» »

Skupna raba datotek

Skupna raba datotek

gwertix ::

Sicer sm dobu že na par forumih enak problem, samo še nobeden ni predlagov kakšne uspešne rešitve tega problema, tku da bi res prosu, če mi lohko kdu pomaga s tem:

Ne vem kako naj uspostavim mrežo med dvema računalnikoma, ki imata različne win. Na računalniku z XP-ji mi računalnik z visto zazna, vendar ko kliknem na ikono mi napiše da nimam dovoljenja. Na računalniku z visto pa mi drugi računalnik (na katerem so XP-ji) zazna vse mape, ki so v skupni rabi in jih lahko tudi berem in spreminjam, uporabljam lahko tudi printer tudi printer. Kaj moram nastaviti v windows visti, da bo omogočala računalniku z XP-ji da bere datoteke in mape???
Za rešitev sem že gledal na http://windowshelp.microsoft.com/Window... in spraševal na drugih formih, vendar brez rešitve. Zato prosim za pomoč.

hvala za odgovore
LP

jan01 ::

http://kb.iu.edu/data/atvn.html (lahko greš tudi ćez gpedit.msc)

Na vseh računalnikih daj na Send NTLMv2 response only\refuse LM & NTLM

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

ja .... hvala za odgovor samo tu sm use nastavu (sm šow 2x skozi) samo ne pomaga neč ... tisti računalnik ki ima naložene XP-je še vedno javlja: Nimate dovoljenje za dostop ... bla bla ... obrnite se na skrbnika omrežja ... samo na visti mam vse možno nastavljeno ... skupna raba tu itak ... pole sm provow izključiti požarni zid - brez učinka .... tku da zdej sm se obrnu na forum ....
Ima slučajno kdo še kakšno drugo rešitev???
Hvala!

jan01 ::

Imaš na xp izključen simple file sharing? ->google disable simple file sharing

hvala res za vso pomoč, ker zdaj mi je končno ratalo ... sicer ni blo nič za spremenit pri xp-jih ampak je blo pri visti za nastavit to: na nadzorni plošči-možnosti mape je blo treba dat kljukco proč kjer piše uporabi čarovnika za skupno rabo ... in tu je tu

še enkrat FUL HVALA ti!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skupna raba(v omrežju

Oddelek: Omrežja in internet
153787 (3136) Kankan
»

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Oddelek: Omrežja in internet
265623 (3589) arozma