Forum » Omrežja in internet » Linksys wrt54gl in dd-wrt
Linksys wrt54gl in dd-wrt
ales85 ::
Zdravo!
Imam omenjeni router in nameščen omenjen firmware. Z iptables bi rad zgradil firewall ampak sem še precej zelen kar se tiče iptables zato prosim za malo pomoči.
Z routerjem želim blokirati ves promet z nekaj izjemami. Te so dostop do omejenih spletnih strani (v primeru lahko samo ena, več lahko dodam sam), port forwarding za VNC in RDC ter telnet dostop do routerja od zunaj.
Kako bi to najlažje naredil? Za splošno blokado vem, da lahko uporabim policy in dam drop za vse. Mučijo me potem ravno te izjeme.
Prosim za pomoč
EDIT:
Pozabli sem še napisati, da naj bi bil dostop do routerja možen le iz enega IP naslova (ali dveh). Vse ostalo naj spusti.
Imam omenjeni router in nameščen omenjen firmware. Z iptables bi rad zgradil firewall ampak sem še precej zelen kar se tiče iptables zato prosim za malo pomoči.
Z routerjem želim blokirati ves promet z nekaj izjemami. Te so dostop do omejenih spletnih strani (v primeru lahko samo ena, več lahko dodam sam), port forwarding za VNC in RDC ter telnet dostop do routerja od zunaj.
Kako bi to najlažje naredil? Za splošno blokado vem, da lahko uporabim policy in dam drop za vse. Mučijo me potem ravno te izjeme.
Prosim za pomoč
EDIT:
Pozabli sem še napisati, da naj bi bil dostop do routerja možen le iz enega IP naslova (ali dveh). Vse ostalo naj spusti.
- spremenil: ales85 ()
asgard2.0 ::
Probaj še recimo tomato firmware. Ma mal bolš poštimano se mi zdi, pa manj požrešen je
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10249 (3668) | bimmer-mb |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18589 (11526) | Hayabusa |
» | Linksys WRT 160 NLOddelek: Omrežja in internet | 5873 (5006) | thebaloh |
» | Kaj kupiti (router) Linksys WRT-54GL ali Asus RT-N15Oddelek: Kaj kupiti | 2589 (1652) | GoldRakun |
» | DD-WRT vprašanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1190 (1018) | xandros |