» »

SCOTT ?

SCOTT ?

kaninerror ::

Že leta velja ta bicikl za najboljšga. Mene pa zanima, kolk je to res. A je to sam znamka in šminka, al je res kej na tem?

Kaj pa ostali? TREK je izdelal novo tehnologijo okvirjev, serijo polnovzmetenih koles (Fuel ), z neverjetno majhno težo (tam okoli 12 kg ali pa celo manj). :))
GIANT deluje zelo fensi. A je tudi kvaliteta temu primerna. :)
Nekateri kujejo v nebo SPECIALISED, drugi KONA-o, tretji spet kaj drugega. :\
Kako pa je z opremo? SHIMANO vem, da je kvaliteta. Kaj pa ICON, BONTRAGER, RITCHEY... ?

Area_51 ::

:)) BMX-i so še vedno najboljši. Pa še poceni so. Res je, da so malce nerodni za vozit(vsaj zame) Zaradi njih sem vsaj šeskrat bil zašit v bolnici.
BMX-i so še vedno zako....
Area 51

Tomi ::

Sam imam enega cenejšega Scotta, in dela po treh letih še vedno tako kot prvi dan, pa nisem ravno nedeljski voznik, tako da o kvaliteti ne bi mogel reči slabe besede.
Sem pa zadnjič pri Viktorju držal na dveh prstih Trekovo specialko, Lance Armstrong US Postal verzijo, karbonsko ogrodje, nekaj čez 6 kg. Cena malo nad 1.100.000 sit, in jo je sedaj moje fatalno kolo.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

moby-dick ::

Tudi sam imam Scott-a Rockwood-a in sem zelo zadovoljen z njim.Na poletje sem znal z njim prevozit tudi do 4000km (in to je bilo samo eno poletje, ostala so bila bistveno manj :D ).Glede na kakovost izdelovanja ter kakovost materiala sem zelo zadovoljen saj glede na mojo vožnjo, ki mimogrede ni cesta ampak bolj cross country bi rekel, da je bil vreden svojega denarja.Je pa res, da je na trg prišlo ogromno drugih modelo koles, ki imajo bistveno več opreme, boljših materialov ter cenejših.GT-ji so zadnje čase dost poceni pa tudi ostali so zelo blizu.Predlagam ti, da se malo pozanimaš po vsakem modelu in jih primerjaš kakšno opremo imajo...pa se potem odloči...
Vso srečo na cesti...:)
Hear me out...

DavidJ ::

>:D

tole bo se zanmivo. jest pa prisegam na rog.
- mel ponija 5 let
- bmxa 5
- zdej bo pa ze 2 leto odkar mam rogovega alpa, malo modificiranega ampak vse kar nardim, nastavim prestave preden se grem kam peljat - kar moras itak na vsakmu naredit.

z dobo kolesa je pa tak.. 20% je kvaliteta, ostalo pa lastnik. smel bi trdit da za 100 jurjev pri rogu ali scottu, dobis pri rogu vec.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

JanezH ::

Mam SCOTT-a Pro Challenge (LX oprema - takrat je bil 160 jurjov brez popusta in brez opreme), zdej že enih 5 let in nisem mel čist nobenga problema z njim (res da sem ful kolesaru samo kaka prva 2-3 leta). 8-)
Kolega si je pa nabavu Marina (XT oprema in je bil pomojem čez 200 jurjov brez popusta) in je imel dostikrat kake probleme - sam to je pomojem smola. :(

Mercier ::

Piciku v glavnem naredi Shimano (al kaj že imate od opreme gor). Jebeš okvir, pa napis. Ga je že kdo zlomu?

kaninerror ::

hornet, imam TREK 7000 in mi pri svojem kolesu ni treba nastavljati prestav, razn če res močno ne letim po tleh. Potem je pa mal prask na biciklu , ogromno pa na men. Edin problem mi je delal spredeni ležaj, ki pa so mi ga tko zastojn zamenjal. Drugače pa redki serviserji znajo lepo in pravilno nastaviti prestave. Zgodilo se je že, da sem imel probleme z menjalnikom, ker mi ga preprosto niso dobro nastavili. Pametno je, da se tudi plašče dovolj zgodaj zamenja.

Moj prejšn bicikl je bil GT OUTPOST, za 80k SIT. Tam je pa najprej sedež odpadu, tudi pedalo je šlo v maloro, potem mi je gonilka razpadla, pa verigo mi je skoz dol metal. Bremze in plašči so se mi takoj zlizal. In še cel kup podobnih štosov. Pa nič ne rečem, da je GT slab, samo pri takem rangu koles je treba s tem računat.

