» »

najem jadrnice

najem jadrnice

boss-tech ::

Zanima me kdo ima dobro ponudbo manjših jadrnic oz jaht, pa koliko se kaj gibljejo cene. Za začetek me zanimajo bolj na motorni pogon, jadranje bom prihranil za pozneje. Izpit za bom sam naredu.

Gledam sem recimo nekaj takega, pa odpluješ lahko iz Izole:
Cenik
http://tovornik.info

msjr ::

Glede ponudbe je takole. Bolj se ti splača iti direktno iz Hrvaške, kjer je ponudba večja od povpraševanja, predvsem izven sezone. Motornjaki so praviloma dražji od jadrnic, pa še več stroškov je z gorivom. Najemi jadrnico, v končni fazi jo lahko uporabljaš kot motorni čoln, pa še bolj varna je.

Istra je po mojem mnenju za plutje nezanimiva, ker je vse pozidano, torej se jo izogibam. Če vzameš barko iz Izole odštej vsaj 2-3 dni dopusta za plutje do boljših destinacij. Ne poslušaj ljudi, ki pravijo da so prišibali v 24 urah do Vis-a, to je dirka v najbolj ugodnih pogojih in ne dopust.

Problem je v tem, da so na voljo vsako leto večje barke. Tam, kjer jaz najemam imajo v floti okoli 40 jadrnic in od tega so samo še 3 pod 33' (na barki sva samo dva in za par je odlična barka do 33')

Cene za jadrnico do 33' se gibljejo (izven sezone) okoli 1.000€, brez problemov se da dobit 30% popusta, samo moraš pogledat kateri charterist ima svoje barke in kateri je samo posrednik. Tisti ki ima svoje bo definitivno cenejši in večja ko je jadrnica več popusta se da izposlovati. Pazi na skrite stroške kot so transit log - ali po domače plačilo v kešu za čiščenje barke.

P.S.: Ne bom solil pameti, ampak vprašanje pa je a si že jadral/vozil čoln sam? Prvič se ne bi odpravil brez izkušene osebe oz. najetega skiperja na krovu. Definitivno.

boss-tech ::

V bistvu sem šel s kolegom in sva se vozila samo na motor, ker je ravno imel jadra na popravilu. Tako da nekaj osnov že poznam, seveda pa bom najprej predelal vso literaturo, naredil izpite, pa še seveda šel s kom da se navadim na vse skupaj.
http://tovornik.info

msjr ::

boss-tech ::

Ok hvala ti zaenkrat za pomoč. Lp
http://tovornik.info

Invictus ::

Izpit boš moral prej narediti, preden boš lahko najel jadrnico. In to tako za čoln, kot tudi za radio postajo. Sicer te ne izposoji ponavadi ne vprašajo ali imaš izpit za radio, ampak OBVEZEN je vseeno. Ponavadi tam podpišeš izjavo da imaš vse potrebne dokumente za plovbo :-).

Tudi jaz iščem manjše jadrnice, ampak jih je z leti vse manj. Večje jadrnice niso toliko dražje za nakup, kolikor več zaračunajo za najem. Pa več zaslužijo.

Mislim da je prva pametna marina za najem v Zadru. Tam lahko pluješ vse do Krka ali pa do Visa, kamor se ti srce poželi. V Sloveniji ne najemaj, če misliš iti na Hrvaško. Namreč ko greš čez mejo, boš moral opraviti se carinske obveznosti, kar pomeni izgubo enega dneva. Po prihodu v Slovenijo pa to spet pri nas.

Če kdo najde koga ki oddaja ugodno male jadrnice (tudi čez vikend), bi bil interesent :-D.

LP I.
LP I.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6118689 (3780) ZveeZ
»

Čoln, gumenjak - stroški (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5512070 (10118) perci
»

Stroški mobilne hiške ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6020890 (19236) Matej_K
»

Izpit za voditelja čolna (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12630865 (17328) Invictus
»

Cosmos 1 pripravljen na polet

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
404219 (3091) Thomas

Več podobnih tem