» »

PC na Receiver

PC na Receiver

RazzorX ::

Pred kratkim sem kupil nove zvočnike (Dali Concept 6) in receiver (Yamaha RX-V463). Sedaj bi želel povezati receiver na računalnik (na zvočno kartico) z digitalnim koaksialnim kablom preko SPDIF izhoda na zvočni kartici (Creative X-Fi Xtreme Music). Kabel že imam, vendar pa ko povežem, kot bi moral zadeva enostavno ne "špila". Kabel je tak:

3.5mm jack vklopim na zvočni v režo za SPDIF OUT, kjer je tudi priklop za mikrofon, drug konec (cinch) pa priključim na receiver na tale vhod (del, ki je osvetljen):

Na računalniku v nadzorni plošči zvočne kartice nastavim vse, kar je potrebno za digitalno SPDIF povezavo, na receiverju nastavim na DVD in poizkusim, če dela, vendar zvoka iz zvočnikov ni. Če povežem receiver in računalnik prek analognega kabla in vhoda na receiverju dela vse normalno, vendar mislim, da je digitalna povezava boljša (manj izgub in posledično boljša kakovost zvoka), tako, da bi bil zelo vesel, če bi mi kdo od vas pomagal s tem problemom.

LP
  • spremenil: RazzorX ()

ST-777 ::

Imel sem podoben problem z digitalno povezavo na receiver iz Creative Sound Blaster kartice, ni bilo namreč zvoka. Problem sem rešil takole:

Start (win XP)/ programi/ pripomočki/ razvedrilni/ nastavitev glasnosti/ Play control/ dodatno/

Ko sem okence "Digital output only" odkljukal, se je zvok pojavil.

Imam Windows Vista Ultimate, zato tega ne morem narediti.

Ne se trudit, sem že usposobil. =)

Nevihta ::

Bi bilo fino da še poveš kako, če bo še kater naletel na podoben problem!
Nevihta

Ubistvu sploh ne vem točno kaj sem naredil. Vem, da sem na zvočni kartici priklopil še dodatno napajanje (da to naredim sem zasledil nekje na angleških forumih), potem sem se pa igral še z nastavitvami in mi je uspelo, tako da postopka niti ne vem natančno.

cvetkko ::

kdo prav da na visti ne dela men dela zvok DTS ac3 na yamahi RX-V667.in to odlično kartica creative x-fi

Saj meni tudi dela DTS na visti.

pro44 ::

Zdravo jaz imam podobno situacijo kot ti samo da imam na obeh na pcju in na receiverju činč in ne jack 3,5mm zanima pa me kje si ta kabel kupil

Uf, že stara tema. Sem tudi jaz kupil kabel, ki ima na obeh straneh činč in potem nek pretvornik iz 3,5mm na činč. ProfiGold firma, kupiš v big bangu lahko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava laptopa,reciverja in plazme

Oddelek: Zvok in slika
71890 (1745) kokos25
»

problem povezava zvočne kartice z ojačevalcem

Oddelek: Pomoč in nasveti
161477 (1362) St235
»