» »

Trgovini pc-giga.si in mediamarket.si

Trgovini pc-giga.si in mediamarket.si

1
2
»

timotejs ::

Jaz pa imam slabe izkušnje z MM saj sem pri njih naročil TV in so mi poslali drugega brez vsakega vprašanja, ko sem klical pa je rekel pač da nam je drugega poslal in da naj bi bil enak kot tisti ki sem ga naročil ;((

baltso ::

Moje izkušnje z MM so super. Zelo prijazen telefonski pogovor, vsa kupljena roba v popolnem stanju, tako, kot mora biti.
Slovenskih navodil ni, kar je meni osebno pri tehnični robi čisto ok. Večji problem bi bil, da ni angleških.

Glede navodil mislim, da odkar smo v EU niso potrebna prevedena. To je stvar prodajalca. Prevod in tiskanje tudi nekaj stanejo, zato je posledično tudi cena seveda nizja. Je pa res, da bo zato en povprečen ata šel raje v bigbang, kjer mu bo en študent brez nekega strokovnega znanja o zadevi nekaj nablebetal in prodal.

Glede garancije. Po zakonu v SLO mora biti garancija na tehnične izdelke 1 leto minimalno. V MM je 2leti. Veliko ostalih trgovcev se drži minimlne predpisane garancije (1leto) in ti potem prodajajo podaljšano garancijo. Kaj se zgodi če trgovina zapre pa res nebi vedel...

Neglede na vse, dobre znamke se redko kvarijo. Tega pravila se držim že nekaj let in to pravilo drži kot pribito.
Navsezadnje pa prej zaupam MM in uvozu iz Nemčije, kot pa ostalim SLO prodajalcem in njihovi vzhodnoevropsko/kitajski robi!

Še to bi dodal:

Ni vse čudno če je toliko bolj poceni. Naši trgovci imajo neverjetne marže. To najbrž veste vsi.
In izgleda, da ni vsak tako pohlepen, da nabija 100 in več % marže in morda zasluži manj, in si bo s pošteno igro veliko pridobil in večal prodajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baltso ()

RadioMan ::

Mislim, da se na dolgi rok izplača biti prijazen in potrpeti kako kaprico s strani kupcev. PC Giga je nedvomno izgubil že marsikateri posel s tem kmečkim pristopom, no ampak če so marže res tako visoke mu je verjetno vseeno. Če vsak tretji, ki mu ga ne uspe odgnati s kmečkim pristopom, kaj kupi, ima verjetno dovolj.

Ko se bo folk v Sloveniji navadil pobrskati malo po Googlu, predno kaj kupi, bo stvar drugačna. In odnos takih kvazi prodajalcev tudi.

Poglejmo recimo kaj že danes odkrije google o PC-Giga, so tako pohvale kot hude kritike, kot kaže je malo odvisno od lune ali pritiska:
http://www.ceneje.si/trgovina_mnenja.as...
- Popolnoma neresna trgovina. Zraven kupljenega nismo dobili niti računa, niti garancije!!!!

- Ko ga povprašaš po info za določen izdelek, ki bi ga pri njih kupil, ti reče, naj ga kupim drugje in odloži telefon. KATASTROFA, KAJ TAKŠNEGA ŠE NISEM DOŽIVEL!

- tip ne ve kaj prodaja, smo hoteli naročiti lcd, pa je preden smo mu povedali želje kar odložil telefon. hvalal lepa za tako prijaznost!

- Zelo neprijazen

- Neverjetno, kar ponikne, ko bi bilo treba dobaviti blago. Stalno neki izgovori, ponuja drugo kot želim ipd

- Trgovec ne ve kaj prodaja, ne ve kakšen je dobavni rok, kje so servisi, izdelki bi naj imeli evropsko garancijo...za kar sem se pozanimal ta garancija pri določenih blagovnih znamkah pri nas ne velja,kar je itak čist mem...

kitewing ::

Še to bi dodal:

Ni vse čudno če je toliko bolj poceni. Naši trgovci imajo neverjetne marže. To najbrž veste vsi.
In izgleda, da ni vsak tako pohlepen, da nabija 100 in več % marže in morda zasluži manj, in si bo s pošteno igro veliko pridobil in večal prodajo.

Tega res ne vemo vsi. Razloži...

