Forum » Pomoč in nasveti » prenos sistema na raid kontroler
prenos sistema na raid kontroler
refosk ::
Nabavil sem VIA VT6421 raid kontroler ki ima 3 SATA in 1 IDE priključek. Sedaj imam sistem na sata konektorju na MB in me zanima kako brez ponovne inštalacije sistema prenesti disk s sistemom na raid kontroler. Če samo zamenjam priklop diska mi javi missing ntldr.
t3hn0 ::
tko al tko bi blo mogoce fajn kr menjat sistem (na vsake tok casa je fajn )
to ti pa verjetno zato javlja ker verjetno os nima gonilnikov za ta novi kontroler.
edit:
nekaj je s tem povezano
to ti pa verjetno zato javlja ker verjetno os nima gonilnikov za ta novi kontroler.
edit:
nekaj je s tem povezano
^.^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: t3hn0 ()
misek ::
Ko si dal raid kontroler v računalnik in dvignil sistem (brez raida) so ti Win verjetno javili, da so našli novo opremo. Tudi če niso, na nek način namesti gonilnike za kontroler. Nato z Ghost programom prenesi image diska na nova diska na raidu.
Jaz sem tako čaral, ker sem menjal osnovno ploščo, ki ni imela istega krmilnika. Je pa zadeva uspela.
Jaz sem tako čaral, ker sem menjal osnovno ploščo, ki ni imela istega krmilnika. Je pa zadeva uspela.
Ja , windowsi so instalirali driverje, problem je da v biosu ne vidim diska, ki je na kontrolerju. V explorerju pa je disk viden. Prav tako v biosu ni opcije da nastavim naj se boota s kontrolerja. Sem poskusil to z acronis true image pa prav tako ne vidi diska na kontrolerju.
misek ::
Ko se ti računalnik na začetku dviguje, lahko s pritiskom določene kombinacije tipk prideš v BIOS-u od kontrolerja, kjer skonfiguriraš diske na njem v RAID. Si to naredil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
??
Kakšna kombinacija tipk ? Nobene opcije ne dobim ... Sem pa na kontroler dal en ide in en sata disk, ide je viden sata pa v nobenem primeru. Ali rabim še kakšne driverje za sata disk?
Je možno da je plata prestara (2000) P4 478 in da ne podpira bootanja iz pci kontrolerja?
Kakšna kombinacija tipk ? Nobene opcije ne dobim ... Sem pa na kontroler dal en ide in en sata disk, ide je viden sata pa v nobenem primeru. Ali rabim še kakšne driverje za sata disk?
Je možno da je plata prestara (2000) P4 478 in da ne podpira bootanja iz pci kontrolerja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: refosk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raid - odpoved diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1499 (1052) | Golden eye |
» | je raid prenosljiv?Oddelek: Strojna oprema | 1969 (1571) | All |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2362 (1725) | PIII850 |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14304 (9908) | matrix2 |
» | raid problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1470 (1314) | nazz78 |