» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
145 / 157
»»

Actarus16 ::

Journey se meni zmeraj ustavi pri set dundžeonu :P vem da niso težki in sem jih že večino naredu (in bom tudi to sezono seveda)....sam so pa ena stvar ki mi gre fajn na jetra :P Pa še neki....ne tolko hitet no :P

techuser ::

Meni je bolje igrat počasi v single player načinu ampak me zanima, če se kej profitira v multiplayer, ko imaš paragon 900, ker gre zelo počasi, da prideš na višji nivo.

Izi ::

techuser je izjavil:

ampak me zanima, če se kej profitira v multiplayer, ko imaš paragon 900, ker gre zelo počasi, da prideš na višji nivo.

Multiplayer je hitrejši, ker skupina lahko dela višje GRifte v krajšem času.
Na začetku sezone je Solo ponavadi hitrejši, razen če nimaš stalne skupine izkušenih in enakovrednih igralcev. Čim bolj proti koncu sezone gre večje so razlike v prid Multiplayerja proti Solo. Na koncu sezone najboljše skupine delajo nekje okoli 15 levelov višje GRifte kot so zmožni najboljši Solo igralci.

Praktično edino omembe vredno pridobivanje Paragonov je samo skozi GRife. Navadni Rifti se delajo samo zato, da dobiš GRift ključe. Bountyi pa so samo za začetek sezone in se jih kasneje ponavadi ne dela več.

Ko si enkrat Paragon 900 se pogovarjaš samo še o GRiftih 90+ vse ostalo je izguba časa.
Vmes med GRifti moraš na hitro narediti kakšen T11 ali T12 Rift za GRift ključe. T13 se ne izplača nikoli, ker te preveč upočasni. Najbolj optimalno nabiranje GRift ključev je za večino speed buildov na T11. Vedno dobiš dva ključa, Elitne sovražnike pa večinoma One-shootneš.
Po možnosti moraš vmes med posameznimi GRifti pobrati en do dva "Pools of reflection". Tiste rumene bazenčke. Višji Paragon si bolj pomembni postajajo. Pred P800 jih ne rabiš, pri P900 so že zelo uporabni, pri P1000 in več pa so absolutno nujni. Z njimi nabiraš Paragone kar četrtino hitreje.

Večno vprašanje je kateri GRift se trenutno najbolj izplača delati? Na primer, ali naj delam GRifte 80 v 4 minutah ali mi bo več izkušenj prineslo delanje GRiftov 90 v 8 minutah?
Mnenja so tukaj deljena. Mularija vedno navija za Speed Grifte, to je najvišji GRift, ki ga lahko narediš v okoli 3 minutah, medtem ko starejši igralci raje "pushajo" najvišje GRifte, ki jih še lahko končajo v dovoljenih 15 minutah. Oboje so skrajnosti, ki se na koncu izkažejo za precej enakovredne in ne optimalne.
Kot ponavadi je najbolj optimalna pot tista srednja. Matematika in izkušnje pokažejo, da se najbolje obnese delanje najvišjih GRiftov, ki jih lahko narediš v polovičnem času, se pravi 7 do 8 minut. Morda celo do 10 minut.
V končni čas je treba vedno vključiti tudi nabiranje ključev v navadnih Riftih, ker marsikdo pozabi in pa seveda tudi teleporti sem in tja, tekanje po mestu od Kovača do Kadale, urejanje našega inventarja, ... Vse to kar požira minute in krajše Grifte kot delaš večje izgube časa v mestu imaš, ob seveda občutno višji porabi GRift ključev.

Cela znanost torej :))
Na koncu se izkaže, da je edino kar šteje samo čas ki ga porabiš znotraj čim višjega GRifta. Čim si izven GRifta delaš časovno izgubo in zaostajaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Actarus16 ::

Ja...sam to je že kot služba LoL...igraš pač kar te je volja :P Osebno mi vse kar je povezano z besedo speed ne diši preveč....še vedno se mi zdi point D3 da raziskuješ mapo,poiščeš vse cheste itd...moje osebno mnenje,da ne bo pomote. Tisto letenje skozi rifte in puščanje vsega za seboj ni zame :P ima pa vsak svoj tempo in to spoštujem :)

Matev ::

Na koncu se izkaže, da je edino kar šteje samo čas ki ga porabiš znotraj čim višjega GRifta. Čim si izven GRifta delaš časovno izgubo in zaostajaš.


in na koncu sezone ima nekdo 800 drugi pa 850 paragonov
en tretji pa 2200 paragonov (ker je počasi in izven vseh optimalnih poti zgolj igral 12 ur na dan tri mesece zapored)

Izi ::

Po dveh tednih so rezultati Hardcore borcev sledeči:

