Forum » Pomoč in nasveti » samodejni vklop in izklop windows-ev
samodejni vklop in izklop windows-ev
ne_kdo ::
lep pozdrav
iščem program, da mi ob določeni uri vklopi računalnik in izklopi ob določeni uri. a slučajno ve kdo če kaj takega obstaja?
lp
iščem program, da mi ob določeni uri vklopi računalnik in izklopi ob določeni uri. a slučajno ve kdo če kaj takega obstaja?
lp
dronyx ::
Kako naj bi program vklopil računalnik, ki je izklopljen (to je problem kure in jajca)?
Za vklop lahko uporabiš drugače Wake-on-LAN funkcijo mrežnih kartic (podpirati morajo WoL), ki ti prek magic paketka računalnik zbudijo v življenje. Ta paketek moraš seveda iz nekega drugega (živega) računalnika poslat s pomočjo programa (recimo tega), ki ga zaženeš ob določeni uri. Če potrebuješ dostop do desktopa (recimo v XP) moraš narediti tako, da se računalnik po zagonu samodejno prijavi.
Za samodejni izklop se mi zdi zadeva bistveno lažja. Če ne želiš uporabiti kakšnega programčka iz weba, lahko narediš v razporejevalniku opravil (scheduler ali nekaj takega v Control Panelu) novo nalogo, ki se izvede ob določeni uri ter zaženeš c:\windows\system23\shutdown.exe z ustreznimi parametri.
Za vklop lahko uporabiš drugače Wake-on-LAN funkcijo mrežnih kartic (podpirati morajo WoL), ki ti prek magic paketka računalnik zbudijo v življenje. Ta paketek moraš seveda iz nekega drugega (živega) računalnika poslat s pomočjo programa (recimo tega), ki ga zaženeš ob določeni uri. Če potrebuješ dostop do desktopa (recimo v XP) moraš narediti tako, da se računalnik po zagonu samodejno prijavi.
Za samodejni izklop se mi zdi zadeva bistveno lažja. Če ne želiš uporabiti kakšnega programčka iz weba, lahko narediš v razporejevalniku opravil (scheduler ali nekaj takega v Control Panelu) novo nalogo, ki se izvede ob določeni uri ter zaženeš c:\windows\system23\shutdown.exe z ustreznimi parametri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
OmegaBlue ::
Večina matičnih plošč ima tudi wake on event (alarm), kjer lahko nastaviš uro. Poglej malo v biosu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zagon računalnika preko telefonaOddelek: Omrežja in internet | 2371 (1903) | residual |
» | Budilka?????Oddelek: Loža | 1264 (1264) | imagodei |
» | Racunalnik - budilkaOddelek: Strojna oprema | 906 (806) | nojus |
» | Avto start program ???Oddelek: Programska oprema | 1879 (1624) | Madafaka |
» | ČAS V RAČUNALU ! ;)Oddelek: Pomoč in nasveti | 857 (741) | bastadu |