» »

web hosting ki podpira asp

web hosting ki podpira asp

appz ::

a ve mogoce kdo za kaksnega doberga in zaneslivega placljivega web hosterja v ( se splaca najeti tujega?? )
sloveniji kateri podpira asp in access baze ter kateri bi mel okoli tega najboljso oz najbolj ugodno ponudbo...kaksne izkusnje imate s tem
hvala na pomoci

ferjan ::

zanima me popolnoma ista stvar...podpirati pa mora tudi kaksno Form to Mail asp skripto (Bamboo, CDONTS, ...)

SLOWWWeb.net ::

kot vsi verjetno ze veste, so ASP-ji izredno un-secure in vse vecje firme so se ze pred casom odlocile presedlati na PHP oz JSP, ki so poleg tega se platform independant.

ASP samih sicer ne podpiramo, podpiramo pa servise, s katerimi lahko ucinkovito iz brez vecjih muk skonvertirate ASP-je v PHP-je (ASP2PHP). ASP2PHP je valda zastonj, lahko pa vam tudi pomagamo. Pa ce rabite zraven se kaksno bazico, ldap, perl... se super ujema.

aja, http://slowwweb.net
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

andrej ::

hm, zelo tezko je rect, je ASP zelo un-secure. Po vsej verjetnosti mislis kar na kombinacijo IIS-ja in ASP-ja, ki je res lahko problem ce zadeve ne vzdrzujes redno in ne sledis izkusnjam drugih.

Vsaka tehnologija je lahko varsna samo toliko kot je osvescenost uporabnika.

Glede plarformske neodvisnosti - ASP ni jezik. Je samo tehnologija, ki ti omogoca uporabo vecih jezikov - ni nujno, da ravno uporabis VBScript. Ce se ne motim pa se tudi v drugih krogih trudijo spravit ASP tudi na druge platforme, samo nisem na tekocem kako dalec so s tem.

appz ::

to pomeni da lahko laufa tud na apachie-serverju (-je boljs?)
kater od slovenskih web hostov pa bi se splacal v tem primeru vzet ( ali tujega)- kaj predlagate

pa kaj pomeni da ti pac za doloceno ceno omogocijo tudi 1 bazo...kaj ne das sam baze gor al??? no to najbolj ne razumem..
thx

sasox ::

mister-NO: pošli mi mail pa se bo mogoce dalo kaj zmenit.

sasox ::

sem ap pričakoval kakšen brezvezen komentar od našega vrlega secure experta TY-team-a

Ales ::

Bi ti zadoščala podpora Apache::ASP in pa bazam mySQL?

Glavna razlika med Apache::ASP in ASP je, da ne podpira VBScript, pač pa Perl. Sicer pa si poglej Apache::ASP stran za podrobnosti...

Glede Access in drugih MS baz je pa tako, da tega na UNIX/linux strežnikih pač ne moreš imeti. Ne gre :D

Drugače pa si poglej še kaj vse omogoča SUN Chili!soft ASP. Mi ga sicer ne podpiramo, ampak če boš iskal kak drug linux host je morda to ena stvar, ki bi ti pomagala pri izbiri.

Aleš

SLOWWWeb.net ::

ko omenim ASP, mislim na ASP/IIS. Ko omenim java mislim sunovo native javo in ne ibm-ove, rocketove ipd. Ko omenim .NET mislim .NET in ne dotGNU in podobnih (zadnje case so kot gobe po dezju). In se tako dober in spreten "klikac" po vseh frisnih MS-jevih patchih se ne bo mogel zascititi proti nekaterimi design flaw-i windowsov (nimda, native TCP/IP NT stack...). Ne pravim da se ne da temeljito resiti situacije (kar nekajkrat smo jo bil tudi primorani v glavnem s pomocjo SecureWay implementacije TCP/IP low-level kernel stacka ipd. tweakov) .Tukaj tudi priblizno ne zelim ponovno odpirati svete vojne o platformah (v kotu je ze kup oglodanih kosti), vendar se drzim nacela "le cevlje sodi naj kopitar".