Slo-Tech Diablo 3 Hardcore lestvica - Sezona 14


Seasonal Journey - 9 Chapterjev (Chapter I-IV, Slayer, Champion, Destroyer, Conqueror, Guardian)

Chapter 9 - Guardian __ nuclid
Chapter 9 - Guardian __ Izi
Chapter 9 - Guardian __ togo
Chapter 9 - Guardian __ krneki
Chapter 9 - Guardian __ Actarus16

Chapter 7 - Destroyer _ potepuhec
Chapter 7 - Destroyer _ Freya#

Chapter 5 - Slayer ____ Tribal

Chapter 4 - IV ________ Andreos1
Chapter 4 - IV ________ Kenpachi
Chapter 4 - IV ________ KaiV6


Hardcore Solo Greater Rift lestvica

_1. _97 (13:08) __ togo - Demon Hunter
_2. _96 (14:09) __ Izi - Witch Doctor
_3. _91 (_6:49) __ krneki - Demon Hunter
_4. _83 (_9:27) __ Actarus16 - Demon Hunter
_5. _80 (_5:20) __ potepuhec - Crusader
_6. _75 (_2:21) __ nuclid - Wizard
_7. _72 (_8:26) __ Tribal - Demon Hunter
_8. _70 (12:01) __ Freya# - Wizard
_9. _60 (_5:01) __ KaiV6 - Barbarian
10. _48 (_5:02) __ Andreos1 - Witch Doctor
11. _35 (_3:43) __ Kenpachi - Witch Doctor


Paragon lestvica

_1. _954 __ Izi
_2. _924 __ togo
_3. _888 __ nuclid
_4. _877 __ krneki
_5. _793 __ potepuhec
_6. _721 __ Actarus16
_7. _538 __ Tribal
_8. _500 __ Freya#
_9. _415 __ KaiV6
10. _310 __ Andreos1
11. _154 __ Kenpachi

Togo se je spet prebil v vodstvo. Moja Vračka je dosegla kar je lahko, Gargantuani na GR97 nepreklicno omagajo :D

potepuhec ::

Izi je izjavil:

Togo se je spet prebil v vodstvo. Moja Vračka je dosegla kar je lahko, Gargantuani na GR97 nepreklicno omagajo :D


Cestitke pubeci. Izi, ti imas neke lene garge... na lestvici so gargi na GR100 z manj paragoni, kot jih imas ti. Ocitno vseeno ne omagajo nepreklicno pri GR97 ;)

Izi ::

Perdition in trije preveč pogumni Hardcore "mojstri" :P

Najprej Ripne Monk, ki ga zagrabi panika in spregleda celo portal, ki bi ga lahko dosegel. Nato škripne Demon Hunter. Čisti One-shot. Crusader pa z zadnjimi atomi moči, uspe ubiti Guradiana.

https://streamable.com/q73q2

Pure Hardcore Fun :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Za hip sem skočil na Softcore, da testiram Demon Hunterja, ki ga nisem igral že kar precej let.
Prišel, videl, zmagal :P


Slo-Tech Diablo 3 Softcore lestvica - Sezona 14



Solo Greater Rift lestvica

_1. _96 (14:32) __ Izi - Demon Hunter
_2. _90 (10:28) __ togo - Demon Hunter
_3. _90 (10:45) __ Matev - Witch Doctor
_4. _87 (_7:22) __ ru7 - Barbarian
_5. _85 (_5:02) __ killer86 - Barbarian
_6. _82 (_8:41) __ klasicni - Demon Hunter
_7. _77 (_7:27) __ sixxs - Barbarian
_8. _70 (_1:26) __ nuclid - Monk
_9. _55 (_4:56) __ kkemikk - Crusader
10. _39 (_4:21) __ miskoslo - Crusader


Paragon lestvica

_1. 1121 __ nuclid
_2. _889 __ Matev
_3. _836 __ killer86
_4. _755 __ Izi
_5. _742 __ ru7
_6. _713 __ togo
_7. _646 __ klasicni
_8. _504 __ sixxs
_9. _350 __ kkemikk
10. _283 __ miskoslo

Izi ::

Iskal sem najboljši Hardcore build, s katerim bi jaz kot povprečen Diablo igralec na Hardcore lahko dosegel GRift 100. Moj HC rekord je GR96 z WDjem.
V izvensezonskem softcore mode sem podolgem in počez testiral in primerjal vse naj Hardcore builde.

Rezultat je sledeč: S trenutnimi buildi na Hardcore ne bom nikoli dosegel GRift 100 ;((

Najbolj me je presenetilo kakšna velikanska razlika je med GRift 95, ki ga dosežem s praktično vsakim buildom in GRift 100, ki sem ga uspel doseči z enim samim buildom in sicer Crusader Akkhan Condemn. Na softcore s kar nekaj smrti seveda. Ni šans, da bi to ponovil na Hardcore.

