» »

oštevilčevanje v WORD-u

oštevilčevanje v WORD-u

wonhwa ::

Pozdravljeni vsi skupaj!

imam eno težavico z wordom (različica MS office 2003)-kako za vraga ga pripravit, da bi mi pričel oštevilčevati z ena,dva itd od tiste strani, katero bi mu jast določil (npr. da mu določim tudi predzadnjo stran??) zadevo sem sicer že vedu, ampak sem jo pozabu, ker v tem segmentu word glih ni spet tko trivialen :((

hvala za pomoč!

Grega

Klemenn ::

nekak se moraš poigrati z prelomom odsekov potem pa z glavo in nogo ; imaš nekje možnost poveži s prejšnjim?

nekej takega?

wonhwa ::

hvala, bom poskusil kaj takega...sicer mam težave tudi z avtomatskim oblikovanjem kazala...
...kadar usoda cilja, zadEne v sredino....

demon#666 ::

Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Inja ::

Na hitro.. Najprej moraš narediti sekcije... vsak del dokumenta, ki bo drugače oštevilčen, mora biti svoja sekcija (insert/break/page break). Številčenje se nato oblikuje tako, da vedno začneš pri zadnji sekciji. Npr. imaš 3 sekcije... postaviš se v tretjo, greš na header and footer in če bo tretja sekcija drugače številčena kot tista pred njo, torej druga, najprej izklopiš gumb link to previous, nato greš na format page number in oblikuješ. Ko imaš tretjo sekcijo urejeno, greš na drugo sekcijo in če bo druga spet drugače oštevilčena kot prva, ponovno najprej izklopiš link to previous in oblikuješ drugo sekcijo. Bistveno je to, da vedno začneš pri zadnji in da izklopiš link to previous.

Glede avtomatskega oblikovanja kazala pa je pomembno, da naslove vedno delaš s headingi. Vsak naslov moraš osenčit in tam kjer izbiraš stile oblikovanja, določiš kateri heading je (1 naslov = heading 1, 1.1 = heading 2). Headinge lahko kasneje tudi oblikuješ po svoje... spremeniš pisavo, velikost itd.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odseki v wordu

Oddelek: Programska oprema
309397 (2573) Galaxy
»

Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokume

1410622 (7831) nhjghvfhj
»

Word pomoč

51398 (1367) Mike07
»

Word ali writer eksperti

Oddelek: Pomoč in nasveti
313312 (2823) echoman
»

Pomoč - Word