» »

2 diodi na ASUS Q-konektor

2 diodi na ASUS Q-konektor

Glodko ::

Lep pozdrav, že od prvega dneva kar imam novo ohišje mi ena dioda (za disk) ne dela, probal sem že vse kombinacije in nikol se ne prižge. Se pravi gre se za diodi na maski ohišja (HDD in Power). Zdej gledal sem da bi kar kupil 2 novi diodi in ju priklopil namesto teh "pokvarjenih". Gledal sem za tele diode

http://ekwaterblocks.com/shop/index.php...

Samo ne vem kako naj jih usposobim da jih bom preko tistega črnega plastičnega priključka (ki je na koncu žice od diod, na njem piše HDD, Power,...) priklopil na Q-konektor, ki sem ga dobil poleg matične plošče. Ima kdo kakšno idejo kako bi to nardil? Če se da seveda!?

Spajky ::

Pa si prepričan, da ni na plati slučajno skurjeno/nedelujoče vezje za ti dve Led-ici? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tim Burton ::

Ne vem vse ostalo dela, le konektor za disk (se prav dioda), nikakor noče začet delat. =( ne vem, tako da prvo sem posumil diodo

UPS, vpisal odgovor z bratovga uporabniškega računa :D

Zgodovina sprememb…

nekdo123 ::

Poskusi power led priklopit na pine za disk. Tako boš 100%, če je LED pokvarjen ali ti plata ne daje signala.

Glodko ::

Ja power led ima prostor za 3 pine, probal sem v vseh položajih edin tako ne morem da povežem na HDD, 1 in 3 konektor od Power ledice, vsi ostali rezultati niso reagiral, ni zagorela lučka.

Glodko ::

Se da kej ukrent glede tega potem? Vse mi deluje, Power, Power led, reset edin za disk mi očitno ne dela. =(

Opkow ::

Povej katero plato imas...

Glodko ::

Plata je Maximus Formula, do zdaj nisem nič priklaplal na te konektorje vse sem ročno naredu, tut vžgat se da ročn k ma knofe ON/OFF, reset, danes prvič to prklopim in vidim da za disk ne dela.
Ima pa plošča tik nad SATA konektorji oranžno diodo ki utripa glede na disk, ta pa dela brez problemov.

Azrael ::

Pri nakupu druge ledike samo glej, da bo iste barve in velikosti/oblike. V rač. ohišjih, ne glede na njihovo ceno, so redno vgrajene ultra low-cost ledike in zato tudi tebi ni treba razmetavati z denarjem za druge.

Ali pa jo sposodi iz kakega drugega ohišja.

In še to, če nisi lediko priklopil direktno na 5 ali 12V in jo tako zanesljivo uničil, preveri kakp je z njenim kablom. če ni le ta slučajno izgubil stika. Ledike brez razloga zelo, zelo redko crknejo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Glodko ::

Diode sem preklaplal samo na tistih konektorjih, tam sem probaval vse možne kombinacije seveda da bi videl če kje stvar deluje, drugam zadeve nisem priklaplal. Čeprav sedaj na kontaktu za HDD, ne dela niti Power dioda, za katero vem da dela, je pa res da ima 3 priključke, pina sta pa le dva, tako da kombinacije 1. in 3. pin nisem mogel probat, se mi pa kljub vsemu na podlagi tega dozdeva da mi plata očitno ne pošilja signala kot je napisal nekdo123! Ne vem pa kaj ukrent da bi to popravu, če se da.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Azrael ::

Hdd LED sta 2 sosednja pina, Power LED pa trije (srednji prazen) in tako ne moreš priklopiti, kot je treba.

Lahko še priklopiš voltmerer na pina za HDD LED. Če se bo pojavila napetost, ko bo delal disk (malo manj kot 5V), potem izhod deluje in preveri kabel in lediko.

Če imaš na tem konektorju tudi priključek za PC Speaker in si priklapljal na blef, si lediko lahko zakuril.

Na 4 piskem konektorju PC Speaker, je tudi 5V. Če je zraven njega pin z maso in si priklopil tja gor, potem ni kaj razmišljati zakal ledika sveti temo:D .
Nekoč je bil Slo-tech.

Glodko ::

Hm nimam voltmetra, a se da na kak drug način prevert? Očitno sem sf*** diodi obe =), po nasvetu sem malo prestavlal po pinih, nevedoč za tole kar si zdaj napisal da na speaker zadevo uničiš, tako da zdaj mi nobena več ne dela, bo treba obe novi nabavit =) No vsaj neki sm se nauču!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lučke v sleep modu in tipkovnica pri bootu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81134 (1004) Robi :P
»

rele, ki bo vklaplo diodice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
304151 (2761) TEDY
»

sestavljam računalnik - nč ne dela !

Oddelek: Pomoč in nasveti
221730 (1257) AndrejS
»

Led diode

Oddelek: Strojna oprema
11928 (789) km-
»

en grozna tezava:(

Oddelek: Pomoč in nasveti
171587 (1320) blue96

Več podobnih tem