Sem pa izločil tri najboljše Hardcore builde, ki precej izstopajo izmed vseh ostalih.

1. Witch Doctor - Helltooth set - Gargantuan build
2. Crusader - Akkhan set - Condemn build
3. Demon Hunter - Shadow set - Impale build

To so trije največji Tanki v igri in so poleg tega tako enostavni za igranje, da jih dobro obvladaš v parih urah in si mojster že nekje po 10 urah.
Vsi trije imajo dobre in slabe lastnosti in so si kar močno različni. Crusader in DH sta popolno nasprotje, WD pa nekje vmes in zato kot celota (po mojem mnenju) verjetno najboljši build.

1. WD Helltooth Gargantuan
Plus: Brez dvoma najbolj varen build v igri. Medtem ko Gargantuani deratizirajo sovražnike lahko ves svoj čas nameniš izogibanju vsem nevarnostim na bojišču. To je praktično edino kar v visokih GRiftih počneš, tekaš naokoli v varni razdalji izven bojišča in paziš da te po nesreči kaj ne zadane ali da ne stopiš v kakšno past.
Minus: Gargantuani imajo svojo pamet in napadajo sovražnike brez vsakršne selekcije samo glede na njihovo oddaljenost. S tem buildom torej nikakor ne moreš selektivno napadati samo pomembnih tarč in zato na GRift 95+ vse skupaj odpove zaradi počasnosti in ne toliko zaradi nevarnosti.

2. Crusader Akkhan Condemn
Plus: Brez dvoma najmočnejši build v igri. Skozi GRifte drvi ko lokomotiva in sproti brez ustavljanja melje vse kar se mu nastavi na pot. Odličen Area Damage, več je sovražnikov bolje je.
Minus: Zelo slab Single target damage in zaradi tega ima hude težave z Guardoanom na koncu GRifta. Za povrh njegov damage deluje samo na blizu. Več minutni boji od blizu s smrtonosnim Guardianom na Hardcore se ob najmanjši napaki končajo s smrtjo.
Kako daleč boš prilezel je torej odvisno od popolnega poznavanja vseh možnih Guardianov in hude spretnosti v boju z njimi. Jaz s super opremo in 1400 paragoni že na GR95 umrem pri vsakem drugem Guardianu.

3. DH Shadow Impale
Plus: Ravno obraten od Crusaderja. Ima odličen Sigle Target Damage, zato najhitreje od vseh buildov v igri opravi z nevarnimi Guardiani na koncu GRiftov. Poleg tega se lahko bojuje od daleč in z Guardianom opravi hitro in varno.
Minus: Zelo slab Area damage nas prisili v iskanje in bojevanje z izključno samo Elitnimi sovražniki. Ker pa so Elitneži ponavadi obkroženi s stotnijo malih navadnih sovražnikov ni druge kot da skačemo v sredino največje gužve, če hočemo sploh koga ubiti. Vse skupaj se na GR95 dostikrat (vsaj zame) konča smrtjo. Kako našemu Togotu s tem buildom vedno uspe preživeti celo na GR100+ meni ni jasno :P

Kakorkoli že, za navadne smrtnike so ti trije buildi daleč najboljša izbira če hoče kdo na Hardcore prilesti do GR95 in več.
Testiral sem še vsaj 10 drugih Hardcore buildov, pa so vsaj zame ali mnogo preveč nevarni ali pa mnogo pretežki za igranje, da bi jih lahko komurkoli priporočil.

Matev ::

uspelo mi je posneti tega izmuzljivega goblina / rainbow sucker
imel sem seveda tudi toliko etike da sem povabil se druge ljudi na gostijo

video spodaj - objavljen na youtubu na necakovem profilu

goblin in jegov diyajn sta kar malo surrealna

Smurf ::

Ne razumem, ali je to kaksen drugacen goblin kot je bil vcasih? Naceloma vsaj casih niso bili ravno redki?

Matev ::

hja
meni ker nisem nikoli bountijev delal je kar redek

celezi ::

Izi prosim, če me dodaš na lestvico

Battletag: celezi#2242

Izi ::

celezi je izjavil:

Izi prosim, če me dodaš na lestvico
OK, sem te zabeležil v skripto. Ampak če nisi opazil jaz sedaj spremljam samo Hardcore lestvico. Softcore lestvica bo izjemoma. Softcore igrajo tajnice med službo :P

Izi ::

Danes je prišel novi Patch. Sedaj smo na verziji 2.6.1C.
"A number of performance fixes have been made"
Poleg številnih Performance Fixov, pa so kot pravijo govorice, onemogočili tudi nekaj exploitov, kot na primer DH M6 Multishot potion-snapshot exploit.

