» »

Najdena Ahilova peta virusa HIV?

Najdena Ahilova peta virusa HIV?

NavadniNimda ::

Z univerze v Texasu (University of Texas Medical School) so sporočili, da so našli Ahilovo peto virusa HIV, ki povzroča AIDS. Ker nisem stručko na tem področju, ne bom pametnjačil. Ampak meni izgleda kar obetavno:
http://www.sciencedaily.com/releases/20...

pietro ::

Povprecno vsak mesec izide clanek, ki poroca o novem odkritju s podrocja zdravljenja virusa HIV. Mogoce na prvi pogled katero izmed njih zleda perspektivno, vendar zdravila proti HIV se zmeraj nimamo.

V resnici kaj dlje, kot do inhibitorjev nekaj procesov virusnega cikla niti nismo prisli. HIV je fenomenalen skupek samo 15 razlicnih proteinov, ki si popolnoma podredijo imunski sistem. Zaenkrat (pozor - zaenkrat) je odkritih vec kot 2000 celicnih proteinov, ki reagirajo s temi 15 proteini. Vse vloge posameznih virusnih proteinov se niso znane, je pa znano, da za izpolnitev ene vloge, virusni protein ne potrebuje tocno dolocenega proteina v celici, ampak lahko cilj doseze z razlicnimi proteini. Se pravi uporaba vzporednih poti.

Seveda je nekaj vlog, do katerih pelje samo ena pot (v clanku omenjen vstop v celico, ali nekaj s cimer se na UCSF ukvarjam tudi sam). Kaj je slabost napada zdravila na protein udelezen pri poti brez obvoznic? Pri primeru v zgornjem clanku bi vsako protitelo, ki reagira z gp120, reagiralo tudi s celicnim proteinom, ki interagira z CD4 receptorjem (na tega se veze tudi gp120). Taka zdravila bi imela prevec stranskih ucinkov.

Da se pa konstantna regija skriva na predelu, ki ne interagira z drugimi proteini, pa ne verjamem.

S.Dreamliner ::

pozdravljeni,

ena "teorija zarote": glede na izhajajoče članke o odkrivanju "hib" virusa HIV mi počasi hodi pred oči teorija, da se znanstvenikom nikamor ne mudi z odkritjem cepiva ali zdravila. vsaj takrat ne, ko so financirani s strani državnih inštitucij. mogoče še ni čas...

:D

solatko ::

Kaj bo pa farmacija rekla - zaslužki za zdravila so extremni, enako kot pri raku. Zakaj pa brez nafte ne mormo. Zakaj dobivajo nekateri težke denarje, da ne dajo ven določenih patentov? Za novinarje je pa potrebno vržt kakšno novičko, da spet priteče denar iz državnih blagajn. Ko bodo pogruntal pravo stvar, sem prepričan, da bodo čisto tiho in raje izsiljevali denar od farmacije.

BigWhale ::

Ja, jaz sem slisal, da so tud 'common cold' nardil v laboratoriju! Sam zato, da bi vec vitamina C, pomaranc, limon in kivija prodal!

Banda sadjarska!

NavadniNimda ::

Nice one, BigWhale! :D

Zgodovina sprememb…Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napredek v boju proti HIV-u (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8321164 (18123) Iatromantis
»

Odkrita ranljivost smrtonosnega virusa Ebole

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
345307 (3866) gzibret
»

iGEM (International Genetically Engineered Machine competition) - slovenska skupina (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6119392 (19392) jype
»

Naši raziskovalci uspešni na področju sintezne biologije

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
443209 (3209) MarkoDolinar
»

"Umetna" produkcija proteinov z biotehnologijo

Oddelek: Znanost in tehnologija
323696 (3170) Thomas

Več podobnih tem