Forum » Loža » Suho zlato
Suho zlato
]Fusion[ ::
Ker ni vlažno oziroma mokro :P
Drugače pa nimam pojma kaj je suho zlato ali kak zgleda, Tak da če bi malo obrazložla.
Drugače pa nimam pojma kaj je suho zlato ali kak zgleda, Tak da če bi malo obrazložla.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Matek ::
Saša je fantek, če jaz prav vem, iskrena napaka sicer ;).
Mislim pa, da cilja na zelo znano besedno zvezo "suho zlato" (SSKJ daje za primer <em>rogovje te živali prodajajo za suho zlato</em>), ki pomeni nekaj zelo dragega.
Mislim pa, da cilja na zelo znano besedno zvezo "suho zlato" (SSKJ daje za primer <em>rogovje te živali prodajajo za suho zlato</em>), ki pomeni nekaj zelo dragega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
]Fusion[ ::
Hmm, no se opravičujem če sem naredo napako :)
Drugače pa za to besednoo zvezo komaj drugič slišim in mi je zelo nelogična
Drugače pa za to besednoo zvezo komaj drugič slišim in mi je zelo nelogična
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Fusion[ ()
DimmniBurek ::
Pomeni da je nekaj zelo drago, suho pa verjetno pomeni da je brez kakih "primesi", v smislu RES drago. Tako si jaz razlagam.
There Is No Stronger Drug Than Reality
Mercier ::
DimmniBurek:
suho pa verjetno pomeni da je brez kakih "primesi"
Tudi sam sem ugibal predvsem v tej smeri (in še vedno se nagibam tej razlagi), ampak ni, recimo, suhega srebra, kaj šele, da bi bilo kaj več vredno od kakega fajhtnega.
LoneWolf ::
IMHO je izvor v zgodovinskem nacinu pridobivanja zlata, veliko vecino so pridobili z dolgotrajnim izpiranjem in presejanjem materiala. Kolicine tako pridobljenega zlata so zelo majhne in teza vode se v rezultatu zelo pozna. Koncni in najvec vreden produkt so bila prebrana, ociscena in posusena zlata zrnca, ki so sla na gramsko tehtnico.
Pyr0Beast ::
Ja, sigurno so ga kopal u Sloveniji ..
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Mercier ::
Pa res, znate kaj tujih jezikov? Šest različitih jezika pozna suho zlato, makedonski tudi, angleški, AFAIK, ne ...
Pyr0Beast ::
Angleški pozna suho težo, zlato pa pač ni bilo na veliko dostopno ljudstvu [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja procesorja iz i3 na i7 4. genOddelek: Pomoč in nasveti | 2427 (1439) | Zorro |
» | sodna izvršbaOddelek: Loža | 2924 (2551) | Invictus |
» | Znanost pri Merino Volni, iRenew zapestnicah, kremah in ostalih produktov s predavanjOddelek: Znanost in tehnologija | 1283 (1007) | jype |
» | Financial Times za osebo leta izbral Steva JobsaOddelek: Novice / Ostale najave | 12575 (11300) | OttoParts |
» | Wireless router za 30+ odjemalcevOddelek: Kaj kupiti | 2271 (1773) | drola |