» »

Najkvalitetnejše firme prenosnikov

Najkvalitetnejše firme prenosnikov

vlak ::

O tem katere firme prenosnikov so najbolj in najmanj kvalitetni je veliko mitov in tudi izkušenj. Za to koliko se kvarijo avtomobili ima nemški ADAC uradne statistike. Obstaja tudi za prenosnike kaj podobnega?
Sam sicer nimam prenosnika, mi pa različni ljudje različno svetujejo in glede teh govoric sem si ustvaril naslednje mnenje (od najboljših do najslabših - naštevam samo nekaj firm, ki so najbolj znane):

Dell in Toshiba - najboljši

Hp, Asus - povprečen

Acer - slab

Pričakujem, da boste iz svojih izkušenj dodali kaj več pametnih mnenj...

kixs ::

Kolikor denarja, toliko muzike :P

Pred leti je imela prakticno vecina Dellov in Toshib, (Sony?) probleme z baterijami - torej, proti napakam nisi imun tudi z najdrazjo zadevo.

lp

xeon ::

To ni ravno res, razredi se ne ločijo po znamkah ampak modelih. Drugače pa Toshibini in Dellovi prenosniki spadajo v srednji in ne višji razred. V višji razred spada predvsem Apple (po proizvajalcu seveda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xeon ()

jype ::

Hja, tudi Apple ni garancija za kvaliteto - meni je odlično služil štiri leta, kolega pa je z njim zgubil precej živcev, na primer.

Zdaj sem bil dve leti s sony vaio zadovoljen toliko, da sem ravnokar kupil še enega.

xeon ::

jype, se strinjam. Drugače pa ima sony na splošno vse kvalitetne proizvode (razen sony ericsson:D ).

Kibby ::

Jaz imam Della in ce bom se kdaj nabavljal notebook, ne grem na slabse kot je Dell... Mene je preprical...

zee ::

Apple, Dell, Toshiba, Sony. Po mojih izkusnjah bi jih rangiral tako.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tim Burton ::

Po mojih izkušnjah bi jih rangiral tkole:

IBM modeli Txx, ...... prepad in dolgo časa nič......, vsi ostali =)

Je pa res da je zdej IBM v rokah Lenova, in kakšna je kvaliteta tanovih T modelov ti ne bi znal povedat.

jype ::

cerber1987> Je pa res da je zdej IBM v rokah Lenova, in kakšna je kvaliteta tanovih T modelov ti ne bi znal povedat.

Kolega je tudi z novim zelo zadovoljen.

IBMi so prima, ampak večina je zame prevelikih, tamali so pa predragi ali pa nedobavljivi.

PaX_MaN ::

Mnja, laptopi niso kot avtomobili - razširjeni, dolgo na sceni in poceni.
Da lahko furaš statistiko moraš imeti ogromen vzorec, kar pri avtomobilih lahko narediš - več avtomobilov na familijo kot prenosnikov :) in v daljšem časovnem obdobju. Laptopi so na trgu, govorim za modele, dostopne povprečnemu Janezku, kaj, okoli 10 let? Potem je pri modelih prenosnikov še večja zmeda kot pri prevoznih sredstvih. Slabo jim delajo tudi različni dobavitelji komponent - od ene verzije modela do druge lahko zamenjajo vse. Drugo je njihova cena - če imaš avto, ki ga uporablja cela familija in zanjga daš 50x več kot za osebni laptop, je kar jeba če se pokvari, medtem ko za laptop pač rečeš, kurc pa ta elektronika, bom pač novga nabavil, druge firme. Ker smo ljudje preveč vezani na denar, je razumno, da potem vidiš v Trenjih, kako se ljudje zajebavajo z neko napako, ki so jo fasali trikrat v treh (enakih) avtomobilih, medtem ko bi za napako enakega tipa na prenosniku pisal le kak obskuren forum ( na primer S-T :P ). Počakaj še 20 let, potem boš pa lahko konkretno statistiko delal.

Zheegec ::

Ja, komentarji v stilu "x y z" je najboljši res niso na mestu...

sploh pa ne moreš dati na prvo mesto Apple, ki praktično nobene komponente ne dela sam in je odvisen od kvalitete njegovih dobaviteljev (prav tako, kot večina ostalih znamk).

nekje sem videl statistiko ameriške potrošniške organizacije o pokvarljivosti prenosnikov. Pričakovano prvo mesto za Sony in Lenovo, potem sledijo vse večje znamke. Apple je bil na nekje 4-6 mestu, pa je za Sonyjem zaostajal za 0,2%!!!

so pa razlike med istimi proizvajalci po serijah. Tukaj imajo tudi prednost proizvajalcev, kot so sony, lenovo, apple, ker imajo dosti manj cenejših modelov s cenejšimi matičnimi ploškami itd...

