Forum » Kaj kupiti » Najcenejse hladne komponente
Najcenejse hladne komponente
antonija ::
Moj domaci server/router se je pred kratkim stegnil in iscem njegovo zamenjavo. Trenutni desktop se ni dovolj star za ta namen, zato bi rabil nekaj kar je cimceneje in se hkrati cimmanj greje.
Shopping listek je takle:
Osnovna plosca
Ustrezen proc
Ustrezen RAM
Glavni cilj je cim nizja cena, takoj za njim je cim nizja poraba energije/gretje.
Zahteve so: Vsaj en PATA konektor (torej za dve PATA napravi) in pa 2 ali vec SATA konektorjev.
Hitrost komponent je sekundarnega pomena, raje bi zanesljivo delovanje. Ogledoval sem si celerona D 430 (35W TDP) ker je cenejsi kot 420 (go figure) in pa eno od pripadajocih plat. Fino bi bilo ce ima plata integrirano graficno, ce je nima je treba zdraven dosteti se ceno najcenejse mozne grafe (take ki se kaze sliko in se cimmanj greje).
Ima kdo kaksen (konkreten) predlog?
EDIT: Novi sistem bo 24/7 fileserver (ena od razlicic linuxa), dokaj reden p2p, verjetno tudi routanje prometa na 3 druge compe (malo prometa, nic zahtevnega). Skratka tak mali domaci server/router.
Shopping listek je takle:
Osnovna plosca
Ustrezen proc
Ustrezen RAM
Glavni cilj je cim nizja cena, takoj za njim je cim nizja poraba energije/gretje.
Zahteve so: Vsaj en PATA konektor (torej za dve PATA napravi) in pa 2 ali vec SATA konektorjev.
Hitrost komponent je sekundarnega pomena, raje bi zanesljivo delovanje. Ogledoval sem si celerona D 430 (35W TDP) ker je cenejsi kot 420 (go figure) in pa eno od pripadajocih plat. Fino bi bilo ce ima plata integrirano graficno, ce je nima je treba zdraven dosteti se ceno najcenejse mozne grafe (take ki se kaze sliko in se cimmanj greje).
Ima kdo kaksen (konkreten) predlog?
EDIT: Novi sistem bo 24/7 fileserver (ena od razlicic linuxa), dokaj reden p2p, verjetno tudi routanje prometa na 3 druge compe (malo prometa, nic zahtevnega). Skratka tak mali domaci server/router.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
- spremenilo: antonija ()
mesoreznica ::
Pred kratkim sem sestavil svoj server, moje vodilo ej bilo max nizka cena, nizko gretje in še solidne zmogljivost, tako imenovan best performance/price:
Intel Celeron dual core E1200 - 37€
Matična plošča Asrock 775XFIRE-VSTA - 35€ (integrirana grafika)
2GB rama DDR2 - 29 evrov
Diskovje, ohišje in napjalnik sem imel svoj.
Vse skupaj 101€.
Seveda lahko nekaj prišparaš z celeronom 420/430, ampak je razlika v ceni samo cca5-7evrov.
LP
Intel Celeron dual core E1200 - 37€
Matična plošča Asrock 775XFIRE-VSTA - 35€ (integrirana grafika)
2GB rama DDR2 - 29 evrov
Diskovje, ohišje in napjalnik sem imel svoj.
Vse skupaj 101€.
Seveda lahko nekaj prišparaš z celeronom 420/430, ampak je razlika v ceni samo cca5-7evrov.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
Kaksno je pa kej gretje oz. poraba od E1200? Drugace pa hvala za predlog, razlike v cenah so pri low endu res minimalne.
to sm pa pozabu povedat, ja: Na plati bi blo fino imet vsaj dve PCI rezi, tako da vse ITX variante verjetno odpadejo....
to sm pa pozabu povedat, ja: Na plati bi blo fino imet vsaj dve PCI rezi, tako da vse ITX variante verjetno odpadejo....
To ej ta plata, poglej če ti ustreza: PLATA KLIK
Poraba Celerona E1200 je 65W. Čeprav to je pač max, ki ga server ne bo dosegel. Povprečne temperature se pri meni gibljejo za proc okoli 30-35°.
LP
Zgodovina sprememb…
tale asrock nima gor grafike, a?
jest10 ::
To ej ta plata, poglej če ti ustreza: PLATA KLIK
LP
Plata na tvojem linku ne podpira CORE procesorjev.
tele jih in je le prdek dražja
Pol sem pa jaz nekaj zajeb.... Moja plata podpira Core proce. Bom pogledal doma kaj imam, da ne bom prodajal tople vode. Bila je pa za tako ceno kot sem napisal.
