Forum » Pomoč in nasveti » Zbrisana particija, BIOS ne zazna diska, obnovitev particije...
Zbrisana particija, BIOS ne zazna diska, obnovitev particije...
bsslo ::
Prvotno (delujoce) stanje: interni SATA2 disk je bil postavljen v ohisje za disk in se je uporabljal preko USB-ja na racunalniku. Kolega je ob instalaciji windowsov zbrisal particijo, vendar je ni formatiral.
Trenutno stanje: disk je vzet iz ohisja in namescen v PC, kjer ga BIOS ne zazna.
Particijo sem hotel restore-at z Active Partition Recovery programom v Hiren's boot CD, vendar ne zazna diska, medtem ostale SATA diske zazna.
Ce interni disk vrnem v ohisje in ga priklopim na PC ga v Disk Managementu v windowsih zazna (ampak ga nocem formatirati, da bi imel cim manj tezav z obnavljanjem podatkov.
Torej kako obnoviti particijo na najbolj siguren nacin?
Trenutno stanje: disk je vzet iz ohisja in namescen v PC, kjer ga BIOS ne zazna.
Particijo sem hotel restore-at z Active Partition Recovery programom v Hiren's boot CD, vendar ne zazna diska, medtem ostale SATA diske zazna.
Ce interni disk vrnem v ohisje in ga priklopim na PC ga v Disk Managementu v windowsih zazna (ampak ga nocem formatirati, da bi imel cim manj tezav z obnavljanjem podatkov.
Torej kako obnoviti particijo na najbolj siguren nacin?
karafeka ::
Verjetno moraš v biosu naštimat kakšna sata nastavitve.
Ker če ni to, potem ali ti je disk crkno ali pa ti je crkno sata kontroler na plati.
Ker če ni to, potem ali ti je disk crkno ali pa ti je crkno sata kontroler na plati.
bsslo ::
Evo en update: Uspelo mi ga je prikazati v BIOSu. Potrebno je bilo nastaviti jumper na disku, da je sel v 1.5 Gbs nacin. Active Partition Recovery ga zdaj tudi zazna in v tem trenutku skenira in isce zbrisane particije. Upam da bo slo to cez.
Se javim spet, ce se mi kje ustavi :)
Se javim spet, ce se mi kje ustavi :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23735 (9835) | darkolord |
» | [Zunanji disk WD] Reševanje podatkov z nedodeljenega prostoraOddelek: Pomoč in nasveti | 2463 (2312) | M1_Abrams |
» | Kako pridi do diska, NUJNO!! (WD My Book Home)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1923 (1698) | poweroff |
» | NTFS problem--HELP!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1086 (987) | blank3 |
» | Povozil napačno particijo z Nortom ghostom!!! Kako dobit podatke nazaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1149 (1055) | HitriPepe |