Forum » Pomoč in nasveti » pomoč pri nalaganju Windows XP
pomoč pri nalaganju Windows XP
Porto14 ::
Živjo!
Sem totalno računalniško nepismena, kar vam bo hitro jasno. Torej, kupila sem prenosnik, brez operacijskega sistema. Lahko naložim originalne Windows XP, katere imamo trenutno naložene na računalniku? Kako to naredim?
Aja, mi je že žal, da nisem kupila računalnika, ki bi imel že vse gor
Sem totalno računalniško nepismena, kar vam bo hitro jasno. Torej, kupila sem prenosnik, brez operacijskega sistema. Lahko naložim originalne Windows XP, katere imamo trenutno naložene na računalniku? Kako to naredim?
Aja, mi je že žal, da nisem kupila računalnika, ki bi imel že vse gor
- spremenilo: Porto14 ()
pravnik ::
Samo daj CD noter pa sledi navodilom in bo inštaliral win xp. Potem pa daš noter CD kjer so driverji od grafične, matične plošče in ... pa samo poženeš setup in resetiraš. Ne bi smelo biti problema
Ko dam CD not, mi napiše Unknown disk (There is no disk in this drive). Če dam vseeno enter za install, mi napiše: Windows XP cannot be installed on a disk connected to a PC card. Select a different disk.
Kaj naj zdaj?
Kaj naj zdaj?
5er--> ::
Hm, hvala za pomoč... torej moram nekaj takega naredit:
Nimaš gonilnikov za SATA disk.
Načeloma vtakneš noter CD in nastaviš BIOS da starta s CDja. Pa spotoma v BIOSu še nastavi SATA način na "Compatible" (ali IDE, oz. nekaj kar ni AHCI ali Native, razen če ne boš naredil CDja, ki že ima integrirane AHCI gonilnike).
Problem je, ker nimam pojma, kako sploh nastavim BIOS, da starta s CDja?
Nimaš gonilnikov za SATA disk.
Načeloma vtakneš noter CD in nastaviš BIOS da starta s CDja. Pa spotoma v BIOSu še nastavi SATA način na "Compatible" (ali IDE, oz. nekaj kar ni AHCI ali Native, razen če ne boš naredil CDja, ki že ima integrirane AHCI gonilnike).
Problem je, ker nimam pojma, kako sploh nastavim BIOS, da starta s CDja?
El Nino ::
Greš v BIOS, pod zavihkom advanced bios settings al nekaj takega (mislim, da je drugi zavihek po vrsti) in izbereš boot sequence. Tam nastavi prvo cd, potem pa šele HDD.
LP
LP
Ok, šla v BIOS, pod Boot in v Boot priority order nastavila na prvo mesto IDE CD: TSST corpCDDVDW TS-L632H-( (a je to sploh ok?), na drugo mesto HDD. Nato dala XP noter, restartala, pa potem spet napiše, da ni driverjev.
Bi mogla dat na prvo mesto USB CDROM:, pa potem SATA HDD?
A moram po teh nastavitvah v BIOSu naštimat še SATA driverje? Tole recimo (SATA na Fujitsu strani) http://support.fujitsu-siemens.com/com/...
Hvala za pomoč!!!
Bi mogla dat na prvo mesto USB CDROM:, pa potem SATA HDD?
A moram po teh nastavitvah v BIOSu naštimat še SATA driverje? Tole recimo (SATA na Fujitsu strani) http://support.fujitsu-siemens.com/com/...
Hvala za pomoč!!!
bobby ::
Jst pa mislim, da je najbolje, da se z nekom iz slotecha dobiš nekje na kavici, prneseš prenosnik s sabo v en lokal, tm mal počeblata, kavico spijeta, majstr bo inštaleru winse ta cajt in to je to. vmes te bo pa še kaj naučil pa je.
kater model prenosnika imaš? ali imaš cd integriran v prenosnik ali imaš ga posebaj na USBju?
kater model prenosnika imaš? ali imaš cd integriran v prenosnik ali imaš ga posebaj na USBju?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Ja, saj če ne bo šlo takole, bom res mogla nekoga najti, ki bo zadevo pogledal v živo. Sam tukaj na slo techu tako nobenega ne poznam :)
Drugače imam pa Fujitsu Siemens, Esprimo mobile V5545.
kateri cd? Nič nimam posebej na USBju...
Drugače imam pa Fujitsu Siemens, Esprimo mobile V5545.
ali imaš cd integriran v prenosnik ali imaš ga posebaj na USBju?
kateri cd? Nič nimam posebej na USBju...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Porto14 ()
bobby ::
Aha. Ali si zraven prenosnika dobila kaksne cdje in ce ja,katere? Probleme kakor jaz vidim so:nast v biosu,katere si uredila s pomocjo 5ra,zdj ti pa manjka se nek gonilnik za podporo sata diskovja. Ma se bo ze najdu kak frajercek tle gor,da bo pomagal,a ne fantje? Da vidm,kolk vas je se naprej od ust :-)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Invictus ::
Glede na to da originalne windowse imaš, si lahko poiščeš na internetu distribucijo, ki vsebuje SP3 in veliko dodatnih gonilnikov. Taka distribucija ponavadi vsebuje vse zadnje gonilnike za SATA kontrolerje in ne povzroča nobenih težav.
Kasneje pa v te Windowse vpišeš svojo kodo na način:
http://pcsupport.about.com/od/productke...
Tako boš imela legalne windowse za katere imaš tudi licenco, pa še z inštalacijo bo najmanj težav.
LP I.
Kasneje pa v te Windowse vpišeš svojo kodo na način:
http://pcsupport.about.com/od/productke...
Tako boš imela legalne windowse za katere imaš tudi licenco, pa še z inštalacijo bo najmanj težav.
LP I.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nadgradnja računalnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 14897 (11495) | Kaj |
» | IDE master / SATA slaveOddelek: Strojna oprema | 3086 (1400) | Duhec |
» | Bios mi ne najde diska!! (na prenosniku)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2636 (2323) | skurjenc |
» | Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???HOddelek: Pomoč in nasveti | 4854 (3436) | al3s |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6028 (4891) | fredyjetle |