in da, ASP je tehnologija, ki definira komunikacijski interface med IIS-jem in server page-i (in je bila definirana na IIS-ju)! in ceprav je 3.0 nekoliko boljsi, se vedno ne omogoca popolno omejitev nad resourci.
Ko sem ze kar pred nekaj leti bral prve ASP specifikacije sem dobil podoben grenak okus v ustih kot na neki konferenci o OOT-ju, kjer sem zagovarjal tezo, da je naceloma najveckrat smotrno uporabljati inicializatorje za business-logiko, kot le-to v kostruktorjih (sveta vojna z unpublished specifikacijo JRE-ja [takrat se verzija 1] ). Ko sem zbrane vprasal, naj mi povejo eno samo pomankljivost mi je nek hot-shot zabrusil: "potem bomo morali pisati namesto enega stavka dveh!". To bi sicer pricakoval od 15 let starega, katerega vsi znani programerski jeziki ne presegajo VB, JS in pascal-a, ampak od sw inzenirja (in se posebej na OOT seminarju!)... No, ja. Ljudje pac ne poznajo re-factoringa in to ni kriv zgolj ego, temvec tudi zgolj pomanjkanje MIT-ja :-))

anyway, ISAPI je bil brc v pravo smer od MS-a v pravem casu. Za takrat (pred davnimi davnimi leti) so imeli enih prvih podporo za shared memory in se kar nekaj bonbonckov. Vendar tehnologije porocene z MS so v high-end strezniskem svetu obsojene na propoad (razen v drzavah tretjega, cetrtega in petega sveta, kjer je za elektronska rocna ura visek tehonologije, medtem ko je UNIX za nase juzne brate "DOS prompt" in bi narajsi svoje vladne sisteme dali na win98, "ker jih je lazje poklikati od NT-jev" :-)) . CGI-ji so hitro izvohal prednosti ISAPI-ji in ostale tehnologije so jim sledile tesno za petami. CGI je bil dokaj omejen z design-om (kot ASP-ji) in ni omogocal interoperabilnosti na visji ravni. Pocasi je trg ponovno presel na nizko specializirane skriptne jezike, vendar le za zelo omejen obseg in le za manjse projekte, kjer so bili (odnosno so se) se nekako financno bolj sprejemljivi.

z nastopom WS-jev se je svet postavil na glavo, pometel s prastarimi in arhaicnimi tehnologijami, "inzenirji" so sli prodajati krompir, vsaka druga beseda IT managerjev pa so WS-ji (ceprav ne vejo cisto dobro, kaksne prednosti jim bodo prinesli :-)).

ponovno .NET brca svtric, ampak tokrat ga bodo verjetno resila omenjena hordna plemena, kjer se jim zdi orgazmicno na drzavnem nivoju, ce imajo MS podruznico. In ce potem pristejemo tisoce potencialnih prodajacev krompirja, ki so si izbrali kot alternativo pisanje sw-a, dobimo mocno hordo ovac, ki ima sloganj "ako nema wizarda je DOS prompt", na katero MS racuna in kjer si bo kul milijardne dobicke (vse ostale inteligentne tehnologije pa bodo spet morali reverse-ing.-ati, da se bodo sploh lahko z njim pogovarjale). In ko bomo dobili naslednji shipment "makedonskih strokovnjakov", bodo znali naklikati vse .net wizarde na pamet.

Po drugi strani pa ata McNeally pa samo kima z glavo in podpisuje milijardne pogodbe (at least he hopes so :-))

Se ena misel za na konec: try google ("Apache::ASP against PHP" :-))
Kajti ce se odlocate za komunikacijo z DB-ji, potem ne poznam nobenega freak-a, ki bi zagotovil prednost ASP-jev na doticni tocki.

se enkrat svetujem, da predno se podajate v tehnicne vode, probate vsaj google, kjer ljudje z izkusnjami poskusajo nesebicno svetovati (en sam post nikoli ne pomeni, da napadajo marsovci!) <= predpostavka, da za predsednika nimate Bush Jr.-ja. :-))