Pa prejšnji teden je bil spet en večji Ban Wave, kjer so pobrisali kar precej računov, kjer so bedaki z Botanjem v sezoni prilezli že do okoli 4000 paragonov. Vrhovi lestvic so se kar lepo počistili.

Matev ::

bo mir z boti za tri ali štiri dni

guybrush ::



Mogoce pa le dobimo nov Diablo spil.

Izi ::

guybrush je izjavil:

Mogoce pa le dobimo nov Diablo spil.

O tem že dolgo ni nobenega dvoma, saj na D4 delajo že več kot 2 leti.
Zanimivost tega videa je najava, da delajo na "multiple Diablo projects".

D4 je verjetno tisti projekt, za katerega pravi, da je še zelo daleč. Verjetno več let. Bolj zanimivo vprašanje je, kateri so projekti, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti.
Je mogoče, da bi D3 kljub vsemu dobil še eno razširitev? Po moje malo verjetno, ampak pustimo se presenetiti.
Morda še en dodatni klass za D3? Ta je bolj verjeten kot pa celotna razširitev.

Precej ljudi tudi navija za remastered D2, ampak jaz v to močno dvomim. Blizzard je po moje pametnejši, kot da bi si pljuval v lastno skledo. Karkoli v vezi predelav D1 in D2 bi bila velika napaka.

Kakorkoli že, prej ali slej bomo izvedeli. Do takrat nas pa čaka nova tematika v sezoni 15. Le kaj bodo izbrali? Dvojni XP skozi celo sezono? :D

Matev ::

Do takrat nas pa čaka nova tematika v sezoni 15. Le kaj bodo izbrali? Dvojni XP skozi celo sezono?


wauuuuu

ali pa dvojni drop golda

wauuuuu

Zmajc ::

D3 je dokončno v maintanance mode, za novega content praktično ni šanse.

Lahko samo upamo da naslednji "diablo game", ki naj bi predvisoma prišel ven celo naslednje leto ne bo neko moderno esports loot box ridded sranje.

Izi ::

Vrnimo se k Diablo 3. Veliko igralcev se sprašuje kako kar najbolj učinkovito "farmati" XP, za čim višje število Paragonov.

Najprej je treba vedeti, da Augmentirana oprema prinese več kot pa Paragoni.
Večina dela napako, da Geme namenjene Augmentaciji levela previsoko. Do 70 se jih spravi v kakšni uri in pol, medtem ko do 90 rabiš praktično cel dan. Vsaj na Hardcore, kjer ne moreš konstantno delati GR100+.
Najbolj optimalno je torej, da si pripraviš 13 Gemov in jih spraviš do level 70. To ti prinese 350 x 13 = 4550 main stat. Kar je isto kot 910 dodatnih Paragonov. In za vse to rabiš dobra dva dni intenzivnega delanja Speed GRiftov in pa seveda Antično opremo.

Za naprej pa ostane farmanje Paragonov, kjer je večno vprašanje kateri GR je najbolj optimalno farmati za čim večji XP v najmanj časa.
Zadeve sem se lotil čisto matematično in rezultati so me presenetili.
Količina dobljenega XP se podvoji na vsakih 14 GRiftov.
Pričakoval sem 5 do 10 GR, nikakor pa ne 14. Količina sicer malo varira, glede na količino in tip sovražnikov, ampak, ker večino XP itak dobiš ob zapiranju GRifta je ta podatek zelo natančen in konstanten za vse GRifte od 1 do 150 kolikor je trenutno maksimalno.
Kaj torej to pomeni?
To brez vsake debate in računanja lahko ugotovimo, da je brzina DALEČ najpomembnejši faktor v Diablu. Če hočeš imeti veliko Paragonov moraš delati najvišji GRift, ki ga zmoreš narediti okoli 4 minutah. Karkoli traja 5 ali več minut je že stran metanje časa.

Matematično gledano dobivamo enako XP/uro če delamo:
GRift 66 v 2 minutah = GRift 80 v 4 minutah = GRift 94 v 8 minutah = GRift 108 v 16 minutah

Govorim za Solo igranje:
GRift 66 v 2 minutah je sicer možno, ampak na dolgi rok izgubljaš preveč časa vmes med GRifti in še Ključev za GRifte ti bo ves čas močno primanjkovalo.
Po moje je daleč najboljša izbira GRift 80 v 4 minutah. Na Hardcore je tu nekje meja, ko zadeve še niso nevarne vseeno pa je treba že malo paziti, ravno toliko, da ne postane dolgočasno. Rabiš pa za to početje superhiter Speed build in po moje je edini build, ki to zmore konstantno ne glede kakšen GRift vse ti odpre, Demon Hunter Unhallowed Essence Multishot Build. Osebno mi v tej sezoni uspeva s tem buildom konstantno končevati GRift 80 od 3,5 minute do 4,5 minute, povprečno 4 minute, pa še zdaleč nimam vseh Augmentov. Na ta način sem v enem tednu z lahkoto prišel od Paragon 900 do Paragon 1100. Na Hardcore seveda.
Naslednja stopnja bi bila GRift 94 v 8 minutah, ki bi bila še boljša, ker bi rabil manj Ključev in manj skakanja ven in not iz Griftov, ampak na žalost po podrobnem testiranju na desetine vseh naj buildov, mi prav z nobenim ni uspelo niti približno končati GRift 94 v 8 minutah. Pod 11 minut ne pridem.

