Forum » Pomoč in nasveti » vista se prižge sama... WTF?
vista se prižge sama... WTF?
urosh ::
Zdravo.
No, da povem še kratko zgodbico prej.
Lastim si HP Pavilion laptop. Na njem je naložena Vista business - licenčni. Ker ponavadi računalnik dam v hibernacijo - ne stand by (zapreš laptop) in ga uporabljam po potrebi namesto da ga ugašam. Delalo je vse ok, dokler (predvidevam) se ni 1x updejtal, od takrat pa se mi računalnik prižge sam - si kar zmisli pa se zalaufa... In to se zgodi približno okrog polnoči ter spet okrog 12 ure. Automatic updati so vklopljeni, vendar nastavljeni na dopoldanski čas. Enaka zgodba se ponavlja tudi pri punci (zelo podoben laptop in sistem). Pred tem je bilo vse ok - pač je izklopljen, dokler se ga pač ne vklopi. Oba sva na wireless tako da tudi kaki "wake on" ne deluje in ni kriv...
Ve mogoče kdo, zakaj prihaja do tega?
Lp
No, da povem še kratko zgodbico prej.
Lastim si HP Pavilion laptop. Na njem je naložena Vista business - licenčni. Ker ponavadi računalnik dam v hibernacijo - ne stand by (zapreš laptop) in ga uporabljam po potrebi namesto da ga ugašam. Delalo je vse ok, dokler (predvidevam) se ni 1x updejtal, od takrat pa se mi računalnik prižge sam - si kar zmisli pa se zalaufa... In to se zgodi približno okrog polnoči ter spet okrog 12 ure. Automatic updati so vklopljeni, vendar nastavljeni na dopoldanski čas. Enaka zgodba se ponavlja tudi pri punci (zelo podoben laptop in sistem). Pred tem je bilo vse ok - pač je izklopljen, dokler se ga pač ne vklopi. Oba sva na wireless tako da tudi kaki "wake on" ne deluje in ni kriv...
Ve mogoče kdo, zakaj prihaja do tega?
Lp
urosh ::
Našel sem to Error:
Windows se je vrnil iz stanja pripravljenosti:
Trajanje stanja pripravljenosti : 59435ms
Čas dogodka stanja pripravljenosti (UTC) : 17.7.2008 21:27:53
Trajanje vrnitve iz stanja pripravljenosti : 14304ms
Čas dogodka vrnitve iz stanja pripravljenosti (UTC) : 18.7.2008 3:31:27
Nepravilnost : false
ob istem času je še (warning):
Ta gonilnik je povzročil zamudo v stanju pripravljenosti med vzdrževanjem naprave:
Ime datoteke gonilnika : \Driver\pci
Prijazno ime gonilnika : NT Plug and Play PCI Enumerator
Različica gonilnika : 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205)
Skupni čas gonilnika : 28ms
Čas nepravilnosti gonilnika : 9ms
Čas dogodka (UTC) : 17.7.2008 21:27:53
Ime naprave : PCI\VEN_8086&DEV_283A&SUBSYS_30CD103C&REV_03\3&33fd14ca&0&D7
Prijazno ime naprave : Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A
Skupni čas naprave : 28ms
Čas nepravilnosti naprave : 0ms
To ne zgleda nič kaj uporabnega... Sem pa našel v task scheduler noter v Microsoft > Windows > Costumer Experience Improvement - je bil enejblan in da se zažene vsakih 19 ur. Tega sem sedaj disablal... Mogoče je bil on krivec - naslednji zagon je bil ob 3.00 jutri zjutraj...
Pa da vidimo :D
Tnx
PS: Še kaka ideja?
Windows se je vrnil iz stanja pripravljenosti:
Trajanje stanja pripravljenosti : 59435ms
Čas dogodka stanja pripravljenosti (UTC) : 17.7.2008 21:27:53
Trajanje vrnitve iz stanja pripravljenosti : 14304ms
Čas dogodka vrnitve iz stanja pripravljenosti (UTC) : 18.7.2008 3:31:27
Nepravilnost : false
ob istem času je še (warning):
Ta gonilnik je povzročil zamudo v stanju pripravljenosti med vzdrževanjem naprave:
Ime datoteke gonilnika : \Driver\pci
Prijazno ime gonilnika : NT Plug and Play PCI Enumerator
Različica gonilnika : 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205)
Skupni čas gonilnika : 28ms
Čas nepravilnosti gonilnika : 9ms
Čas dogodka (UTC) : 17.7.2008 21:27:53
Ime naprave : PCI\VEN_8086&DEV_283A&SUBSYS_30CD103C&REV_03\3&33fd14ca&0&D7
Prijazno ime naprave : Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A
Skupni čas naprave : 28ms
Čas nepravilnosti naprave : 0ms
To ne zgleda nič kaj uporabnega... Sem pa našel v task scheduler noter v Microsoft > Windows > Costumer Experience Improvement - je bil enejblan in da se zažene vsakih 19 ur. Tega sem sedaj disablal... Mogoče je bil on krivec - naslednji zagon je bil ob 3.00 jutri zjutraj...
Pa da vidimo :D
Tnx
PS: Še kaka ideja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel Linux 3.6Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 3857 (2797) | SasoS |
» | Windows 7 - počasen resumeOddelek: Operacijski sistemi | 2639 (2183) | MrStein |
» | Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 55665 (47907) | malix |
» | Računalnik problem. prosim za pomoč.Oddelek: Strojna oprema | 1799 (1677) | kikicar |
» | Software za prižiganje in ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3158 (2317) | clemense |