Forum » Pomoč in nasveti » Vizualni artefakti
Vizualni artefakti
Enron x86 ::
Pozdrav. Zadnje tri mesece opažam, da se mi na zaslonu pojavljajo razne napake (barvni piksli, kjer bi morali biti črni - slika 1). Zagotovo ne gre za pregrevanje grafične kartice, saj so anomalije prisotne takoj, ko prižgem računalnik, poleg tega pa je na grafični kartici nameščen dober hladilnik (max. load temperatura okrog 50'C). Do zdaj temu nisem posvečal velike pozornosti, a me je zelo zmotilo, ko so se napake pojavile tudi v CMOSu (slika 2). Skoraj prepričan sem, da ne gre za napako pri delovanju pri grafični kartici, saj se anomalije vedno pojavijo na istih mestih.
Preden flasham BIOS me zanima, če ima kdo podobne izkušnje in kako jih je rešil.
Slika 1
Slika 2
p.s.: Sistem je navit, vendar stvar ostaja ista tudi če so nastavljene privzete nastavitve.
lp
Preden flasham BIOS me zanima, če ima kdo podobne izkušnje in kako jih je rešil.
Slika 1
Slika 2
p.s.: Sistem je navit, vendar stvar ostaja ista tudi če so nastavljene privzete nastavitve.
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
bluefish ::
si že pomislil na zaslon?
Priklopi ga na neko drugo računalo in preizkusi. Lahko preventivno uporabiš še en drug kabel. Naslednja na spisku pa je grafična.
Priklopi ga na neko drugo računalo in preizkusi. Lahko preventivno uporabiš še en drug kabel. Naslednja na spisku pa je grafična.
Dripc ::
Men je artičoke začelo pojavljat, ko sem imel skurjen 1 CrucialBallistix ramčič, drugače pa res probaj prvo monitor potem ramčič na koncu če maš na rezervi še kako grafo.Fleshanje biosa ti pomoje tuki nič ne pomaga.
Lp
Lp
Poskusil z drugim monitorjem - situacija ista. Druge gr. kartice trenutno nimam na razpolago. Še vseeno pa mislim, da gre mogoče za problem BIOSa - že možno, da je za obarvane piksle kriva grafična kartica - ampak pri napakah v CMOSu (slika 2) ne gre le za piksle, ampak drugačne napake (pri spodnji dvojni črti sta oba dela namesto belo obarvana roza; pri enojni črti nad to se proti koncu (desno) namesto črte pojavi črka D...)
Utk ::
Jaz bi stavil na ram, najbolj verjetno ram na grafični. Seveda pa prej preveri vse možnosti, ki nič ne stanejo.
vasquez ::
Imel sem podoben problem. Grafična nič navita, artefakti se začno pojavljati med browsanjem. Ugašanje ni pomagalo, na koncu je bilo vse šekasto tudi na bios ekranu. Potem sem s sesalcem posesal prah in napak ni bilo več - za kakega pol leta. Potem tudi sesanje ni več pomagalo. Vzel sem kartico ven, jo dobro prepihal in ko vstavim nazaj, deluje normalno. Ne vem, mogoče je bil kak slab stik, prah skoraj ne verjamem, da bi povzročal probleme.
Zanimivo, da so ikone na desktopu tudi po odpravi napake ostale šekaste, dokler se niso osvežile.
Zanimivo, da so ikone na desktopu tudi po odpravi napake ostale šekaste, dokler se niso osvežile.
Yohan del Sud ::
Tole tudi meni izgleda kot okvara na grafični - pač en stik ali nek delček nekje ne deluje dobro... Preveri z drugo grafično. Najbolj ziher. Seveda pa lahko to najprej fino očistiš, vizualno pregledaš, otresaš eno minuto, daš v hladilnik, mikrovalovko (saj ne)... Morda pomaga.
www.strancar.com
OK se bom lotil čiščenja. Prahu nikoli ne manjka, mogoče sem pri nameščanju hladilnika kaj popacal s termalno pasto...
lp
lp
c00L3r ::
Pogost pojav pri pregrevanju grafične. Če pa se pojavi pri nrepregerti grafični, pa je tipično RAM na grafični pokvarjen. Dostikrat se tako začne, potem pa so ti artifakti vedno hujši. Če imaš garancijo, zahtevaj novo grafično, če pa garancije nimaš... pa boš prej kot slej moral kupiti novo.
Preden pa greš v nabavo za novo, pa sčisti prah in AGP/PCI režo, mogoče je to...
Preden pa greš v nabavo za novo, pa sčisti prah in AGP/PCI režo, mogoče je to...
ender ::
Meni se je isto zgodilo na Gigabyte 7900GT - najprej sem opazil nekaj pik med zagonom BIOSa, potem je na belem ozadju ena pika postajala vijolična (vidno je bilo predvsem v brskalniku med drsenjem; lahko sem naredil screenshot, in je bila črta vidna na njem), nakar se je začelo na isti način kvariti vedno več pik (med drugim se je spreminjala tudi barva in velikost določenih črk v XP zagonskem meniju), dokler se na koncu XPji niso več zagnali z Nvidiinimi gonilniki.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oculus Rift-črni zaslon-zvok jeOddelek: Strojna oprema | 707 (489) | ziga1990 |
» | Lastniki grafične powercolor 7870xt mystOddelek: Pomoč in nasveti | 2874 (2172) | Andrej14 |
» | Rdeč "šum" na ekranuOddelek: Strojna oprema | 2447 (2279) | 54j0 |
» | Problem v ATI 4850???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1076 (854) | RuskiSnajper |