» »

ohišje

ohišje

just me ::

ve kdo kje bi se dalo dobit ohišje FATAL1TY zalman
slika

lp

charlotte ::

Hm, tole ohišje se mi zdi da stane krepko čez 300€, sicer pa vpraši pri cool pc, za tako naročilo ponavadi lahko naredijo izjemo =)

just me ::

omg tako drago je xDD?.. amm pa mogoče ve kdo kaj podobnega temu kje bi se dobilo samo cenejše..

tilinho20 ::

To ohišje ni nič posebnega. Stane pa 388 eur najceneje na geizhalsu.

just me ::

amm pa mogoče ve kdo kaj podobnega temu kje bi se dobilo samo cenejše..
do 120€

charlotte ::

Kupi kaj od Lian Li pa daj notr vente z rdečimi ledicami, pa stranico s plexijem kupi pa bo! Al pa model od Antec-a P182 al kaj je že, ga nimam tko da ti težko rečem, za Lian Li pa ti lahk rečem da je 1A! Ima praktično isti izgled aluminija kot tisti Zalman, po kvaliteti pa je prav tako na isti ravni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: charlotte ()

bluefish ::

kot že rečeno, vzemi Lian-Li, saj je še najbliže omenjenemu. Z malo iznajdljivosti pa tudi dokaj podoben.

charlotte ::

Prbližno tkole bi jaz na tvojem mestu naredu:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o...
2x https://www.cool-pc.org/productdetail.p...
https://www.cool-pc.org/productdetail.p... za črno stranico upraši, mislm da jo isto majo, sem skor 100%
https://www.cool-pc.org/productdetail.p... po potrebi
https://www.cool-pc.org/productdetail.p... verjam mi pridejo kar prov, pa še bolši je izgled

Pol so pa še finese, lahko dokupiš čitalc za kartice, isti hladilnik za CPU kot je na sliki, ohišje za utišanje diska, obloge,....

taker& ::

aha aha .. samo zdaj tu na sprednji stranici nvm kako bi naredo .. da bi tako ven vrezo... samo me moti mal ta mrežica ker je tako velika ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: taker& ()

bluefish ::

jah, 100% približka pa ni za pričakovati.

charlotte ::

Edina večja razlika ki jo vidim je še ta da ima Zalman spredaj 2x92mm vent očitno. Se da naredit tudi to na Lian Li ohišju, bi pač rabil rezat in malo vrtat, samo je še manjša ovira - aluminijasta maska LL je precej debela (dosti debelej od stranic, pleha,...) tako da bi se jo rabu kar konkretno lotit, poleg tega bi rabu imet potrpežlivo roko. Skoraj gotovo pa bi bil rezultat slabši kot je sedaj (razen če si izkušen moder), pa tudi sprednja "mrežica" pri LL, sploh ni dejansko mrežica, ampak so to natančno vrtane luknje v ohišje, to se mi zdi dost bolj kul od mrežic kot takih, poleg tega je 1x120mm vent tišji od 2x92mm! Poleg tega bo ravno tko rdeča svetloba prihajala skoz sprednjo režo. Če hočeš pa tiste podpise po ohišju se ti pa z S-T lahko pridemo gor podpisat pa bo:). No odločitev je tvoja kaj boš z njim. Ko sem sam prvič dal to ohišje iz škatle mi je blo takoj jasno da bi bil greh v njega vrtat ga žagat,... :D No na koncu sem vseeno izvrtal na stranici ki drži matično luknjo za kable, pa še za to sem se kar namučil!

just me ::

ja sja če bom delal .. bom samo vse označil ter ga odpeljal k nekomu, ki mi bo to res lepo naredo ... ker je res škoda da bi za***..

just me ::

mogoče ve kdo kje bi se dale dobit nalepke npr. od zalman al pa kaj drugega podobne kot so na ohišju...

emm pa mogoče ve kdo katero ohišje bi bilo pravšnje če bi se lotil tegale ohišja ..link

katero po vašem mnenju bi bilo boljše

lp

tilinho20 ::


