Forum » Pomoč in nasveti » ali sem uničil procesor?
ali sem uničil procesor?
AglioAlio ::
Lp,
Zanima me ali lahko uničiš procesor če ga zamenjuješ brez da izklopiš napajanje izu plošče. S tem mislim, da je računalnik ugasnjen ampak ima še vedno napetost v napajlniku. Ker se bojim da sem da tak način uničil že drugi procesor. Naj povem še da ozemljil sem se.
Naj opišem moje probleme če se da komu brat :). Bratrancu je strela skurla računalnik. Ko sm se ga lotil popravljat,oz. ugotovljat kaj je skurjeno, sem prvo iz mojega delujočega računalnika prestavil procesor. Ni pomagalo, še več, ta delujoč procesor ni delal tudi na mojem računalniku več. Ok, mislil sem da je plošča v stiku mi je skurla še moj procesor. Nabavil sem drug procesor, ga probal na mojem in je delal. Na bratrančevem sem zhamenjal matično in poskusil z tem novim procesorjem in ista pesem. Proc ne dela na nobenem računalniku več. (naj povem še simtome: Računalnik se zažene ampak po treh sekundah se sklopi)
Upam da mi bo znal kdo pomagat ker sem v veliki zagati.
Hvala, lp
Zanima me ali lahko uničiš procesor če ga zamenjuješ brez da izklopiš napajanje izu plošče. S tem mislim, da je računalnik ugasnjen ampak ima še vedno napetost v napajlniku. Ker se bojim da sem da tak način uničil že drugi procesor. Naj povem še da ozemljil sem se.
Naj opišem moje probleme če se da komu brat :). Bratrancu je strela skurla računalnik. Ko sm se ga lotil popravljat,oz. ugotovljat kaj je skurjeno, sem prvo iz mojega delujočega računalnika prestavil procesor. Ni pomagalo, še več, ta delujoč procesor ni delal tudi na mojem računalniku več. Ok, mislil sem da je plošča v stiku mi je skurla še moj procesor. Nabavil sem drug procesor, ga probal na mojem in je delal. Na bratrančevem sem zhamenjal matično in poskusil z tem novim procesorjem in ista pesem. Proc ne dela na nobenem računalniku več. (naj povem še simtome: Računalnik se zažene ampak po treh sekundah se sklopi)
Upam da mi bo znal kdo pomagat ker sem v veliki zagati.
Hvala, lp
Blinder ::
Nevem ce je mozno, vem da v navodilih pise, da moras izklopit iz elektrike.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se prižge in ugasne!?Oddelek: Strojna oprema | 8595 (6498) | kupim9 |
» | Sistem se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 1472 (1257) | šemeno |
» | Računlnik se ne zaženeOddelek: Strojna oprema | 1189 (1102) | micron1 |
» | Obdelava zvoka - AMD vs. INTELOddelek: Zvok in slika | 2287 (1807) | partysound |
» | Okrušen DuronOddelek: Pomoč in nasveti | 1251 (1074) | borchi |