Kazzzo ::

Mislim, da se na dolgi rok izplača biti prijazen in potrpeti kako kaprico s strani kupcev. PC Giga je nedvomno izgubil že marsikateri posel s tem kmečkim pristopom, no ampak če so marže res tako visoke mu je verjetno vseeno. Če vsak tretji, ki mu ga ne uspe odgnati s kmečkim pristopom, kaj kupi, ima verjetno dovolj.

Ko se bo folk v Sloveniji navadil pobrskati malo po Googlu, predno kaj kupi, bo stvar drugačna. In odnos takih kvazi prodajalcev tudi.

Poglejmo recimo kaj že danes odkrije google o PC-Giga, so tako pohvale kot hude kritike, kot kaže je malo odvisno od lune ali pritiska:
http://www.ceneje.si/trgovina_mnenja.as...
- Popolnoma neresna trgovina. Zraven kupljenega nismo dobili niti računa, niti garancije!!!!

- Ko ga povprašaš po info za določen izdelek, ki bi ga pri njih kupil, ti reče, naj ga kupim drugje in odloži telefon. KATASTROFA, KAJ TAKŠNEGA ŠE NISEM DOŽIVEL!

- tip ne ve kaj prodaja, smo hoteli naročiti lcd, pa je preden smo mu povedali želje kar odložil telefon. hvalal lepa za tako prijaznost!

- Zelo neprijazen

- Neverjetno, kar ponikne, ko bi bilo treba dobaviti blago. Stalno neki izgovori, ponuja drugo kot želim ipd

- Trgovec ne ve kaj prodaja, ne ve kakšen je dobavni rok, kje so servisi, izdelki bi naj imeli evropsko garancijo...za kar sem se pozanimal ta garancija pri določenih blagovnih znamkah pri nas ne velja,kar je itak čist mem...

Tudi jaz včeraj klical glede plačilnih pogojev za LCD, pa je bil zelo neotesan. Na hitro se me je zlosal in brez pozdrava odložil. Groza!

elektronik5 ::

še moja izkušnja z MM. Hotel na podjetje kupit LCD, pa nismo nikakor prišli s ceno skupaj. Naprej dodajali DDV, nato dvig cene za nekaj %, na koncu ni bilo z njihove strani interesa po takem nakupu. Malo preverjal naprej in zanimivo...glede na veliko število kupcev že iz tega foruma...kje so še ostali ....zelo malo prijavljenega prometa na Ajpes-u...za l. 2008 samo 95000 EUROV.
Mogoče pa vzrok za nizke cene tiči kje drugje...kdo ve

France ::

Glede navodil mislim, da odkar smo v EU niso potrebna prevedena. To je stvar prodajalca. Prevod in tiskanje tudi nekaj stanejo, zato je posledično tudi cena seveda nizja. Je pa res, da bo zato en povprečen ata šel raje v bigbang, kjer mu bo en študent brez nekega strokovnega znanja o zadevi nekaj nablebetal in prodal.

Kaj pa ima EU veze z jezikom navodil? A potem lahko na Danskem prilagajo kar navodila recimo v madžarščini?

Leks ::

@elektronik5
Sam sem že jaz napisal, da ne sprejemajo nakazil na TR. Ker nisem iz LJ sem jih poklical, da bi jim nakazal znesek
za TV kot predplačilo oni pa bi mi ga poslali po pošti, kar bi me prišlo ceneje, kot na koncu vožnja v LJ.

Pa je tip dejal, da ne sprejemajo nakazil na TR oz. je cena 7% višja, wtf?? Potem sem izbrskal, da imajo blokiran TR.
Skratka zgolj gotovina ali pa nič. Odnos je pa tako in tako na dnu.

Macketina ::

Ce prodajas v Sloveniji, AFAIK nujno potrebujes slovenska navodila.

Corny ::

mal starejša tema...

je kdo dobil kakšen popust pri MM, če je vzel več artiklov(+2500€)

Leks ::

@Corny
Ni variante, kot v navadi sem poskušal nekoliko omilit ceno, pa je model dejal ni variante, takšna cena ali nič.

mihco ::

PCGIGA = Katastrofa!!!