Realen cilj za vse Solo igralce je torej delanje GR80 v 4 minutah, oziroma najvišje kar zmoreš v 4 minutah.

togo ::

Še malo mojih izkušenj - govorim o HC.
UE build brez augmentov je uporaben tja do gr 70, ker zaradi velike AREA DMG pokosiš vse pred sabo. Hitro nabiraš ključe in paragone, vmes pa še opremo za SHADOW. Ko zbereš anc set za Shadow, pa pričneš delat višje gr-je. Do takrat imaš že večino gemov na lvl 55 ali 60. Preklopiš na SHADOW build in delaš gr 90 od 5 do 7 minut odvisno od grifta.
Seveda ne takoj na startu ampak 800+ paragonov. So pa v igri tudi rumeni bazenčki, ki ti povečajo expirience za 25%, kar ni zanemarljivo. Še največ od vsega pa je odvisno od sreče, kdaj ti, če sploh ti, pade kaj uporabnega.
Zame ancient Endlles walk že par sezon enostavno ne obstaja. Sem pa že videl tudi zelo hude primale. Pa recimo Holy shot point tudi ne, tako da lahko kar pozabiš na 13 Augmentov. 10 je še najbolj realno pričakovanje.

Pa še glede lestvice.
Vem, da imaš veliko dela IZI, vem pa tudi, da nekateri enostavno ne morejo igrati na HC, kajti nimamo vsi optični priključek in ping cca 40 msec.
Ko je tvoj ping preko 100 je že kar huda zadeva. Mogoče samo v razmislek in spodbudo tudi tistim na SC, naj se malo primerjajo do kje zmorejo.

Lp

Izi ::

togo je izjavil:

UE build brez augmentov je uporaben tja do gr 70

Imaš cel kup UE Multishot variant in Jaz bi rekel, da že popolnoma brez augmentov lahko začneš na GR75, seveda z vsaj 600 Paragoni.
Klasična varianta (tudi Togo) uporablja Focus+Restraint prstana, kar se meni ne zdi optimalno. Daleč bolj uporaben se mi zdi Endless Walk set. Večji damage boost in še zaščita hkrati, če gre kaj narobe in moraš teči stran. Nekateri norci z UE Multishot buildom pridejo celo nekje do GR100 in ti obvezno uporabljajo Endless Walk.
Jaz z mojim UE Multishot pridem nekje do GR90, ampak tisto je že dokaj počasno in kar nevarno.

Imam pa 3 variante UE Multishot.
- Gold farming speed varianta za T13. Goldwrap+Avarice, Hellfire Amulet, Nemesis Bracers. S tem buildom delam T13 v okoli dveh minutah, kar prinaša GRift ključe in dovolj Golda, da lahko ves čas plačujem GRifte za 5 nadgradenj.
- XP speed farming varianta za GR80 v 4 minutah. Nemesis Bracers, Endless Walk, Cindercoat. S tem buildom tudi Paragoni nad 1000 kar letijo.
- High GRift varianta, ki gre nekje do GR90. Endless Walk, Visage of Gunes, Wraps of Clarity in Elusive Ring te naredijo pravi Tank. Ampak ta build ni ravno hudo pomemben, ker ga potem itak nadomestziš s Shadow Impale buildom, ki je na GR90 že hitrejši od UE Multishot.

Shadow Impale na Hardcore se pa šele učim. Končal sem GR92 :8) v nekaj čez 10 minut, ampak je bilo že kar hudo nevarno.
Togo rabim nasvete :D
Če sem v boju z Guardianom nepazljiv in v paniki med divjim skakanjen naokoli zgrešim nekaj strelov včasih ostanem brez Hatred, kar je pri tem buildu katastrofa. Ali kaj Paragon točk vložiš v Maximum Hatred?
Druga stvar je pa da mi med bojevanjem na GR90+ življenje ves čas divje poskakuje od polnega pa vse dol do komaj četrtine življenja. To na Hardcore ni prijetem občutek. Ali kaj Paragon točk vložiš v Vitality?

