Forum » Pomoč in nasveti » kako povezati 2 PCja
kako povezati 2 PCja
samsung113 ::
Imam Amisov modem SpeedTouch 706 ki vsebuje 2 porta.Na obeh portih je že priključen računalnik a potreboval bi še en port za še en računalnik.Dokupil sem mrežno kartico in vgradil v računalnik na drugem portu.Iz tega računalnika gre pa mrežni kabel v tretji računalnik.Kako sedaj nastaviti da bo še na tretjem računalniku internet?Glede ruterja in teh zadev me ne zanima
solatko ::
Tako dobiš povezavo med tema dvema računalnikoma, ne vem pa, če boš lahko delil internetno povezavo. Moral bi skonfigurirat drugi računalnik, da ti predstavlja router.
c00L3r ::
Možnosti je več. Najboljše jep reprosto je kupiti switch. Druga možnost je da daš na tistem računalniki ki ima 2 mrežni, ti dve v Bridge način. Ta je verjetno najboljša rešitev (če nočeš dokupit switch-a) saj bodo tako vsi 3-je računalniki v istem omrežju. 3 možnost je da deliš internetno povezavo na tistem računalniku, ki ima 2 mrežni.
Bridge način:
1.)Nadzorna pllošča->Omrežne povezave
2.)Označiš obe omrežni povezavi
3.)Desni klik->Povezave Mostu
Bridge način:
1.)Nadzorna pllošča->Omrežne povezave
2.)Označiš obe omrežni povezavi
3.)Desni klik->Povezave Mostu
Sem povezal tiste 2 povezave v most ampak internet samo dela na prvem računalniku,sepravi tam kjer sta 2 mrezni kartici.Na drugem računalniku je pa še vedno nepovezano.
Škoda denarja ko pa rabiš samo v en račulanik dat 2 mrežni kartici in tiste 2 povezavi povezast v most ;).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569431 (6260) | c23po |
» | Kako konfigurirati ICS? Need HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 1464 (1390) | Gwanaroth |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3700 (2694) | Ursus |
» | Deljenje povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1824 (1616) | DaMachk |
» | Domace omrezjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1896 (1592) | ToniT |