Kaj takega se nisem dozivel pri nobenem prodajalcu(tudi ne v Merkatorju ko sem kupil samo kilo kruha za 70centov).
Ob oddaji narocila bi naj dobil potrditveni mail-ga ni bilo.
Ko sem po tednu dni brez povratne informacije klical kdaj lahko pricakujem naroceno mi izredno arogantni glas na drugi strani pove da naslednji teden.
Ko mine se en teden poklicem znova in enako ali se bolj neprijazni mozakar na drugi strani pove da se nima televizije ki sem jo narocil. Ko vprasam kdaj priblizno pa lahko pricakujem me tip odjebe, da naj kupim tv kje drugje npr v bigbangu in odlozi slusalko.
Odnos prodajalca do stranke ki mu zeli dati 1000EUR??? V glavnem seljak na PCgiga ne zna stet do pet in upam da ne boste zapravljali casa z nakupom(oz poskusom nakupa) pri njemu.

pia2001slo ::

Še moja pozitivna izkušnja z Mediamarket :

Plasmo prinesel v popravilo ter jo dobil danes po 17-ih dneh (popravljajo v Nemčiji),tako da em povsem zadovoljen pa še ravno pred OI. Kolega recimo je dal na servis preko Merkurja Gorenjevo pa so mu jo v Črnučah packali več kot mesec dni pa še to jo je dobil ker je potem skozi težil (ravno pred Božičem)

Jolly

pravnik ::

Izkušnja z Medimarket - s kolegom sva se oglasila pri starejšem gospodu. Ko se izkašljava z modelom TV, nama je takoj zabrusil, da ga trenutno ima. Ko želiva kake tehnične lastnosti in splošne informacije, za kakšen aparat gre (naj bi bil pač strokovnjak), nama je odvrnil, da je izdelek dober glede na ceno, za tehnične specifikacije pa naj se obrneva kar na njegovo spletno stran. Enako velja za garancijske pogoje, morebiten servis... skratka gospod pričakuje skrbnost in poznavanje dobrega strokovnjaka od vsakega morebitnega kupca (uboge gospe, gospodične ali gospodi brez takih znanj)?
No po mojem mnenju se je dobro končalo predvsem za naju, glede na to, da se po prvem zavrtenem telefonu za nadaljnjo poizvedbo dobil od kolega nasvet, naj se te trgovine izogibam, glede na dejstvo, da je njegov znanec imel težave prav s servisom (iz Nemčije je čakal skoraj dva meseca!!!!).
Toliko za izpoved in morda poduk, predvsem gospodu prodajalcu. Namreč, dejstvo je, moj kolega je imel s seboj celotno kupnino za ta model TV in če bi bil gospod malo bolj prijazen, bi se nakup izvedel. No, mogoče je imel slab dan? Toda, le zakaj je to bilo dobro?

impre ::

Pozdravljeni.
Zanima me ali so se pri mediamarketu kaj popravili s servisi in roki v zadnjem času? Berem namreč dobre in slabe odgovore, tako da sem res v dilemi ali vzeti tam TV ali raje odšeti drugje malo več. Imajo ga pa na zalogi po nizki ceni. Drugje pri nas tega TVja sploh nisem zasledil http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

Pa prosim za čimprejšnji odgovor če mogoče kdo ve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: impre ()

gregor ::

jaz sem pri mm kupil 4 plazme in 2 av receiverja, dobavljeno kot dogovorjeno
pokličeš, povprašaš in plačaš po povzetju, to je to..

glede servisa pa nimam izkušenj ker se še nič ni pokvarilo

Torej nad MM nima pripomb.

LP

oblonger ::

Pozdrav

Pred enim tednom sem dostavil svoj TV v garanciji v popravilo na MM. Evo, danes so me klicali, da ga lahko pridem iskat in med tem, ko tole pišem moji, že gledajo serijo Razočarane gospodinje.

Sem bil prav prijetno presenečen, saj so mi prvotno napovedali za popravilo kaka dva tedna, kar se mi je zdelo logično če morajo TV dostavit v Nemčijo. Izkazalo se je potem, da TV sploh ni prestopil meje.

Torej vsekakor + za MediaMarket.

Lp
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za koliko trgovine dvignejo cene izdelkom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13638231 (34107) Gregor P
»

Dolgo čakanje na naročen ojačevalec ?

Oddelek: Zvok in slika
61191 (1129) ns31
»

Kolikšne so marže na TVje

Oddelek: Loža
256540 (5800) St235
»

Tujina vs. Slovenija po cenah