Sem navajen Witch Doctorja, kjer je GR95 Walk in the park, ampak mu potem hitro zmanjka moči. DH Shadom Impale je pa divje močan ampak se že na GR90 začne boj za preživetje in malo nepazljivosti in si mrtev. Ali delam kaj narobe, ali pa me je samo WD tako razvadil, da si ne upam preveč tvegati? ;)

togo ::

Pri Senci gledam, da imam vsaj cca900k življenja. To je toliko, da če te slučajno kaj na polno zadane, da ne prokneš iz prve, ker pol si res v težavah. Se je pa treba navadit, da ne streljaš in ne skačeš v prazno. Predvsem zaradi hatered in discipline. Če tepeš samo enega, naj bo to elit. Ali pa tepeš grupo navadnih mobov, a samo grupo, posamezne nima smisla, ker ti žrejo hatered. Pa ko skačeš, skačeš skozi mobe, da ga zraven še stanaš. To je za gr 80+, nižje pa z UE. Ker z UE si ko Fata z metlo - vse popucaš :)). Pa še to. Meni je pri imale všeč overpenetration - igraš na led, ker ima piercing efekt. Drugače pa kakor kdo. Ponavadi je odvisno kako dober Holy point shot dobiš in kakšen elemental dmg ima. Idealno je 45% impale in 60% elemental za 100+ gr-je pa tudi area dmg.
Impale dmg je na - off-hand, feet, head
%elemental dmg - off-hand, amulet, wrists
Predvsem se ga je treba navadit, kakor pač katerikoli karakter.
Pa veliko užitkov. 8-)

Izi ::

togo je izjavil:

Se je pa treba navadit, da ne streljaš in ne skačeš v prazno.

To je zaenkrat moj precejšen problem, ko postane napeto in moram ves čas poskakovati sem in tja mimogrede zgrešim nekajkrat zapored, kar je dovolj da ves Hatred izgine in potem sem mrzel :D

Še enkrat hvala za Bounty materiale :)

Izi ::

Slo-Tech Diablo 3 Hardcore lestvica - Sezona 14



Seasonal Journey - 9 Chapterjev (Chapter I-IV, Slayer, Champion, Destroyer, Conqueror, Guardian)

Chapter 9 - Guardian __ nuclid
Chapter 9 - Guardian __ Izi
Chapter 9 - Guardian __ togo
Chapter 9 - Guardian __ krneki
Chapter 9 - Guardian __ Actarus16
Chapter 9 - Guardian __ Freya#

Chapter 7 - Destroyer _ potepuhec

Chapter 6 - Champion _ Andreos1

Chapter 5 - Slayer ____ Tribal

Chapter 4 - IV ________ Kenpachi
Chapter 4 - IV ________ KaiV6


Hardcore Solo Greater Rift lestvica

_1. 100 (13:51) __ togo - Demon Hunter
_2. _96 (14:09) __ Izi - Witch Doctor
_3. _93 (_9:26) __ krneki - Demon Hunter
_4. _86 (_9:11) __ Freya# - Demon Hunter
_5. _85 (10:33) __ Actarus16 - Demon Hunter
_6. _80 (_5:20) __ potepuhec - Crusader
_7. _75 (_2:21) __ nuclid - Wizard
_8. _72 (_8:26) __ Tribal - Demon Hunter
_9. _70 (_8:51) __ KaiV6 - Barbarian
10. _67 (10:31) __ Andreos1 - Witch Doctor
11. _35 (_3:43) __ Kenpachi - Witch Doctor


Paragon lestvica

_1. 1166 __ Izi
_2. 1057 __ togo
_3. 1001 __ nuclid
_4. _939 __ krneki
_5. _797 __ potepuhec
_6. _782 __ Freya#
_7. _754 __ Actarus16
_8. _538 __ Tribal
_9. _488 __ KaiV6
10. _478 __ Andreos1
11. _154 __ Kenpachi


Smo že v zadnji tretjini sezone in Togo je kot ponavadi spet prepričljivo v vodstvu.
Pride tudi Softcore lestvica :D

Izi ::

Slo-Tech Diablo 3 Softcore lestvica - Sezona 14



Softcore Solo Greater Rift lestvica

_1. 106 (14:53) __ celezi - Crusader - Bravo!
_2. 100 (13:51) __ togo - Demon Hunter
_3. _97 (13:51) __ Izi - Demon Hunter - z manj kot 800 Paragoni ;-)
_4. _93 (12:53) __ Matev - Witch Doctor
_5. _87 (_7:22) __ ru7 - Barbarian
_6. _85 (_5:02) __ killer86 - Barbarian
_7. _84 (_4:14) __ nuclid - Crusader
_8. _84 (_9:26) __ sixxs - Barbarian
_9. _82 (_8:41) __ klasicni - Demon Hunter
10. _70 (11:22) __ paco - Wizard
11. _60 (_4:53) __ kkemikk - Crusader
12. _39 (_4:21) __ miskoslo - Crusader


Paragon lestvica

_1. 1829 __ nuclid
_2. 1163 __ celezi
_3. 1078 __ togo
_4. _947 __ Matev
_5. _836 __ killer86
_6. _790 __ Izi
_7. _764 __ ru7
_8. _665 __ paco
_9. _664 __ sixxs
10. _647 __ klasicni
11. _407 __ kkemikk
12. _283 __ miskoslo

Matev ::

Popravek-update: Matev
grift level 95 in 463 mesto na evropski lestvici.

