» »

Avto start program ???

Avto start program ???

Madafaka ::

Zanimajo me kakšne vrste avtostart programi, ki bi omogočali, da bi se mi mašina ob določeni uri prižgala, izvedla določene operacije in se nato spet ob določeni uri ugasnila ! Konkreten primer: rad bi da se mi računalnik prižge zvečer ob 23:00, se požene adsl povezava, ter nato Kazaa ter začne downloadat ! nato pa da se mi ugasne ob 6:00 zjutraj !

Zanima me če kakšni taki programi sploh obstajajo in kako se jim reče ???

Lp, Trunabilax

mihazagar@siol.net

BaRtMaN ::

Po mojem nemogoče.
Kako naj ti sploh program prižge računalnik, če računalnik ni prižgan in program tako sploh ne teče?!

V mislih sem imel na ta način kot pri mobitelu (vem da PC ni mobitel), naštimaš budilko, ugasneš mobitel (tudi ne de lauga program kot praviš!), ter se ob uri, ki jo naštimaš sam zbudi !

Nekaj takega !

bastadu ::

Za prižiganje računalnika obstaja v (skoraj vse novejše plate) BIOSih ena nastavitev za zagon ob določeni uri...

McHusch ::

V BIOSu poišči RTC nastavitve in tam nastavi, kdaj želiš, da se računalnik vklopi. Za samodejni izklop pa boš moral uporabiti zunanji program.

Sm probu ! Dela tko kot je treba, uklop se ob uri, k jo naštimaš ! zdej bi rabu samo še program, da mi zažene internet in Kazaa, ko se mašina štarta ! in da se nato spet ob določeni uri ugasne !

rabim nujno !

Ag.Smith ::

1. Zagon racunalnika
V biosu nastaviš RTC.

2. Zagon progranov
Bližnjice željenih programov potegneš v menu
Start | All Programs | Startup

3. Izklop računalnika
- Narediš novo bližnjico in vpišeš
SHUTDOWN.exe -s -t 01
- Bližnjico nato dodaš v Schedule

kako nardiš točno pri koraku 3? kje pa vpišeš čas, kdaj naj se računalnik izklopi ?

Če klikneš bližnjico shutdown.exe se računalnik takoj ugasne, če pa jo daš v Schedule, pa pač takrat ko to tam nastaviš.

Torej zaženeš Schedule in klikneš Add Schedule Task. Odpre se ti čarovnik:
Najprej z browse poiščeš svojo bližnjico shutdovn.exe (next)
Pri preform this task izbereš DAILY (next)
Nastaviš željeno uro, ostalo pustiš kot je (next)

Tko je pr XP-jih za ostale win$e je pa verjetno podobno.

tole okrog te bližnjice mi ni čisto jasno ! naredil sem eno prazno datoteko v netopadu in vanjo vpisal -s-t01 , ter ji nato dal ime Shutdown z končnico .exe ! Ko poženem se računalnik ne ugasne !!!

A lahko točno po korakih napišeš kako nardim uno bližnjico shutdown !???

hvala

zdej sm neki naštimu, samo mi napiše neki v zvezi s tem da ne more izvesti 16-bitne operacije !!!???

jest mam win xp prof. !

shutdown.exe je program (datoteka) v XP-jih. Fora je da narediš bližnjico do tega programa in to zato da dodaš vsaj še parameter -s kar pomeni shutdown. Ko sem jaz naredil bližnjico se je ta avtomatsko poimenovala shutdown.exe kar je malce nerodno in te lahko zmede. Torej ime bližnjice ja lahko karkoli recimo "off", vsebina bližnjice pa mora kazati na datoteko shutdovn.exe in imeti zarven parameter s.
Ko pogledas lastnosti bližnjice bi moral videti nekaj takega "%windir%\System32\SHUTDOWN.exe -s -t 01"

Če ti tole z bližnjico ni jasno potem samo preimenuj tisto datoteko shutdown.exe, ki si jo kreiral z notepadom v shutdown.bat. Pazi da ne boš slučajno pobrisal originalne datoteke programa.

Če te zanima še kaj več potem zaženi cmd in vpiši shutdown help. V cmd lahko sprobas vse parametre in kako se shutdown obnaša.

Sem zrihtu ! ampak ne dela dobr ! ko kliknem (off.exe) računalnik sicer požene postopek za ugašanje, vendar mi nato napiše (now it is safe to turn off your computer) namesto da bi ga kar ugasnil ! nevem kaj je to ???

Ok ! zdej sm zrihtou tud to ! sm na netu dubu dobr fajl, tko da dela ! Zdej mam en večji problem ! Scheduled task mi noče pognat, saj rabim password ! brez passworda ne dela, če naštimam password, sicer dela, vendar ga potrebuje nato tudi pri zagonu, takrat ga pa nima kdo utipkat !??? Kako naj se izognem temu, da bi Scheduled task rabil password ? Sm probal pustit prazno, ker jest nimam naštimanga passworda na mojmu accountu, samo noče delat !

Pomoč !

BaRtMaN ::

OK, sorry za tisto prej, nism vedu za kakšno tako funkcijo. :8)

Za shutdown lahko uporabiš tudi tale programček:Shutdown Auto
Je simpl za uporabo, a na žalost shareware. Kljub temu dela odlično.

XP-je lahko naštimaš tko da se ti sami logirajo. Postopka ti ne znam opisat, ker sem ga pozabu. Je pa možno naštimat autologon tudi z programom tweakxp. Po inštalaciji se ti pojavi ikona v control panel. Tam maš polno nekih možnosti med drugim tudi autologon. Vpišeš login nane in password in zadeva špila.

Sem naredil tako kot si rekel ! Zadeva špila ! dela mi use tko kot je treba ! ;) Zdej moram samo še izumt kako naštimaš več timerjev ! >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samodejni "Shutdown" ob prenehanju delovanja ventilatorja

Oddelek: Programska oprema
101264 (1110) Poldy
»

Program za shutdown po n-minut neaktivnosti računalnika

Oddelek: Programska oprema
252074 (1570) darkolord
»