Res je, da na obrabo kolesa vpliva voznik, vendar mislim, da mnogo manj procentov.

Thrivial ::

Khm, kje in zakaj veljajo Scotti ze nekaj let za najboljsa kolesa...?

Najbolj razsirjena mogoce, najboljsa pa sigurno ne.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

kaninerror ::

Ja keri pa potem veljajo za najboljše? :)

matter ::

Jest mam Scott tampico in sem zlo zadovoljen. Res je že kako leto pa pol star model (mogoče clo več) ampak dela ko urca. Tud sosed je mel prvo kolo scott, takrat še ni blo amortizerjev pa mu dons dela ok. Res je menju prestave, ampak smo dal pa tut downhilov skos ... Tak da scott nikakor ni zgrešena naložba. So meni osebno všeč še kaki gianti, pa tut ostali niso velik zadi. Je pa veliko odvisno od opreme ( like shimano) . Še en sosed ma kolo ki ma bremze na olje in to tak prime, da kuj na gobc letiš. Sicer pa ful suspension "baje" ni dobr za na cesto. Jest se najbol stabilno na cesti počutm na no suspension. Kak downhil bi pa že pasal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

whatson ::

Scotta (Purgatorya) mam 5 let in kar veliko cajta preživim na njem. (dnevno ziher 5 kilometrov)

Razen manjših servisov (menjava "zajl", itd.) ni bilo nobenih problemov. Okvir kot nov, vse dela brezhibno.

Fotr ma doma Gianta, ki pa je v roki enga mesca bil 3x pri serviserju. Skos se je nekaj razmigalo. Smola mogoče; nevem.

Torej, kupit SCOTTa!;) Pa tisti MADE IN USA model, ne kakšen Hervisov; made in Vietnam. Po mnenju strokovnjakov baje JE razlika.

kaninerror:
Dobri bicikli so Gary Fisher.

http://www.fisherbikes.com
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

kaninerror ::

No, ampak GIANT je drgač res huda šminka; v primerjavi s SCOTT-om, ki je kar nekoliko kičast.

> > Sej vem da je to nepomembno, pa vseeno. < <

Zgodovina sprememb…

burekar ::

Najprej nekaj izkušenj s Scotti:
1992-za rojstni dan dobil iz Avstrije prvega Scotta. Na žalost so mi ga lansko leto ukradl. Zobniki so bili še vedno v zelo primernem stanju, ogrodje je pa že nekaj malega rjavelo-celo poplavo je bil v kleti.
Potem sem imel Boulderja(tistega rdečega), na katerega sem namontiral 83mm rock shoxxe. Za cross country noro dober bicikl, geometrija za uphill po mojem okusu veliko boljša od kasnejših boulderjev. Potem sem imel tudi Octane FX-3, tam nekje 1997,98 se mi zdi. To mi je bilo downhill kolo, ko ga voziš imaš občutek, da voziš traktor, tako dobro ogrodje ima. Kaj se je s temi dvemi kolesi zgodilo, ne bom delil z vami, ampak potem sem si 2000 kupil Scott G-zero FX2, na katerem imam malo morje nove opreme, z njim vozim večinoma downhill. Še eno kolo, s katerim sem zelo zadovoljen.

Povzetek(iz znanja):
Scott-da, v redu, vredno denarja.
Univega- nemška firma, zelo v redu, podobno kot Scott, samo da je cenejše.
Marin-niti ne, to je res šminka in ni kvaliteten
Trek-da, zelo v redu, če je malo več denarja.
Cannondale-kar je pod 500 000SIT, ni vredno svojega denarja.
Gary Fischer-solidno, čisto v redu.
Specialied-precenjeno za normalne duše, samo za resne, ki imajo veliko denarja. Ampak se splača, če je veliko denarja.
Felt-v redu.
Je še malo morje drugih firm, ki so dobre, ampak niso toliko znane pri nas. Zelo pomembno je tudi, pri katerem prodajalcu kupujete. Dobro je tudi, če poznate koga, ki se ukvarja s temi stvarmi, in vam lahko dobro svetuje ter mogoče še kakšen popust dobi, kar vedno prav pride.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Prjatu ::

No tkole, k smo glih pri biciklih, jst mislim v zelo kratkem kupit en hardtail bicikl, cena tm nekje do 200k, kaj pametnega in kje bi mi predlagal
Something else is controlling me!

burekar ::

Najprej lahko poveš, iz katerega kraja si, in za kakšno vožnjo bi rabil kolo.

eland ::

