Forum » Strojna oprema » GF 7600GS AGP + nforce3 250GB - zmrzovanje sistema
GF 7600GS AGP + nforce3 250GB - zmrzovanje sistema
_Sajmon_ ::
Evo, nabavil sem novo grafično za moj star sistem (Athlon 3800 x2, nforce3 250) in sicer Gigabytovo GeForce 7600 GS, 256MB, s pasivnim hlajenjem. KO sem mal bral po netu porabo te kartice, sem sklepal, da bi obstoječ napajalnik (300W) moral zadostovati, a glej ga zlomka, mi je sistem po zamenjavi kartice začel zmrzovati, pa vzorčasto sliko sem začel dobivati ipd. Ko sem skoraj že obupal, sem odklopil napajanje in glej, XP-ji so postali povsem stabilni (brez izjeme!). No, vseeno sem se odločil, da zamenjam še napajalnik - vzel sem lc-jevega 550w. POnosno priklopim napajanje in spet isto. Grrr... Branje raznih tujih forumov mi ni prineslo rešitve: poskusil sem tudi različne verzije gonilnikov. Včasih je 3dmark06 šel skozi, včasih je zmrznil. Včasih je zmrznilo kar v 2D načinu. No, epilog je, da imam sedaj spet izklopljeno napajanje in ... ni težav. Zanima me, ali je še kdo imel podobne težave oz. če mi zna kdo odgovorit na naslednja vprašanja:
- zakaj je kartica vsaj po testih (3dmark06, aquamark) praktično enako hitra z ali brez napajanja? Na začetku me gonilnik opozori, da bo zaradi pomanjkanja napajanja grafična delala v nekem oskubljenem načinu, pa se to niti ne opazi.
- kaj bi lahko bilo narobe, če imam grafično brez napajanja? Ji skrajšam življenjsko dobo?
- na LC-ju imam dve 12V liniji, s 16 in 18A. Ima morda smisel poskusit vse porabnike toka dat na eno linijo, grafično pa na svojo? Lahko ugotovim, katera linija je močnejša (po barvi kablov?!)?
- kako priporočilo glede gonilnikov?
Thx za odgovore.
- zakaj je kartica vsaj po testih (3dmark06, aquamark) praktično enako hitra z ali brez napajanja? Na začetku me gonilnik opozori, da bo zaradi pomanjkanja napajanja grafična delala v nekem oskubljenem načinu, pa se to niti ne opazi.
- kaj bi lahko bilo narobe, če imam grafično brez napajanja? Ji skrajšam življenjsko dobo?
- na LC-ju imam dve 12V liniji, s 16 in 18A. Ima morda smisel poskusit vse porabnike toka dat na eno linijo, grafično pa na svojo? Lahko ugotovim, katera linija je močnejša (po barvi kablov?!)?
- kako priporočilo glede gonilnikov?
Thx za odgovore.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Geforce se sesuva (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4765 (3235) | filip007 |
» | Ekran šteka ob igranju preproste igre!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3823 (3075) | Cirosiro |
» | Nova grafična - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1418 (1272) | borki |
» | problem z amd phenom 9500 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3013 (2443) | PrimozR |
» | zakaj mi vn meče v špilihOddelek: Navijanje | 1684 (1331) | Primoz78 |