Forum » Šola » Pomoč pri seminarski za senzorje
Pomoč pri seminarski za senzorje
enxtip ::
zivjo
Ker imam za naredit seminarsko do torka in težko najdem podatke o naslovu se obračam na vas uporabnike slotech-a. Torej naslov seminarske se glasi "Senzorji pospeška, hitrosti sile in tlaka". In moram opisati delovanje teh senzorjev. Seveda je gradiva na internetu zelo malo (tudi v angleščini), nekaj je govora o senzorjih pospeška vendar ostali pa kot da jih ni oziroma nekaj kratkih besed in konec. Sedaj pa me zanima če je kakšen vešč ki bi mi opisal vsaj nekaj povedi ali kakršenkoli podatek,link o teh senzorjih ki bi mi prišle v pomoč.
Hvala in LP
Have fun =D
Ker imam za naredit seminarsko do torka in težko najdem podatke o naslovu se obračam na vas uporabnike slotech-a. Torej naslov seminarske se glasi "Senzorji pospeška, hitrosti sile in tlaka". In moram opisati delovanje teh senzorjev. Seveda je gradiva na internetu zelo malo (tudi v angleščini), nekaj je govora o senzorjih pospeška vendar ostali pa kot da jih ni oziroma nekaj kratkih besed in konec. Sedaj pa me zanima če je kakšen vešč ki bi mi opisal vsaj nekaj povedi ali kakršenkoli podatek,link o teh senzorjih ki bi mi prišle v pomoč.
Hvala in LP
Have fun =D
sajko ::
Pressure sensor @ Wikipedia
Accelerometer @ Wikipedia
Wheel speed sensor @ Wikipedia (tle imaš na izbiro par tipov, jest sm ti podal link to tega, za ostale poišči sam)
Accelerometer @ Wikipedia
Wheel speed sensor @ Wikipedia (tle imaš na izbiro par tipov, jest sm ti podal link to tega, za ostale poišči sam)
sidd ::
SiO2
BaTiO3
Recimo, nekaj v tej smeri. Prvi se uporablja za pospeške do 100.000 m/s, tadrugi za faktor 100 manj.
lp
BaTiO3
Recimo, nekaj v tej smeri. Prvi se uporablja za pospeške do 100.000 m/s, tadrugi za faktor 100 manj.
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
YaN-cH ::
Pojdi v knjižnico po te dve knjigi
- Praktični vidiki uporabe gradnikov v sistemih vodenja: Janko Petrovčič, Juš Kocijan
- Gradniki sistemov vodenja: Rihard Karba
obe knjigi je izdala Fakulteta za elektrotehniko lj. V gradnikih sistemov vodenja je zelo lepo razloženo delovanje teh senzorjev.
- Praktični vidiki uporabe gradnikov v sistemih vodenja: Janko Petrovčič, Juš Kocijan
- Gradniki sistemov vodenja: Rihard Karba
obe knjigi je izdala Fakulteta za elektrotehniko lj. V gradnikih sistemov vodenja je zelo lepo razloženo delovanje teh senzorjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: YaN-cH ()
enxtip ::
Hvala za pomoč, knjigo od Riharda sem si sposodil in je kr opisano delovanje.
Če pa ima še kdo kakšno informacijo glede senzorjev hitrosti,pospeška, sile in tlaka pa bi prosil če mi pripiše sem.
Hvala
Če pa ima še kdo kakšno informacijo glede senzorjev hitrosti,pospeška, sile in tlaka pa bi prosil če mi pripiše sem.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: enxtip ()
ZlobneZ ::
Okej, dobil si uporabne linke z ljubljanske FE, podobno je tudi na mariborskem FERI .. kjer podrocje senzorjev odlicno pokriva prof. Đonlagić.
ena izmed knjig na to temo je: Dali Đonlagić, Denis Đonlagić, "Merjenja temperatur in tlakov"
Na splosno pa ce rabis kaj s podrocja senzorskih sistemov, se posebaj optike, je pa kljucna beseda/geslo "Đonlagić".
ekola se link do instituta za opticne in senzorske sisteme
aha, ce imas na splosno senzorje pospeska, hitrosti .. ne pozabi da lahko doticni senzorji temeljijo tudi na opticnih principih ...
ena izmed knjig na to temo je: Dali Đonlagić, Denis Đonlagić, "Merjenja temperatur in tlakov"
Na splosno pa ce rabis kaj s podrocja senzorskih sistemov, se posebaj optike, je pa kljucna beseda/geslo "Đonlagić".
ekola se link do instituta za opticne in senzorske sisteme
aha, ce imas na splosno senzorje pospeska, hitrosti .. ne pozabi da lahko doticni senzorji temeljijo tudi na opticnih principih ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZlobneZ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Motor z notranjim izgorevanjem, sila na batOddelek: Znanost in tehnologija | 3873 (3183) | Brane22 |
» | Firefox bo zaznaval nagibOddelek: Novice / Brskalniki | 4480 (2966) | blackbfm |
» | Toshiba z novim 2,5" diskomOddelek: Novice / Diski | 4480 (3662) | MrStein |
» | senzor pospeškaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1170 (1078) | neoto |
» | Kje dobiti poceni senzor tlaka?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1887 (1744) | Kaboom |