na splošno - glej karakteristike (pa ohišje, baterija, ekran), ne pa znamko.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

darkolord ::

Vsaka od teh večjih firm ima prenosnike v različnih rangov, od česar seveda tudi zavisi kvaliteta (ohišje, tipkovnica, ...). Od čunga-lunga zadev recimo ne moreš pričakovat kaj takega:



ThinkPadi X in T serije so na primer zagotovo eni najkvalitetnejših, so pa žal tudi dragi.

smeskec ::

Jaz mam Acera Aspire 5920G, pa morem rečt da pol leta od kar sem si ga nabavil nimam slabe izkušnje.
Prenosnik je prižgan 24/7, igram igrice (assasin creed), uporabljam ga tudi kot MMPC, ker ma HDMI izhod pa se mi nikoli ne segreje prek 70C.
Tak da Acer nasploh toti model ni taki KUr.., kot pravijo vsi.Vsaj v mojem primeru je tak
Če bi se še enkrat odločil, bi ziher vzel enako!!

Aja baterija drži malo manj kot tri ure na full preformance, z vključenim wifi.Seveda če ga ne obremenjujem dodatno!
točno znanec ma macbooka, pa se mu stalno obeša, amapak to bo verjetno MaCOS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smeskec ()

ShARk63 ::

Tezko je tocno rangirati po proizvajalcih, bolje je po seriji prenosnikov, saj ni pravilno trditi da so vsi laptopi ene firme kakovostno narejeni.

Drugace pa lahko pohvalim Dell Latitude D8xx serijo. Zelo kakovosno ohisje in dobro hlajenje, odlicen zaslon (WSXGA+).

mitkos ::

Jst sem imel sicer v uporabi le HP. Prijatu je imel pa Della in vedno ko sem bil pri njemu na računalniku mi ni bil všeč, slabo se je zapiral, kakor da bi bil ves razštelan. Jst sem s HP zadovoljen, nobenih problemov.

Witboy ::

hm... ja no, to da je posameznkiu vsec IBM oz. sedaj Lenovo in da so T in X serije oh in sploh , lahko recm le... da ocitno je mel sreco z enim prenosnikom.
Pri nas v firmi imamo cca 5 let samo IBM-Lenovo prenosnike t in pa x serije... To so prenosniki kateri ti pozerejo enih zivcev. pa nimamo jih 10, ampak vsaj 500. Cisto novi pa so ble plate menjane... potem za x serije so driverji prava znanost. Potem zdej najnovejsi t61 so pri 25tih prenosnikih se razrahljali v enem tednu uporabe in so morali menjat. Baterije se pr vsakem 4 prenosniku unicijo na lepe oci in delajo 10 min. Velika hvala IBMja polij tipkovnico in voda bo odtekla... ja to je res, sam prenosnik ne dela vec :D gonilniki za tablete - kaj so to gonilniki?!? IBM support se opravicuje ker pac se niso dovrseni... to je bil uradn odgovor :) Tko da letos menjamo vse na neki druzga :)

mihajlo carr ::

HP je slab. MIslim da sta v vrhu Apple in Acer.
Tudi Toshiba ni slaba.
Za Sony ne vem.
IBM so pa tamali kar vredu ja.

Zheegec ::

HP je slab. MIslim da sta v vrhu Apple in Acer.
Tudi Toshiba ni slaba.
Za Sony ne vem.
IBM so pa tamali kar vredu ja.

To je točno to, kar sem prej rekel. Delam v trgovini, kjer prodamo cca 200+ prenosnikov na mesec, pa si ne upam takole lepo "xy je slab, zx je dober" napisat, nekateri, ki so pa "slišali" od kolega, da je ta pa ta crknil, pa tako posplošujejo.

Kot rečeno - pri veliki količini so razlike med top10 znamkami (svetovno) blazno majhne, saj je večina elektronike od par velikih proizvajalcev, tako da so bolj odvisni od njih, kot od sebe.

Pokvarjenega Macbooka še nisem videl (iMaca sicer sem, pa še enega, ki dostikrat kar "frizne"), pokvarjenega HPja pa sem že. Razlog? Tedensko se proda več HPjev, kot Applov letno, vsaj pri nas.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

mihajlo carr ::

Ti povem iz lastnih izkušenj na vsaj 5 HP-jih da je slab.
Že zasnova ni nevem kaj da o kvaliteti sploh ne govorimo.

Tomay ::

Trenutno tipkam na ibm T42. Enkrat sem ga vrgel z višine 1m na tla, prižganega. Še vedno dela b.p. Moji glasovi za ibm, pa so vzdržljivost, odlična tipkovnica, baterija še vedno vzdrži približno 70% tega kar je kot nova ... Prenosnik je star 4 leta. Slabost je slaba osvetlitev ekrana pri močni svetlobi, in to da ibm še vedno v nekatere modele ne daje dvd pekačev. Tudi njihov server dobiš še s čisto navadnim cd-romom.
Odkar je Lenovo prevzel računalnike od IBM moram reči, da je opaziti poslabšanje, tudi pri prenosnikih T serije.