LP
LP
x45 ::
vzemi X2 athlona 65 nm, najhladnješi CPU in obenem dost boljši od teh intelov.
pa eno ploščo na AM2 ugodno. top cene ma www.solo.si, pa poštnin ne bo pr tem znesku.
pa eno ploščo na AM2 ugodno. top cene ma www.solo.si, pa poštnin ne bo pr tem znesku.
za manj kot 100 EUR sem narocil asrock, E1200 in 1g rama. Mislim da bo stvar cez glavo dovolj zmogljiva pa E1200 ima 65W TDP kar ni zelo veliko. Hvala za predloge!!
Pa najcenejsi X2 ki ga ima solo.si na zalogi stane 54EUR, najcenejsa AM2 plata z integrirano grafiko pa 48EUR. RAMa ni se nikjer v tej ceni.
x45 ::
X2 4400 je bistveno hladnješi in bolj zmogljiv ter lepše delujoč, tako da ni primerljiv s tem celeronom po ceni.
bi pa ti znal tulit tale kuler na celeronu poleti ker je zlo tanek- nizek. poročaj ko boš zmontiral.
bi pa ti znal tulit tale kuler na celeronu poleti ker je zlo tanek- nizek. poročaj ko boš zmontiral.
vent pride gor papst ce bo le proc dovolj tih. Ce pa ne bo bom pa se heatsink od dualcora probal dat gor (razen ce nista ista).
jest10 ::
X2 4400 je bistveno hladnješi in bolj zmogljiv ter lepše delujoč, tako da ni primerljiv s tem celeronom po ceni.
A si ti mogoče spregledal, da tukaj NI važna zmogljivost, ampak cena? In ja, E1200 ima dosti boljše P/P razmerje, kot 4400+
r5r ::
Verjetno ni samo procesor tisti, ki najbolj vpliva na porabo sistema. Namreč meni se zdi, da je potrebno dati še nekaj na napajalnik.
Torej kateri napajalniki imajo kar se da dober izkoristek?
Torej kateri napajalniki imajo kar se da dober izkoristek?
And it makes me wonder.
DJ MartiNi ::
Enermaxi, samo dragi so. Kak LP Power 550W z GP oznako bi bil cenovno še najbolj ugoden. Izkoristek ima cca 80%. Pa Corsairji mislim da imajo dober izkoristek. Samo tudi ti niso ravno poceni.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Jst ::
Malo bom ukradel temo.
Kje dobiti extra mini ohišja za razumno ceno? V Sloveniji.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Ohisja v slo niso poceni... raje poglej na nemski ebay ali pa po EU trgovinah, ponavadi prisparas kar nekaj tudi ko pšlacas postnino. Ampak top velja samo za redke skupine artiklov, ohisja so en tak primer. Pa se moznost da bi slo pri ohisju kaj narobe je minimalna, kar pomeni da ti garancija ne pomeni kaj veliko.
za manj kot 100 EUR sem narocil asrock, E1200 in 1g rama. Mislim da bo stvar cez glavo dovolj zmogljiva pa E1200 ima 65W TDP kar ni zelo veliko. Hvala za predloge!!
Kiro plato si pa vzel? Upam da ne tisto, ki sem jo jaz predlagal ker sem dal napačni link. Hvala bogu je Jest10 pogledal kaj sem nalimal.
LP
Malo bom ukradel temo.
Kolk mini pa hočeš?
A je tole dovolj majhno ali še manjše iščeš?
KLIK
malo dražje ampak res majhno: KLIK
LP
Zgodovina sprememb…
bond007 ::
Dobra plata, jst jo že kak let furam skupaj z e2140 na 3Ghz. Takrat je bla še okol 50€. Drgač je en nori nemc to plato modificiru, tko da mu cel sistem (2,5" disk+plata + proc+rami +pico psu) v idle žre 16,6W. Chipset je undervoltu iz 1.56V na 1.075V, procesor (e2140) pa iz 1,325 na 0,798V Neverjetne cifre. Več si lahko tu prebereš
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Asrock-Matična plošča ASRock ConRoe1333-D667 R3.0 S775/PCIE/S/R/V224
Se link od proizvajalca: klik
Aha ok, to je vredu ja.
LP
Cisto informativno: A je navedena kombinacije plate, proca in rama dovolj da bi v ubuntuju zmogla racunati se SW RAID 5 (verjetno 3je diski, mogoce 4je)? Naloge racunala bojo kot ze receno: primarno fileserver za zbirko dvd ripov, avijev, mp3jev in slikovnih datotek, ki jih bojo 3je klienti dostopali od casa do casa (najpogosteje verjetno mp3 in video datoteke za streamanje preko mreze), p2p (torej relativno pogosto pisanje po diskih), verjetno se kaksen apache in ftp ampak tedva z max 1 klientom hkrati (mano :D)...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | poceni sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4579 (3808) | st0jko |
» | Procesor?Oddelek: Kaj kupiti | 918 (811) | Valvoline |
» | Stabilen mali tih...Oddelek: Kaj kupiti | 3375 (2159) | PrimozR |
» | kupujem AGP grafoOddelek: Kaj kupiti | 1943 (1591) | wooted |
» | kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5931 (4434) | PrimozR |