To je pravo ohišje :D
Sori ker ti nisem naredu link ker se mi mudi

taker& ::

xDDD

taker& ::

mogoče ve kdo kje bi se dale dobit nalepke npr. od zalman al pa kaj drugega podobne kot so na ohišju...

emm pa mogoče ve kdo katero ohišje bi bilo pravšnje če bi se lotil tegale ohišja ..link

katero po vašem mnenju bi bilo boljše

lp


!!??

just me ::

??????????????????????????????!!!!!!!!??????????????

charlotte ::

Mal zmeden si napisal, ker tudi jaz ne štekam točn kaj si hotu vprašat. Če te zanima kaj je tisto zaeno ohišje je (vsaj meni) težko rečt, kak model, ker je najverjetneje precej spedenan in ne spominja več na serijskega.
Nalepke boš težko dobil, sploh pa je pri zalmanu tisto "barvano" gor in ni nalepka, lahko edino najdeš motive na guglu, jih stiskaš na papir za nalepke in gor prlepiš na ohišje.
Nasploh se mi zdi bedno pri modifikaciji zgledvat se po drugem ohišju, če ti je pri srcu Zalman, pač kupi od njih hladilna telesa in je, ohišje pa še zdaleč ni vredno 400€, kaj šele kakšnega posnemanja. Svetujem da si kupiš neko ohišje in ga probaj izboljšati, samo ne tako da ga predelaš v Zalmana :|, pač dodelaj ga, kjer ima slabosti - uspeh zagarantiran.
Recimo da ti dam svoj primer, sam sem kupil tisto ohišje ki sem ti ga predlagal zgoraj (LL PC7), ohišje ima velik plus ker je v celoti iz aluminija, ima zelo premišljeno postavitev in ga je enostavno čist razstavit in sestavit nazaj (v 3 minutah ti ga dam na prafaktorje - pri ostalih je kje kak del vmes lepljen in se zatakne). Ima pa zelo glasna 2x120mm venta, ni predvidenega nobenega urejanja kablov, večinoma spet skupaj z neti - ogrodje. Sam sem kupil 2 nova Noctua ventilatorja in jih pritrdil z gumicami, ob strani sem zvrtal luknjo in se zlo lepo kablje spelje skozi tako se jih praktično ne vidi, navadne šraufe sem zamenjal z tistimi ki jih lahko priviješ z roko, nete sem povrtal in namesto njih dal prave šraufe in matice, na posamezne predele sem prilepil zelo tanko obloga za stišanje, ki pravzaprav bolj služi za fajn kontakt aluminij/aluminij ali aluminij/komponenta da zbije vibracije, odstranil sem kletko za disk in disk namestil v poseben hladilnik obložen s peno, kupil sem stranico iz pleksija in okrasen pokrov za dvd, na nogice sem dodal obloge iz filca, nameravam še gumb za vžig/reset zamenjat z aluminijastim (trenutno je plastičen). Sam sem se oziral k tišini, ti se lahko pač k Zalmanu! Čeprav še vedno sem pristaš unikatnosti, zakaj bi posnemal nekaj, če lahko narediš nekaj čist svojega.

racunalnicar ::

charlotte, dej pokaž sliko tvoje mašine, ker me zelo zanima kakšna mojstrovina je to.

charlotte ::

:)

Žal bo treba počakati kakih 14 dni da dobim digitalca, trenutno je še v trgovini.

racunalnicar ::

zmenjenu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se splača kupiti ohišje Aerocool ExtremEngine 3T, črn

Oddelek: Kaj kupiti
301989 (1555) Tomozuki
»

izbira ohišja...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
272272 (1615) Toxic
»

Veliko računalniško ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
181603 (1180) kixs
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362990 (2053) Steinkauz
»

Kateri AUTO regulator ventilatorjev

Oddelek: Kaj kupiti
101526 (1523) PRST

Več podobnih tem