Zelo v redu so tudi Fujitsu siemens LifeBook prenosniki. Samo Tako serija T, kot Lefebook se začne nad 1000€. Naslednji prenosnik, ki ga bom nabavil pa bo eee 900. Ker za nosti okoli je še T42 z dvema kilogramoma včasih pretežka.
Voodoo 4Ever

Tr0n ::

Vsi imajo iste komponente. Same shit, different package.

Rauby ::

Imam Maca in Dell-ov prenosnik. In morem rečt, da sem nekoliko razočaran nad Dell-om. No prenosnik ni slab, verjetno sem le imel malo nesreče pri nakupu ali pa sem samo preveč navajen na Applov fetiš na detajle. No kar me moti pri Dellu je Touchpadm ki je obup in pa te lepe multimedijske tipke, ki so bolj za okras ko pa za kaj drugega. Kar me pa pri Applu moti je pa nekoliko pretirana cena in pa relativno slaba podpora pri nas. Drgače ti pa priporočam MacBook/MacBook Pro-ja. Pojdi v kakšno tehniško trgovino kjer majo te prenosnike in jih malo sprobaj.

Drugače pa je pa rekel sorodnik od kolega, ki ma enga prijatla, da so HP-ji pa Acerji dobri glede price/performance. :-)

Glodko ::

offtopic:

"Drugače pa je pa rekel sorodnik od kolega, ki ma enga prijatla"

Ni kej dobr si to napisal :))

zee ::

odgovor na: Same shit, different package.

to že, vendar je ravno ta "package" sila pomemben za "overall" delovanje sistema. poceni prenosnika res ni takšen "kunšt" sestaviti (think Tron), vendar se izkaže, da kvaliteta tovrstnih računal ni vselej na nivoju.

PS: Multifunkcionalen touchpad na novejših Applih je zakon.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

bond007 ::

Trenutno tipkam na ibm T42. Enkrat sem ga vrgel z višine 1m na tla, prižganega.


To zdrži tudi tron. Pa naj bi bil bolj slaba roba. Meni služi že skoraj 2 leti super. Pa mi je tudi že zletel po tleh parkrat, laufa praktično skoz 24/7, večinoma z extended desktop na drug lcd, ki od grafične (x700) zahteva polno hitrost. Zato je bil tudi glasen, dokler ga nisem z uporom utišal >:D Seveda se sedaj še bolj pajsa v vročini, ampak mi ga ni škoda .. saj je samo tron. Nov je zdržal 4 ure, sedaj še 2,5 ure. Baterija je šla, ker sem dosti nabijal igre na naviti grafični in navitem procu na bateriji. Kolegu, ki to ni počel se mu je v 2 letih izrabila zgolj 4%.
Uglavnem težko bi mu kaj zelo zameril, razen to, da ima bolj slab zaslon. Glede na sloves trona bi ga moral imeti vsaj 5x na servisu... Bom pa naslednjič raje kako firmo kupil, da dobim boljši zaslon, pa še lažje ga bom prodal.

LAhko pa ga primerjam z toshibo a200 1m4: toshiba ima boljši ekran (čeprav je svetleč), boljše (lepše) ohišje, je lažja, ima tudi bistveno boljšo baterijo - mislim da kar 9Ahr kapacitete (tron 4,4Ahr) - čeprav ko sta oba undervoltana zdržita približno enako časa - okoli 4h(tron ima p-m, toshiba pa core duo).
EDIT: zdej sem videl, da ima toshiba samo 4Ahr baterijo in ne 9Ahr, kot javlja program NHC. Torej baterija je slabša kot pri tronu!

Ampak toshiba ima ventilator, ki deluje zelo neenakomerno (vsako sekundo spreminja hitrost pihanja, čeprav je proc undervoltan), slabšo tipkovnico, bistveno slabši touchpad, nima vgrajenega mikrofona, slabši čitalec kartic (zatika se oz zelo na trdo dobiš kartice not). Uglavnem mene konkretno ta model toshibe (a200) ni navdušil. Za ta denar (cca 700€) bi pričakoval več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Lap Top" - znamke

Oddelek: Pomoč in nasveti
387495 (6334) 34054
»

Acer drugi največji proizvajalec računalnikov

Oddelek: Novice / Rezultati
364658 (3432) Pyr0Beast
»

Trajanje prenosnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
131968 (1644) mmmato
»

Izbira zanesljivega prenosnega računalnika?

Oddelek: Kaj kupiti
363054 (1862) Rešpetlin
»

nakup notebooka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515973 (5125) nodes

Več podobnih tem