Prvič mi je upelo tako sredi ali proti koncu sezone priti med prvih 500, oziroma na lestvico nasploh.

še video:


Je pa res da sem imel z griftom obilo sreče, sicer nisem ribaril, je bil v že drugem poskusu; a vseeno open map in fajn mobi očitno.
Za nekaj časa imam dosti pushanja.

Izi ::

Matev je izjavil:

Popravek-update: Matev
grift level 95 in 463 mesto na evropski lestvici.

Čestitke! GR95 z Witch Doctorjem je zelo lep dosežek :D
Moj rekord z WD je GR96. GR97 sem naskakoval tako na SC kot na HC in nikoli uspel.

togo ::

Gledam lestvici in opazim neko podobnost. Moja 100 na SC in HC isti čas. Dobro izgleda 8-).
Saj verjetno je razlika v tisočinkah, a vseeno :D.

No, a vidiš, da je nujno potrebno imeti obe lestvici ;).

Izi ::

togo je izjavil:

No, a vidiš, da je nujno potrebno imeti obe lestvici ;).
Če nisi opazil sva midva edina, ki igrava obe lestvici.

Zmajc ::

Hja ... na žalost se je D3 izpel, ni več motivacije za karkoli. Izgledov za kaj drugega kot copy/paste sezon pa tudi ni več.

Zelo dosti let in zabave za vložen denar, ampak vsega je enkrat konec.

Se vrnemo v naslednji Diablo igri ....če si bo to zaslužila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Zmajc je izjavil:

Hja ... na žalost se je D3 izpel

Še nikoli ni bil tako dober kot je sedaj. Današnji D3 nima prav nič skupnega s tistim D3 iz pred 6 let. Rabili so 6 let, da so odpravili vse buge in vse klase lepo uravnotežili. Trenutno je D3 pravi užitek igrati.
Sicer pa še vedno nima nobene prave konkurence. PoE je bil vedno konkurenca samo D2 in tega je dejansko prehitel. Tudi vsi ostali Diablo kloni vedno konkurirajo samo D2. D3 je pa še vedno čisto razred zase.

Najnovejša novica pa pravi, da Diablo 3 prihaja tudi na Nintendo Switch.
To je menda eden izmed tistih napovedanih večjih Blizzardovih projektov. Uradno naj bi to novico sporočili jutri. Bomo videli če drži.

Zmajc ::

Če je "big new secret diablo game" res samo D3 port za Switch potem jih dam na ignor za najmanj par let. :D

togo ::

https://eu.diablo3.com/en/profile/Abel-...

S tem WD ravnokar gr90 8-).
Sicer je drop porazen, a upam, da pade še kak anc kos.
Pa da zlomimo urok gr100 :D.

Izi ::

Diablo III: Eternal Collection na Nintendo Switch je uradno.


Pa da ne bo preveč panike, to je samo en izmed mnogih novih Diablo projektov. Ostale najave še pridejo "Soon".

nuclid ::

No pa sem še jaz med tistimi, ki imajo opravljene vse "achievemente".
Sicer ni bilo težko, le čas si je bilo treba vzeti.

Izi ::

Hardcore Solo Greater Rift lestvica

_1. 100 (13:51) __ togo - Demon Hunter
_2. _98 (14:04) __ Izi - Demon Hunter

Moj novi Hardcore rekord. Togo bližam se ;)

Izi ::

Hardcore Solo Greater Rift lestvica - 14. sezona

_1. 100 (13:51) __ togo - Demon Hunter
_2. _99 (14:52) __ Izi - Demon Hunter


Spet zid. Več ne gre niti v sanjah. Hudiča! Pa tako blizu sem bil :))
Sedaj vidim, da si Togo res zasluži čestitke.

togo ::

Ups, zid je padel 8-).

Izi ::

Konec sezone 14: Nedelja, 16. september 2018 ob 17:00
Začetek sezone 15: Petek, 21. september 2018 ob 17:00

Tokrat bo samo 5 dni medsezonske pavze. Kakšna bo tematika 15. sezone pa zaenkrat še niso objavili.

togo ::

Z WD gargi sem včeraj prilezel do gr 93, še vedno brez augmentov 8-).
Sedaj je na vrsti augmentiranje, pa da vidimo, do kam me pripeljejo :D.

