» »

WINXP Linux in LILO HELP!!!!!!!!

WINXP Linux in LILO HELP!!!!!!!!

shaman2 ::

V racunalu imam 2 diska na prvega sem instaliral winxp, na drugega pa red hat 7.2, problem imam sedaj z tem ker lahko z LILo zazenem samo linux winsov pa ne, LILO se zapise v MBR na disku, ve kdo kako to popravit? na kater disk se zapise na master ali slave?, torej prva moznost je kako prepisat MBR na prvotno stanje da bom lahko zagnal winxp, ali pa ce kdo uporablja tako kombinacijo winxp + linux red hat, kako v linuxu nastavit da mi boota se winse, nasel sem LILO config, samo ne vem kaj vpisat not oz sploh ne vidim C: diska na katerem imam winse.

Hvala za pomoc

NiKeC ::

hmm... jaz sn mel tud tako težavo. Rešitev je naslednja: Moraš imeti Boot CD od Win Xp. In bootaš iz CDja. Potem ko bo hoto inštalirat windowse stisni R da ti bo zagnalo recovery console. Potem pa samo vpišeš:
FIXMBR
in
FIXBOOT [TVOJ DISK:] (samo mislim da tega neboš rabo pisat ker jaz sn mel na enem disku linux pa winxp - toti drugi ukaz je samo za windowse.)

Tako ti bo LILO zgino in bootalo ti bo samo winxp.
Sicer pa prihajajo Lindowsi 8-O .

shaman2 ::

Hvala za nasvet upam da bo delalo, kako bi pa naredu, oz instaliral linux, da bi lahko izbiral kater sistem mi zazene v winXP boot screnu?

SasoS ::

Dodaj WinXP v meni od lilota (prbiližno nekak tako, kjer je hdaX particija kjer so gor XPji):

other=/dev/hdaX
optional
label=WinXP
table=/dev/hda

roscha ::

Linux daj na 1. disk. Se rešiš težav, s svinjanjem po MBRju od Xpjev. LILO se mora napacat na primary master boot blok in če je to Linux disk je najbolj fajn. Rajt?

Potem boš pa moral popravit lilo.conf tako nekako kot je sasoS povedal. Le dodatno boš verjetno moral premapirat diske.

Kako in kaj si preberi tukaj.

by!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lilo boot loader problem

Oddelek: Operacijski sistemi
151949 (1581) Michael7
»

[Linux][Slackware] namestitev (sata disk)

181533 (1370) 'FireSTORM'
»

Multi-boot problem

141385 (1300) CCfly
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395953 (4548) TICKO
»

Linux in particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101156 (1025) Gh0st

Več podobnih tem