Forum » Omrežja in internet » Omrežje v učilnici - problemi
Omrežje v učilnici - problemi
marky23 ::
Pozdrav!
Imam s5 en problem. V računalniški učilnici, kjer so vsi računalniki vezani na Swich, imam probleme s tem, da se včasih računalniki ne vidijo med seboj. Mreža deluje OK, ko je vklopljenih manj kot 10 računalnikov, ko jih vklopim več, se enostavno med seboj več ne vidijo (če greš med Omrežne povezave) in prav tako ne vidijo skupnih map, ki se ustvarjajo na drugih računalnikih... Čudno je to, ker se včasih to dogaja, včasih pa ne .
Isto se dogaja še v drugi učilnici, kjer imam nov Swich, nove računalnike... in spet se ne vidijo med seboj, če je vklopljenih več kot 10 računalnikov!
Nikjer nimam vklopljenih kakšnih omejitev dostopa (na določeno število računalnikov)!
Imam s5 en problem. V računalniški učilnici, kjer so vsi računalniki vezani na Swich, imam probleme s tem, da se včasih računalniki ne vidijo med seboj. Mreža deluje OK, ko je vklopljenih manj kot 10 računalnikov, ko jih vklopim več, se enostavno med seboj več ne vidijo (če greš med Omrežne povezave) in prav tako ne vidijo skupnih map, ki se ustvarjajo na drugih računalnikih... Čudno je to, ker se včasih to dogaja, včasih pa ne .
Isto se dogaja še v drugi učilnici, kjer imam nov Swich, nove računalnike... in spet se ne vidijo med seboj, če je vklopljenih več kot 10 računalnikov!
Nikjer nimam vklopljenih kakšnih omejitev dostopa (na določeno število računalnikov)!
neo977 ::
ne gre, vsaj ne da bi vedel (to je bistvo, ker xpji so dovolj dobri da bi se za server uporabljali... noben ne bi vec 2000 in 2003 za server imel ki so vsaj 4x drazji)
Scorpia ::
Sam mal, zadnjic na lan party-ju je bilo skor 30 računalnikov z XP-ji. Vsi so se videli med sabo, vsaj jaz sem jih vse. al pa sem jaz kej zabluzil
hruske ::
V kolikor dobiš napako, da nimaš dostopa do workgrupe, beri naprej.
Če na vseh vklopiš simple file sharing, daš eno mapo med deljene, pa tudi če potem mape ne deliš več in če izklopiš simple file sharing, bi se morale vse videt.
Torej:
1. vklopis simple file sharing
2. das eno mapo v skupno rabo in omogocis kar je potrebno, da ti dela
3. odstranis skupno rabo mape
4. izklopis simple file sharing.
Če to narediš na vseh, bi se morali vsi računalniki videt.
Če na vseh vklopiš simple file sharing, daš eno mapo med deljene, pa tudi če potem mape ne deliš več in če izklopiš simple file sharing, bi se morale vse videt.
Torej:
1. vklopis simple file sharing
2. das eno mapo v skupno rabo in omogocis kar je potrebno, da ti dela
3. odstranis skupno rabo mape
4. izklopis simple file sharing.
Če to narediš na vseh, bi se morali vsi računalniki videt.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3784 (3133) | Kankan |
» | XP Home & ProfesionalOddelek: Operacijski sistemi | 1804 (1346) | jan01 |
» | Manjše omrežje (težave)Oddelek: Omrežja in internet | 1000 (946) | bekas |
» | Domače omrežje ne DELA - prosim za pomočOddelek: Omrežja in internet | 1622 (1444) | hruske |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1682 (1342) | jlpktnst |