Forum » Pomoč in nasveti » namizje mi zamrzne ko uspostavim povezavo z internetom
namizje mi zamrzne ko uspostavim povezavo z internetom
Jernej92 ::
Imam nasleden problem: ko vspostavim povezavo z internetom mi namizje računalnika zamrzne( ne morem zagnati nobenega programa, zamrzne orodna vrstica). Zanimivo pa je da programi ki jih zaženem preden da se povežem z internetom delajo normalno.
Če gdo ve v čem bi lahko bil problem se mu že vnaprej zahvaljujem za odgovor.
LP
Če gdo ve v čem bi lahko bil problem se mu že vnaprej zahvaljujem za odgovor.
LP
- premaknil iz Mali oglasi: OmegaBlue ()
solatko ::
A daš lahko mal več podatkov. Zamrzne lahko zaradi pre velike porabe spomina, obremenitve procesorja, programske napake, virusa, zapacanosti programske opreme, slabe konfiguracije........... Brez več podatkov ne bo možno dobit odgovor.
ja nevem ka naj še povem :( rama mam 2GB trdi disk 500gb, procesor intel core 2 duo E6750, grafična GF8600GT
Kateri OS uporabljaš, maš napajalnik dost močen. Imaš gonilnike v redu, mal pogle po forumih za grafično, če imajo drugi tudi probleme, kdaj se ti je začel to dogajat, si močoče kaj takega instaliral... Konfiguracija je taka, da ne bi smelo biti takih problemov. A si mogoče kaj navijal. Daj vse na default, pa boš vidu, če se ti isto pojavi...
m0LN4r ::
To se sliši kot en zlonamern progmramček... Trdiš, da če se ne povežeš z internetom dela brez težav? Probaj prime95 za par minutk!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kateri OS uporabljaš, maš napajalnik dost močen. Imaš gonilnike v redu, mal pogle po forumih za grafično, če imajo drugi tudi probleme, kdaj se ti je začel to dogajat, si močoče kaj takega instaliral... Konfiguracija je taka, da ne bi smelo biti takih problemov. A si mogoče kaj navijal. Daj vse na default, pa boš vidu, če se ti isto pojavi...
Napajalnik mam 500W, navijal nisem gonilniki so tut vredu , instaleral pa tudi nisem kaj posebnega :D
Poizkusno instaliraj visto (naredi si dodatno particijo cca 30GB s kakšnim ustreznim programom - npr. acronis disk director) imaš zastonj 30 dnevni preizkus in daj gor enake programe, pa boš videl razliko in, če bo bolje pač kupiš licenco. Ko boš instaliral visto na drugo particijo, boš imel avtomatsko v zagonu možnost XP ali visto. Možno je, da imaš v XP-jih kaj narobe nastavljeno pri nastavitvah namizja, lahko imaš tudi kakšen spam ali virus, to se ob normalni instalaciji ne bi smelo dogajat. Morda se ti kakšne igre, ki si jih že odstranil (nepopolno - uporabljaj revo uninstaler, ki počisti tudi register) poizkušajo povezat na mrežo in ti zasedejo povezavo..... Vista ima eno hecno rešitev, da sproti izklaplja vse kar ne rabi, pri XP-jih pa moraš nepotrebne stvari izključiti ročno ali pa delajo skoz (optimizacija). Poizkusi in poročaj. Uporabi Vista home premium slo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
racunalnicar ::
Jst bi reku da maš virus. Probj z več možnimi antivirusniki pregledat računalnik, če ne bo šlo, pa ti ostane format.
Duhec ::
@Jernej92, pa daj štartaj komp v varnem zagonu z omrežno podporo pa bo koj jasno kva ti kvačka.
Če v varnem zagonu dela net pol maš programsko napako, najverjetneje kak zlo agresiven spyware, če pa tud v varnem zagonu z omrežno podporo ne dela net pa maš lahk zanič furmane za mrežno al je pa mrežna šla cugrunt.
Če v varnem zagonu dela net pol maš programsko napako, najverjetneje kak zlo agresiven spyware, če pa tud v varnem zagonu z omrežno podporo ne dela net pa maš lahk zanič furmane za mrežno al je pa mrežna šla cugrunt.
Jernej92 - imaš mašino na kateri ti bo vista laufala odlično, pozabil boš na probleme z BSOD, problemi z dodatno opremo, saj je vprašanje kakšni so gonilniki za tvoj sistem za winxp, po mojem zelo nedodelani, saj je povdarek izdelave gonilnikov za nove in stare mašine na novem OS. Možno je da ti probleme povzročajo prav gonilniki. Mene hudo zajebava SE K770i, ko sem ga priklopil na xp-je je delal vse drugo, samo tisto ne kar sem hotel, vista pa mi je sama poiskala gonilnike SE suite (mi predlagala da namestim), tako da CD - ja pri visti sploh nisem potreboval (to je samo en primer novejše naprave). Programerji XP počasi zapuščajo in čedalje težje bo dobit kakšen soliden gonilnik zanje. Na visti že sedaj dela cca 99% programov.
Poišči - poizkusi ultimate, da lahko menjaš jezik. O piratiziranju pač ne govorimo na forumu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka pri nalaganju straniOddelek: Pomoč in nasveti | 2028 (1256) | jedateruk |
» | Internetne straniOddelek: Pomoč in nasveti | 1701 (1325) | crniangeo |
» | Težave s brskalnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 750 (577) | Quantum |
» | Pomoč : težave s prensnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 632 (515) | traxxas |
» | Explorer dela, ostali brskalniki neOddelek: Pomoč in nasveti | 1794 (1601) | Duhec |