E.
P.S.: /all IMHO

SLOWWWeb.net ::

> Glede Access in drugih MS baz je pa tako,
> da tega na UNIX/linux strežnikih pač ne
> moreš imeti. Ne gre

PHP-ji podpirajo MSSQL ze kar nekaj casa in se celo bolje odrezejo pri dostopih do nje kot iz ASP-jev (govorim iz tretje roke). Tako da vasa izjava na zalost ni tocna (razen ce ste mislili prav o poganjanju MS baze na .*u.*x-u :-), kar postavi potem ta post za irrelevant. ).

E.

webblod ::

Kar se tiče kritik ASP-ja... Katera tehnologija je boljša, itd. so večne vojne in res ne bi rad ponovno odpiral kake take razprave.

Vseeno bi rad nekatere spomnil, da je MS Windows platforma najbolj razširjena platforma na tržišču in posledično tudi najbolj oblegana, saj je največ 'programerjev', ki so sposobni izkoriščati slabosti dane prlatforme...

Poleg tega bi rad spomnil še na eno pomembno dejstvo... A-Bamka uporablja MS VB ASP tehnologijo, za svojo spletno banko, ravno tako Gorenjska Banka, knjigarna Pasadena in še bi se dalo naštevati... Po logiki nekaterih so torej te inštitucije 'ne-varne'. Hm. :\

Kar se tiče MS VBS ASP hostinga v Sloveniji, pa sta (po mojih informacijah) na voljo SiOL in S5.net... Res, v sloveniji ni pretirane ponudbe...

Kar pa je zelo zanimivo... Pri 'ljubiteljskih' straneh, katere hočemo podpreti s podatkovno bazo, pr MS za namestitev Access baze ni potrebno plačati, pri kakem LINUX serverju s podporo MySQL pa je... IN TO PRECEJ, cca. plus 50% glede na hosting. Enkrat, da je logika obrnjena. :D >:D

There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

andrej ::

hja, debate so vedno vroce in neposredne primarjave niso ravno umestne. bolj gre za primerjavo jabolk med samo. katera so boljsa - rdeca ali zlata? temu ne bomo nikdar prisli do konca.

ce gres na net gledat malo primerjave kaj si ljudje mislijo o teh tehnologijah boste vecinoma nasli, da je kao ASP slabsi. Ce bo ze kaksna stran, ki bo predstavljaja prednosti bo slo za kaksno MS marketinsko stran ali pa njihovega partnerja. To je razumljivo. Druge tehnologije poznajo ljudje, strokovnjaki, ki svojo opazanja dajo na internet in obicajno izrazajo svoja anti-MS mnenja.

Dobri poznavalci ASP-ja in ostalih MS tehnologij v vecini primerov tega ne delajo. Ali ker majo v svoji podjetjih ze tako ali tako prevec dela ali so ti dokumenti last doticne firme in so za interno rabo.

Samo poglej na net kolko je anti-Ms strani! Potem pa naj lokalni mesar presteje pro-MS strani...

Zelo zelo malo je strani, kjer so predstavljene prednosti ASP-ja, pa se te so kot sem prej reko lahko zelo pristanske. Nimas pa pravih neodvisnih strani, zato argument, da mas mas vec strani ki hvali recimo php nima prave teze.


Ma do zdaj pa tudi nisem vido se nobenega neodvisnega testa, kjer bi blo jasno razvidno, da je kombinacija mySQL/php splosno boljsa/slabsa od SQL/ASP.

Enako velja za same OS-e.

Ma, taksne vojne mi grejo ze cez glavo, ker tak nikoli ne prides do konca. Popolne resitve tak ni...

Ales ::

ty-team: Imaš 100% prav, tvoj post je irelevanten :) ...ne vem, kaj v moji izjavi ni jasno povedano...

Na UNIX (linux, itd.) sistemih MS baze ne delujejo. Nikjer nisem pri tem omenjal PHP povezave iz UNIX sistema na MS baze, ki tečejo v MS okolju... ne vem kako si to izluščil iz mojega posta (!?).

Tvoj odgovor na moj post kaže na samo srž problema, ki včasih nastane v komunikaciji s teboj (moje izkušnje, ne želim posploševati). Tvoja reakcija se mi zdi namreč entuziastična ampak terminološko in pomensko velikokrat mimo. Kot da ne bi prebral tistega, kar je nekdo prej napisal.

Ok, dovolj o tem... And now something completely different...

Z Andrejem se strinjam. Grajanje MS produktov se je spremenilo v modo, ki uporabnikom samo škodi. Posti o "katastrofalnih" MS produktih me že spominjajo na šale o blondinkah. Smešne, a pogosto čisto čisto mimo...

Zaboga, če bi za nek projekt MS produkt bolj ustrezal, ne izumljat tople vode... :\

ferjan ::

mislim, da ste vsi skupaj malo zašli...
...predlagam vam, da si še enkrat preberete vprašanje na vrhu...in poizkusite odgovoriti.

SLOWWWeb.net ::

ales> ker si nisem mislil, da bo kdo govoril, da za zivljenje potrebujemo energijo. Pac nisem navajen brati Lady.

in da andrej, ce pravis da je reakcija terminolosko in pomensko mimo, potem moras to tudi ustrezno argumentirati, sicer izpades nekredibilen.

delno pa sem res skrenil s poti diskuje zgolj zaradi dolocenih zalitev (ala "sem ap pričakoval kakšen brezvezen komentar od našega vrlega secure experta") in ce temu pravis teminolosko in pomensko mimo, omenjenemu postu pa ne, potem ti svetujem bolj intenzivno uporabo slovarja tujk.

o dolocenih OS-ih za dolocene namene pa ne bi tukaj.

>Zaboga, če bi za nek projekt MS produkt
>bolj ustrezal, ne izumljat tople vode

se 100% strinjam, da, vendar moramo pod besedico "ustrezal" vedeti, kaj vse zahtevamo od njega. Ce je financno sprejemljiv, je tehnolosko sposoben, bo zadovoljiv bodoce potrebe stranke, ga bomo lahko aplicirali na podobne probleme, s katerimi se bomo srecali v prihodnosti (re-factoring)... Kriterij ustreznosti je odvidem predvsem od spretega procesnega modela (jaz povzemam dele RUP-a).

Skratka, dolga je pot med programerjem in sw-inzenirjem.

webblod> na zalost predobro poznam nekatere implementacije omenjenih izdelkov, vedar bom zaradi poslovne etike pridrzan.
Ocitno je to, da v ZDA vecina glasuje za Busha dovolj dober razlog za nekatere na tem forumu, da bi to tudi sami storili. Temu se rece nagon crede.

andrej> O'reilly ima nekaj cudivitih knjih na temo ASP-jev. Glede vojn se strinjam s tabo.

sicer, pa kar se mene tice je EOD. na nobene provokacije ne mislim vec odgovarjati (ze s tem, da delam uslugo za odgovore, sem se veliko prevec zamudil. je pa dobra sola, da nikoli vec ne bom delal usluge pri postanju odgovorov, tudi ty-team-nu ne ;-).

ciau vsem, E.
(reply pa lahko posljete v /dev/null, ker osebno ne bom vec bral tega foruma. bo pa ty-team)

Ales ::

Že ko si me par postov nazaj vikal mi je bilo presneto čudno, da ne govorimo o tistem dolgem postu...

Ne vem kakšen smisel ma pa uporabljat tuje nicke... A da bo ty-team izpadel drugačen kot je?

Karkoli da si kdorkoli misli o njemu in njegovih nasvetih, meni je vedno zgledal kot zelo entuzijastičen in v bistvu čisto v redu človek. Tole pa res ne vem zakaj si mu naredil...? Ne boš verjel, meni se zdi da ga večina ljudi na forumu spoštuje zaradi tega ker ga ni strah napisati kar misli in ker si iskreno želi pomagati. A ga ti ne? Vsaj pusti da sam govori zase, četudi si misliš da ne zmore. Ponavadi mu kar gre...

