» »

Problem z dvema hdd wd 500gb SATA

Problem z dvema hdd wd 500gb SATA

mpucko6 ::

Pred kratkim sem kupil,nov pc,intelov q6600,z matično ploščo P5B SE,z 4gb rama in hdd WD500 gb.Naložena sta dva operacijska sistema in sicer XP in VISTA 64bit.Vse lepo in prav računalnik dela kot se temu reče le,če mi nebi prijatelj prinesel še enega WD 500Gb.In s tem so se pričeli problemi.Ko sem priključil še drugi disk,mi je bios pričel kazati neke čudne kvake,tako da se skoraj nič ni dalo razbrati.Poskusil sem z zagonom in glej ga hudiča stvar se noče zagnati,pač pa se mi v bootu ustavi in piše,da preverja Sata 2 hdd.Čakal sem 15 min in ni se zgodilo nič.Potem sem zamenjal kable tako da je stari disk na sata2 in novi na sata1.in glej ga, bios mi je lepo prepoznal oba.Ko sem zaganl xp-je mi tega drugega diska ne vidijo,niti ne partition magic.Poskusil sem še z visto,vendar brez sreče bluescreen takoj ob zagonu.Ni mi jasno kaj je narobe,diska delata oba 100%.
Se mora naložit še kakšen driver pri zagonu.Raid je v biosu odklopljen.Mi lahko kdo pove v čem je problem.
  • spremenil: mpucko6 ()

Neumnost ::

Dost zanimiv problem.. sm meu enkrat neki podobnega ka sm meu dva ATA diska.. kr neki.. pa je blo use ql naštimano jumperji tut pa ni delalo.. ko sem vrno na staro konfiguracijo mi pa novega ni pokazalo.. Weird..

Jst bi dal novega ven pa probu prvo zagnat sistem po starem če bo use kul.. pol bi se pa igral pa probal v kak drug SATA vklopit na plati..

blackbfm ::

Čudno. Mogoče je kaj s kontrolerjem na plati. Če imaš garancijo jo nesi na servis.

pershi ::

Pozdravljen,
a sta ta dva WD diska mogoce RE serija, ker raid edition ne delajo ravno najbolje v konfiguracijah brez raida oz. moras z wd-jevim programckom izklopiti ene raid funkcionalnosti na diskih, da delajo lepo na kontrolerijh brez raida.

lp, p

Vuli ::

a si ziher o tem. Sicer imam enga od seagate ES, ki je prav tako Raid Edition, a se obnaša prav normalno.
Kolikor vem je v RE fora sam to, da 100% podpira delovanje 24/7
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

pershi ::

OK sem poiskal par linkov na to temo, sicer ni nujno da zadeva ne bo delala ampak lahko prinese s seboj kaksno cudno obnasanje, ce imas vec RE diskov v nonraid konfiguraciji link1 link2 .
Vsaj pri WD je tako za Seagate pa ne vem.

lp, p

mpucko6 ::

Hvala za odgovore,sem rešil zadevo!
Problem je bil v tem,da na diskih piše nojumper in kolikor jaz vem jih naj SATA diski ne bi uporabljali,vendar pa ko sem na drugi disk dal jumper in ga označil kot slave pa je zadeva stekla kot po maslu.
Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop drugega SATA diska

Oddelek: Strojna oprema
202912 (2496) amigo_no1
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534840 (14990) xyxyxyxy
»

RAID - Katere diske kupiti?

241718 (1418) Jin
»

Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )

14910646 (6819) kmetek
»

Nakup 500 gb diska

171665 (1194) Kibby

Več podobnih tem