Forum » Omrežja in internet » Kateri firmware za wi-fi router?
Kateri firmware za wi-fi router?
WarMaker ::
Pozdravljeni,
odločim sem se za nadgradnjo domačega omrežja in sem si malo pogledal te firmware-e, ki se jih dobi na netu...
Skratka, najbolj pomembno mi je omejiti hitrost prenosa podatkov določenemu IPju/Mac addressu (npr. da čez dan omejim max hitrost dlja na 50KB/s). Kolikor sem razumel, se tej funkciji, ki omejuje hitrost reče qos? (mogoče se motim)...
Po lastnih izkušnjah itd, kateri firmware bi mi priporočali?
- Tomato
- DD-WRT
- FreeWRT
- HyperWRT Thibor
- OpenWRT
- Tarifa
- X-Wrt
Lep pozdrav
odločim sem se za nadgradnjo domačega omrežja in sem si malo pogledal te firmware-e, ki se jih dobi na netu...
Skratka, najbolj pomembno mi je omejiti hitrost prenosa podatkov določenemu IPju/Mac addressu (npr. da čez dan omejim max hitrost dlja na 50KB/s). Kolikor sem razumel, se tej funkciji, ki omejuje hitrost reče qos? (mogoče se motim)...
Po lastnih izkušnjah itd, kateri firmware bi mi priporočali?
- Tomato
- DD-WRT
- FreeWRT
- HyperWRT Thibor
- OpenWRT
- Tarifa
- X-Wrt
Lep pozdrav
OmegaBlue ::
Za take potrebe je skoraj najlažje naredit v tomato. v24 DD-WRT ima tudi dokaj uredu opcije a ima tomato bolj razumljiv vmesnik.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Še eno vprašanje... s to QOS funkcijo jaz limitiram max download/upload speed al bandwith?
lp
lp
Najlepša hvala :)
Dodatek: Aja, še nekaj bi me zanimalo.. kakšni so dometi teh wi-fi routerjev s cenovnim rankom do 60€? In kakšni tistih za 200€?
lp
Dodatek: Aja, še nekaj bi me zanimalo.. kakšni so dometi teh wi-fi routerjev s cenovnim rankom do 60€? In kakšni tistih za 200€?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WarMaker ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21594 (5287) | mtosev |
» | dd-wrt ali tomato firmwareOddelek: Omrežja in internet | 3654 (1937) | NoName |
» | ddwrt konfigOddelek: Pomoč in nasveti | 2073 (1648) | thebaloh |
» | Lan kontrolaOddelek: Pomoč in nasveti | 1142 (960) | boogie_xlr |
» | Linksys WRV200 VPN vs Linksys WRT54GLOddelek: Kaj kupiti | 4005 (3557) | Caboose |