Sam sem imel pred leti (8 leti) Scotta, pa mi je delal brez problemov, dokler mi ga niso spizdili, tako da dolgo let nisem vozil bicikla.
Po dolgem času pa si me je mal spet vžgala iskra da bi si kupil en dobr kolo, mal za po mestu, mal za kakšen izlet in mal za v naravo, ko bom spet na morju med počitnicami. Izbral sem Gary Fisher Advance (nikad čuo) in moram reč da sem res zadovoljen. Lep in dober kolo za ne tako veliko denarja - 100k. Druga opcija mi je bila Rog Lotse, pa me nekako ni prepričal. Poglej mal v Fun Bike pri Ruskem carju.Tam ti bojo znal svetovat, so kar prijazni. pa še enga krepa ti ne bojo poturili.Pa še izbira je ogromna. Mogoče boš našel kaj zase.

Za vse pa je obvezen obisk Fišerjeve strani, ki je po mojem mnenju ena NAJboljših po dizajnu!!!

Prjatu ::

Ja sem iz Ljubljane, kolo bi pa uporabljal tako za asfalt kot tudi hrib (gor in dol valjda)
Something else is controlling me!

kaninerror ::

Prjatu, najprej morš razmislt, a misliš kupt gorsko kolo al treking. Če misliš premagovati hude klance in se s hitrostjo spuščat po zahtevnem terenu, potem s treking kolesom nimaš kaj početi. Če ne, ima treking kolo nekaj prednosti pred gorskim; je lažji, hitrejši in ima tudi hitrejša prestavna razmerja. Z njim lahko pelješ tudi po makadamu in celo zahtevnejšem terenu, toda počasneje!
Pred nakupom si preštudiraj vso opremo. Nikar ne kupuj gonilke ACERRA, ker to ni za resne kolesarje. Jaz sem jo imel in mi je razpadla. Gonilka ALIVIO je že boljša, čeprav se vse resne zadeve začnejo pri DEORE. Hudo dobra zadeva pa je XT. Jaz nekako prisegam na SHIMANO (od DEORE gor) in na ICON. Premisli tudi o špicah; so križane in nekrižane. Tukaj si mnenja nasprotujejo.

Loki ::

Thrivial ::

whatson: you got that right :) . Gary Fisher je naredil prvo gorsko kolo sploh.

kaninerror: Rocky Mountain. Ene par jih je v Evropi, drugace pa zelo custom ameriska firma... aja, serviser od Fun Sportsa ma enga, ker malce "pozna" direktorja. Cene tam... okoli 15.. ovaj, 7500 evrov naprej.

/Me ima pa G. Fisherja. Prva stvar v moji lasti z dozivljensko garancijo na nekaj(okvir). Ceprav mi je zadnjo os ze uspelo polomt na spustu... zadeva je pac samo hard tail... :))

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Mercier ::

Za lastno rit je treba poskrbet. :D

Pri nakupu kolesa jaz prvo zamenjam sedlo. Res je, da če daš cca. 200 kSIT ti ni veliko do tega, da bi menjal dele, ampak se splača.

Specialized dela odlična z gelom polnjena sedla. Vse vrste. Taka prazna v sredini (tud "kita" vam bo hvaležna).

Jaz imam sicer Selle Italia zic. Odlična ergonomija, ko da sem se rodil z njim. So pa dragi. Ampak se splača.

Cosmo ::

Ce si pripravljen se malo pocakat (jesen), lahko dobis bicikl 20% bolj poceni.
Tak sem ga jaz kupil pri Fun sportsu - Gary Fisher Ziggurat '99, LX/XTR, Judy SL, znizan iz 290k na 230k.
Morem pa rect da imam s to trgovino same dobre izkusnje - ko sem si kupoval dres sem samo omenil da sem ze tam nabavil Fisherja pa sem spet dobil 20% popust :D

I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

kaninerror ::

Jaz imam BONTRAGER zic, pa nimam nobenih problemov z njim. Argonomija mi prou sede, pa še mehek je in vzmeten, tako da se prilagaja vsem gibom in udarcem. Poleg tega je pa moj bicikl z mano vred že ene 10x letu po zraku in pristal lih na zicu. Poleg 2 zanemarljivih prask ni na njem opaziti posledice. Edin problem je obraba šivov, kar pa spet moti le estetsko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater kolo kupit - Scott Scale 40 ali Trek 8000?

Oddelek: Loža
114050 (3760) d0rK
»

Katero gorsko kolo za 70k sit (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
778411 (7057) mile
»

Kolo - 80k - Help!

Oddelek: Loža
182452 (2103) Mercier
»

Kje kupiti kolo?

Oddelek: Loža
275387 (5073) ziga7
»

Bicikl (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
695189 (4643) TribesMan

Več podobnih tem