom ali pa bi si sam kupil dvb-c HD sprejemnik in ti nebi bilo treba plačevat 6eu na mesec ;)
dokler bo tak delalo ne mislim doplačevat za HD programe...6x12=72EUR=dosti preveč...
Woop-woop! That's the sound of da police!

Alexius Heristalski ::

Predvidevam sicer, da bo kakšna nemška programska scena

Prej romunska, če že ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ja, jaz lahko tudi potrdim tista dva programa, no vsaj disney channel (izvedu od zelo zanesljivega vira), pa baje še ta teden naj bi delovali, bomo vidli?! Drugače pa pohitritev paketov.

LP!

S 15. septembrom bomo obogatili analogno programsko shemo, ki velja za osrednjo Slovenijo
(Ljubljana in okolica, Ribnica, Kočevje, Gorenjska, Grosuplje, Litija, Novo mesto, Pivka, Trbovlje) ter Koper.

Torej jutri :)

sulaco ::

A je že kdo našel nove programe. Ker meni se zdi, da so jih samo premešali....

LP

Novi so od včeraj v analogni shemi, v digitalni jih še ni.

Tom-Cat ::

No fajn. Lahko kdo pove kaksen je program od Sci-Fi kanala (je to UK, USA ali Romunska ali kaksna cetrta verzija?)...

Popravek: se nismo 15.10 ;-) tako da povejte cez mesec dni... ;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tom-Cat ()

čisto informativno me zanima koliko od vas bi si v programski shemi telemacha želelo Fox Life?

Ker sem dobil odgovor od marketinga, da nimajo v planu tega kanala vključit v programsko shemo, z obrazložitvijo, da pač individualnim željam ne morejo ustreči.

Fox Life je drag.

ursarobi ::

Lep pozdrav. Mene pa zanima koliko novih programov bo in zakaj ne morejo že sedaj dati vsaj tiste katere so dali na anlogno tv

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ursarobi ()

pa sej bodo, vendar kasneje!

Novi programi, ki pridejo na digitalno shemo 1. novembra:

1. Disney Channel - Otroški program - http://home.disney.go.com/tv
2. E! Entertainment - Zabavni program iz sveta slavnih - http://www.eonline.com
3. Discovery ID – Investigation Discovery, razkrivanje ozadja kriminalnih dejanj - http://investigation.discovery.com
4. SciFi - Znanstveno fantastični program, serije, filmi
5. Golf Channel - Igranje golfa - http://www.thegolfchannel.com
6. The Fishing & Hunting Channel - Lov in ribolov - http://www.fishingandhunting.hu
7. Motors TV - Avtomobilske dirke - http://www.motorstv.com

1., 2. in 3. si že lahko ogledate med analognimi programi,
SciFi za Balkanske dežele, bo začel oddajati enkrat meseca Oktobra
Za 5., 6. in 7. pa sploh nisem siguren ali imam prave linke. Vsekakor pa nestrpno pričakujemo gledanje golfa, lova in ribolova ;(

SciFi Channel je v lasti NBC Universal in ima že 14 lokalnih različic, vsaka pa ima malo drugačen program in seveda lokalne reklame:
Australija, Benelux, Brazilija, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Latinska Amerika, Polska, Romunija, Rusija, Španija in Velika Britanija
V Ameriki so ga letos preimenovali v SyFy, drugje pa se še vedno imenuje SciFi (izgovori pa se oboje enako)

Kot so 2 dni nazaj objavili tukaj bomo dobili novo lokalno različico SciFi za Balkan. Naša lepa Slovenija se je spet znašla med Balkanskimi državicami :(
Balkanski SciFi bo imel jezike (podnapise) za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bosno in Črno Goro.
O programu pravijo tole:
"The channel will air series including Legend of the Seeker, Flash Gordon and reality show Destination Truth as well as a raft of blockbuster movies."
Se pravi, da na trenutno aktualne serije kot so Warehouse 13, Eureka, i.t.d. lahko kar pozabimo za nekaj let.
Grem stavit, da bo programska shema enaka Romunski http://www.scifichannel.ro

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Bom tukaj nadaljaval:

V-i-p :
Rotty: bo HD snemalnik z HDMI, vgrajenim kabelskim modemom in možnostjo snemanja na zunanji USB disk ok?

Vsekakor bo...če bo v vseh paketih. Če HDMI+snemalnik ne bo v osnovem oz. razširjenem paketu, potem pač ne :)
««
14 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413745 (7317) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208537 (4176) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418499 (9973) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287067 (5590) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu