Forum » Pomoč in nasveti » Strateski predlog za particije bi rabil
Strateski predlog za particije bi rabil
LordWorm ::
Torej particija C ima 16GB in jaz bi rad naredil 14 in 2GB veliki particiji.
Problem je v tem da je to primarna particija na kateri so winsi(98) in me zanima kako zdej.Partition Magic6.0 je vreduprogram samo baje da ne smes delat tako particij ce je disk polen.
Mogoce Fdisk?Kje ga najdem?
Problem je v tem da je to primarna particija na kateri so winsi(98) in me zanima kako zdej.Partition Magic6.0 je vreduprogram samo baje da ne smes delat tako particij ce je disk polen.
Mogoce Fdisk?Kje ga najdem?
krucymucy ::
Z f-diskom ne, ker boš mogu najprej pobrisat primarno particijo in šele nato naredit nove ... to se pravi slovo podatkom
Mac ::
Partition Magic za mahinacije z particijami uporabljam že par let, nikoli nisem imel problemov. In to od v vseh sistemih (95, 98, 2k). Sicer je vedno dobro, če si narediš arhiv važnih zadev in rešitvene diskete. Ker nikoli ne veš.
Area_51 ::
Sej ni res, da more biti disk prazen, s partition Magicom ti to kr naredi na polnem disku, vsaj pri men je deloval. Preden sem uporabil partition magic sem delal s fdiskom, pa mi je zdej zginlo polgigia diska. Partition Magic 6.0 kar upoarbi ga samo prav.
Area 51
ToniT ::
Tisto za poln disk je mišljeno, da rabi Partition Magic nekaj praznega prostora pri spreminjanju particij - če bo premalo praznega, se bo zbunil.
Gandalfar ::
http://www.powerquest.com/partitionmagi...
tole je uradni stran Partition Magica. Drugace bi ti pa kaksn p2p znal pomagat.
Dovolj o tem kjer sa ga dobi.
tole je uradni stran Partition Magica. Drugace bi ti pa kaksn p2p znal pomagat.
Dovolj o tem kjer sa ga dobi.
DavidJ ::
hm.. mislim da s tem ne mores delat particij.. vsaj v demotu ne :/
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Ce je temu tako pol ni pene ker moja 16GB particija zasedena je z samo 2GB.Meni je vseeno ce izgubim vse podatke, samo da nebo kaj narobe ce bo disk polen.
No ok jaz grem kar probat.Samo mi pa vedno ko cekiram za napake v PM pravi: partition contains open files.Use the OS check utility.
Hvala.
No ok jaz grem kar probat.Samo mi pa vedno ko cekiram za napake v PM pravi: partition contains open files.Use the OS check utility.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordWorm ()
So ze problemi......
Grem v PM in najprej malo gruntam kaksno pot bi ubral da bi particijo razdelil na dve.Prvo kar mi pride na pamet je split partitions in two partitions, ki se je obnesla za slabo,ker nisem mogel izbrati velikost nove particije, tako da mi jo je dal na cca 140MB
Pol sem pa kar izbral create new partition, primarno in to s FAT32tabelam in v dosu ko dela napise:
Error 2005 while executing Batch
Error 2005:One or more lost clusters are present.
Prosil bi vas za pomoc.
Ozrite pa se tudi na problem v prejsnjem replyju.
Grem v PM in najprej malo gruntam kaksno pot bi ubral da bi particijo razdelil na dve.Prvo kar mi pride na pamet je split partitions in two partitions, ki se je obnesla za slabo,ker nisem mogel izbrati velikost nove particije, tako da mi jo je dal na cca 140MB
Pol sem pa kar izbral create new partition, primarno in to s FAT32tabelam in v dosu ko dela napise:
Error 2005 while executing Batch
Error 2005:One or more lost clusters are present.
Prosil bi vas za pomoc.
Ozrite pa se tudi na problem v prejsnjem replyju.
SmiLeY (SLO) ::
dej probi kksn scan disk narest al pa chkdsk /f pognat.
al pa probi z fix-it utilities 4.0 zrihtat, kr good proggy.
al pa probi z fix-it utilities 4.0 zrihtat, kr good proggy.
._SmiLeY (SLO)_.
.:kva nej recem:.
.:kva nej recem:.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XP vpr. glede izdelave particij!Oddelek: Operacijski sistemi | 2099 (1872) | frajer1 |
» | Zasel sem v probleme s particijami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1842 (1539) | AngelOfDeath |
» | partition magicOddelek: Pomoč in nasveti | 1091 (905) | [t502] |
» | ParticijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1415) | Wolverine |
» | making partitionOddelek: Pomoč in nasveti | 966 (897) | Krtek |