Izi ::

togo je izjavil:

Z WD gargi sem včeraj prilezel do gr 93, še vedno brez augmentov 8-).
Sedaj je na vrsti augmentiranje, pa da vidimo, do kam me pripeljejo :D.

Čeprav si D3 mojster zelo dvomim, da boš prilezel kaj več kot do GR 96 :P
WD je brez dvoma najbolj šibek klas. Tudi z Augmenti je GR 95 zadnji GR, kjer še ne rabiš sreče, naprej pa je samo še "ribolov" in sreča.

Lestvica moči za Solo je trenutno taka:
1. Crusader
2. Necro
3. Wizard
4. Monk
5. DH
6. Barbarian
7. WD

togo ::

Ravnokar gr 97 :D.
339 na lestvici 8-).
Mi gremo naprej :P.

Izi ::

togo je izjavil:

Ravnokar gr 97 :D.
339 na lestvici 8-).
Aja, nisem vedel, da si šel med Softiće :P
Jaz sem z mojim WD-jem to sezono še vedno na 58. mestu na HC lestvici.

togo ::

Ja, res je, šel sem med "softiče", priznam. Ker je moj lik demon hunter in tega obvladam. Tudi vsi vemo, da se uči na SC in ne na HC.
Vem pa tudi, zakaj sem lahko naredil gr97 in ob boljši opremi bi šel še višje, obenem pa se ne bi iz nikogar norčeval.
In kar vem, povem tudi vam. Pogledal sem si tale video večkrat , ker se mi je zdelo malo mimo, ko si tako zagreto ponavljal, da pač višje ne gre. Gre višje, samo pustiti si moraš.

Pa en lep Diablo pozdrav

PS če se še spomniš, kot si enkrat dejal - sem počasen a vztrajen :)

Izi ::

To ni norčevanje ampak spodbujanje ;)
Da je zid na GR97 sem trdil na začetku sezone s paragoni okoli 900, potem sem pa umrl in začel igrati Demon Hunterja.
Kaj boš igral v 15 sezoni? DH ali WD?
Jaz se spet ne morem odločiti. Pri DH-ju mi je všeč speed build "Fata z metlo" :D. Najboljši speed build v igri. High GRift build Shadow impale mi pa ni ravno hudo všeč z svojim single target damageom. Premišljujem, da bi probal Crusaderja na HC, z njim bi morda končno dosegel magično mejo GR 100, ki mi nikakor ne uspe.

ru7 ::

Hmm, konec sezone sem šel na HC za malo zabave (če se boš spomnil me dodaj na končno HC lestvico) in se mi kar dopade.
Gruntam, da bi prvič štartal sezono na HC in probal WDja (imam na klasu cca 15 ur iz ene starejše sezone ko sem malo support WDja igral, kot DPS še nikoli).

Potem pa preberem Togota, da se na HC ne uči igrat klasa haha.

Kolikor sem gledal bodo free seti kar zanimivi za S15 (glede na cikel bomo pri enakih kot v S11 če se ne motim):
Barbarian - Wrath of the Wastes
Crusader - Roland's Legacy
Demon Hunter - Unhallowed Essence
Monk - Raiment of a Thousand Storms
Necromancer - Bones of Rathma
Witch Doctor - Helltooth Harness
Wizard - Tal Rasha's Elements

S čem boste štartali?

Izi ::

Demon Hunter in Witch Doctor ima oba idealne sete za dober štart 15. sezone.
WD je prva dva dni sicer malo hitrejši od DH, ampak ko DH dobi Yang's Recurve lok in Dead's Man Legacy tul za puščice, postane Fata z metlo, kot ga je poimenoval Togo in do Paragon 800 si rekordno hitro. Hitreje kot 4 članske grupe.
Je pa treba pred odločitvijo počakati še da izdajo tematiko 15. sezone. Upam, da bo kaj bolj originalnega kot samo "Double something".

Še ena novička:
Padel je še zadnji D3 rekord. Kitajci so končali GR 150 v sezoni.
Izvensezonski GR 150 je bil dosežen že nekaj mesecev nazaj, sedaj pa je padel še sezonski GR 150. Za nas navadne smrtnike je dobro omeniti, da je GR 150 najvišji obstoječi GRift. Višje ne gre.
Seveda pa je treba dodati, da je Azijski server precej drugačen od našega, saj je tam igra v osnovi zastonj plačujejo pa mikrotramsakcije kot na primer obvezni "Double XP" in podobni plačljivi buffi. Zato so imeli ti Kitajci v tej sezoni že preko 5400 Paragonov :))
5000 Paragonov je menda tista meja, ko lahko začneš razmišljati on GR 150.
««
145 / 157
»»