Forum » Strojna oprema » Odlomljen košček na matični?
Odlomljen košček na matični?
racunalnicar ::
Živjo!!
Imam eno vprašanje. Zadnjič sem si dobro ogledal matično ploščo in morda našel napako. Imam matično Gigabyte EX38-DS5. Zraven zvočne kartice (desno), je tako zeleno ozadje, gor pa dva stolpca palč po pet vrstic. V levem stolpcu manjka druga palčka od zgoraj dol. Zanima me, če je prav da manjka, ali bi morala biti.
Za lažjo predstavo prilagam sliko.
HVALA!!
Imam eno vprašanje. Zadnjič sem si dobro ogledal matično ploščo in morda našel napako. Imam matično Gigabyte EX38-DS5. Zraven zvočne kartice (desno), je tako zeleno ozadje, gor pa dva stolpca palč po pet vrstic. V levem stolpcu manjka druga palčka od zgoraj dol. Zanima me, če je prav da manjka, ali bi morala biti.
Za lažjo predstavo prilagam sliko.
HVALA!!
AapocalypseE ::
Ni nič narobe, če majnka. Tak je pač nareto. Poglej slike drugih istih plošč in če boš dobro pogledal se vidi, da ta majnka.
Duhec ::
To ni napaka !
To je zato, da je konektor, ki ga priklopiš na te palčke (v tvojem primeru za front audio) pravilno obrnjen in s tem preprečiš napačno priključitev in štalo.
Tak konektor ima navadno eno luknjico polno in ko ga natakneš gor ga niti ne moreš obrniti v napačno stran, ker sede samo tako, da polna luknjica sede tam kjer tebi manjka palčka. Obratno pač ne gre.
To je zato, da je konektor, ki ga priklopiš na te palčke (v tvojem primeru za front audio) pravilno obrnjen in s tem preprečiš napačno priključitev in štalo.
Tak konektor ima navadno eno luknjico polno in ko ga natakneš gor ga niti ne moreš obrniti v napačno stran, ker sede samo tako, da polna luknjica sede tam kjer tebi manjka palčka. Obratno pač ne gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8551 (6663) | strumf666 |
» | Meizu predstavil telefon brez gumbov, rež in priključkovOddelek: Novice / Android | 10199 (6577) | Stari maček |
» | Prehod na DDR3 se vleče (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 12081 (9392) | _Dejan_ |
» | AMD bo predstavil procesorje na novem podnožju (M2) v drugi četrtini tega leta (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 7493 (5950) | PrimozR |
» | Chieftec USB priklop na sprednji straniciOddelek: Strojna oprema | 1471 (1189) | S-Master |