» »

Združitev particije

Združitev particije

oyoy1234 ::

zivjo. Imam en velk racunalniski problem in nihce mi ne zna pomagat. Sm že klicala na servis in so se mi skor ocitno smejali v faco. Jst bi se tut sama seb, ampak jst sm obupana!

Instalirala sm partition magic in sm zdruzla dve particiji iz istega diska (merge partitions) in mi je povedal, da se bo stara particija (Disk F) pojavla kot mapa na disku E. In pol sm mogla ponono zagnat racunalnik in je blo vse kul. Dokler ne probam odpret tiste mape (ki je zdaj na zdruzeni particiji), ki bi mogla vsebovat vsebino stare particije F, ker mi napiše "access is denied". Pač denied.
Tm mam slike, seminarske, VSE. A sm zajebala? Vem, da sm zdruzla prave particije! Partition magic kr se vedno vidi staro particijo, ampak jo imenuje "Unallocated", pa taka siva je. Kako nej dobim svoje stvari nazaj? Backupov nism nardila.
Ne se smejat. Hvala.
  • spremenila: oyoy1234 ()

5er--> ::

SmeskoSnezak ::

V miru si preberi kako so si ti fantje pomagali. Upam da znaš angleško. Naslednjič priporočam, da raje daš podatke na cd-je in dvd-je ali pa zunanji disk (ali pa drug disk). S temi stvarmi se ni za špilat, če ne veš točno kaj delaš in poznaš program.

p.s.:5er me prehitel :) Ja, takšen postopek so fantje zgoraj uporabili.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

klol ::

Za Partition Magic ti noben ne garantira, da 100% naredi vse brez poškodovanja fajlov ali izbrisa. Tako, da vedno ko kaj takega delaš, si naredi b-kape na DVD ali pa drug trdi disk, ker te operacije ti lahko totalno povozijo disk. Nobenemu se pa ne da reševat takih težav, ker je prezahtevno.

333333 ::

Ravni prejšnji vikend sem se igral z partition magic na prenosniku in resizal particije. Med resizanjem mi je zadeva seveda zastekala in disk C: je bil viden vendar na njem ni bilo več podatkov. Po parih urah se je dalo rešit vse tud sistem se je zagnal. Tako da tvoje podatke se verjeno še da dobit dol vendar je bolljše da neseš to na kak servis al pa se preko zs dogovoriva kaj. Drugače pa če se ne spoznaš na reševanje podatkov raje ne rešuj sama ker lahko nardiš še samo večjo zmedo.
Spiritual

Ful hvala za odgovore. Sm nardila to (kar je prilepil 5er), pa mi jo je res odklenilo, ampak mapa je prazna. Kar je zelo čudno, ampak hkrati sem ugotovila, da je disk velik ravno kot prva particija včasih - to pomeni, da je druga particija (na kateri sem mela večino uporabnih stvari) nekam izpuhtela.
Okej : jaz imam 2 diska, ki so bili prej razdeljeni na 4 particije (recimo A-B C-D). Ko sem particiji C in D združila, je ostala particija C, D je šla nekam v 3PM. V mapi na C, kjer bi morale biti datoteke s D, je NIČ.
Ampak! Zdi se mi, da je particija B povečana. Oba diska sta velika 80GB, sedaj ma particija A skupaj okoli 30GB, particija B pa 70GB. Kar je preveč, tega ni blo prej. Kaj je tukaj narobe? A se da kako to zrihtat?

poe_T, ja, izkušenj pravzaprav nimam nič, komaj da vem kaj je particija, samo nardila sem, kar mi je nekdo predlagal, ko sem ga prašala, kako združiti. Tko da je blo zadnje upanje tale forum, drugače se bom pa res zatekla na servis ali pa tebe kontaktirala.

Zgodovina sprememb…

oyoy1234, idi še tist link skozi, ko sn ga jaz dal. Tam so razne variacije, kaj so fantje naredili, da so dobli nazaj baje "cruical" podatke.

Na hitro pogledal ovi link še sam in piše, da je možno to kar si naredila, nazaj urediti (Undo) nekje v PartitionMagicu. Btw, v PM klikni disk (desni k) in Browse, če lahk pobrskaš po disku, ali ti piše corrupt drive.

Sm šla čez in delala te stvari k so jih delal (s permissionsi) in ni nič pomagalo.. Mislm, je pomagalo da ni več denied, ampak je še vedno prazna mapa. Sm vidla, da je un mel tut prazno mapo, ampak očitno mu je pol začel delat? nevem,jst sm vse te permissionse še enkrat dodala pa to, pa je še vedno prazna.

Ta undo men ni delu...ni se ga dalo kliknit.

Ko desno kliknem, sploh ni nikjer niti 'browse' niti 'corrupt drive', pobrskat tut ne morš po nobenmu.

Evo tole pokaže ko desno kliknem na unallocated:
http://shrani.si/?x/Rl/1Ily0jpf/bla.jpg
.. in na disk E:

Zgodovina sprememb…

Moje znanje ni tak dobro prek neta in fona, poglej ZS. :)

TgT ::

Ti raje sedaj uporabi kakšen recover program, da dobiš podatke s particije nazaj :)
Hit'N'Run

D_u_H_e_C ::

bom kr tu vprašal... en disk mam razdeljen na 2 pogona, in sedaj bi rad en pogon povečal, enga pa torej zmajnšal.
oni večji ma še okrog 100GB placa, torej a lahk kr s partition magic-om to nardim, al spremenim velikosti pogonov raje s kerim drugim programom??

El Nino ::

Partition magic bo odlično opravil to delo.

imagodei ::

Samo da Partition Magic stane denarčka... Mu predlagaš, naj ga kupi, ali naj piratizira?

Obstajajo zastonj alternative. Npr. GParted. Odlično bo opravil delo.
- Hoc est qui sumus -

El Nino ::

@imagodei: druga in zadnja tema. Konec.

5er--> ::

A? Valda naj uporabi GParted, če nima kupljenega Partition Magica ali kakšnega Acronisa.

No zdej sm dobila nazaj svojo particijo in svoje stvari... Ampak žal je večina muzke uničene, fotografije pa skor v celoti. Sm jih probala rešt z nekim jpg recoveryjem, pa noče, so umrle.:(
Hvala za pomoč!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784862 (3844) Dejk0
»

Poln c-disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
144006 (3786) opeter
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
628083 (7167) buneech
»

Kako razdeliti disk

194448 (4121) verbatim
»

E: je izginil kdo bi vedel kam???

221718 (1399) Keyser Soze

Več podobnih tem