Nekaj pa mi res ni jasno: kaj je bilo tisto glede energije in kakšno zvezo ma to s čim tukaj...? Če je bilo mišljeno kot flame oz. osebni napad, potem ga ne štekam sploh.

Drugače pa, lady gor dol, si kdaj slišal za... khm... atome ali pa kvantno fiziko? Iz česa je življenje če ne iz energije? Lady ne bi priporočal, malo več premisleka pri pisanju pa... :\

V naslednjem odstavku, ko si rekel "andrej", si najbrž znova mislil mene...? Pripomba o terminologiji leti na originalen ty-teamov odgovor, verjetno pa je pod vplivom vseh njegovih postov, kar sem jih mel priložnost prebrati. Lahko argumentiram, kot kaže pa nisi več zainteresiran...?

No ja, če bi se rad o čemerkoli pogovarjal tukaj ali zunaj foruma si, kar se mene tiče, dobrodošel... nihče te pa ne sili...

Tale tema je res ZELO zašla :(

SLOWWWeb.net ::

Pozdravljeni!

Najprej tole zakaj je sem nekomu zaupal sovj nick:
- ta teden sem bil zelo zaseden, medtem pa sem opazil zanimivo temo na katero bi bilo potrebno podati odgovor,...:8)

Za placljivega ponudnika mislim, da si že dobil odgovor. Če pa želiš še kakšnega brezplačnega pa lahko skočiš še na http://www.brinkster.com/ , kjer ti ponujajo brezplačno:
• 30 MB of Space, NO ADS on Your Site
• ASP 3.0/ASP.NET Support, MS Access Databases
• Web Based File Mgr, ADO & FileSystemObject

By
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

SLOWWWeb.net ::

Aleš in ostali,...upam da se nisem komu zameril,...in se opravičujem če sem se :8) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

mh8759a ::

brinksterja odsvetujem, ker sem ga sam probal in na nobenega ob mojih parih mailov za tehnicno podporo niso odgovorili, zato sem po enem mesecu testiranja z njimi koncal.

Dosti drugih se je npr. alentus.com, eraserver.net itd.

ty-team: v enem postu si uspel skritizirati skor vse, kar je mozno, zanemarjas pa dejstvo, da noben sistem a priori ni varen, s pravimi patchi(in ce smo glih pri W2K serverjih recimo IIS Lockdown toolom in mogoce branjem kaksne knjige o varnosti na Windows sistemih - za katere zal vsi kao "strokovnjaki" mislijo da so brezvezne) lahko zelo onemogocimo sesutje sistema.
Ne bi se rad brezveze kregal tu, samo se ta pripomba: zadnji spiski Linux vulnerabilities so vse daljsi.

lp,
Marko

SLOWWWeb.net ::

mh8759a: ta clovek ne odgovarja vec pot tem nickom.

Moje mnenje :
Koliko vulns/mesec ni indikator, ki pove, koliko je nek sistem varen. Bolj ko je sistem razsirjen, bolj ljudje drezajo po njem in najdejo exploite. Tak lep primer sta AIX in HP-UX. Tudi če obstaja en sam vuln. je ta lahko dovolj, da pokoplje ne samo vase račune.

Pomembni so predvsem naslednji podatki, ko se odločaš za Linux-sam ga ne uporabljam-še :D :
- odprti (open devel. / no backdoors ipd.)
- imajo vsaj en team, ki se profesionalno ukvarja z varnostnimi patchi (vec kot nekaj ur security responsa ni resitev)
- so zasnovani na LBS standardu (vsaj neka mera kompatibilnosti pri pisanju lastnih programskih / skriptnih resitev) => lazje nadzorujemo vecje gruce streznikov.
- za seboj ne vlacijo neke firme, katere kvaliteta je vprasljiva in so komercialno naravnani (samo da izdajo nov MR, ne glede na buge, vulns....)
- koliko je distribucija "stable"
- kaksen sistem na nadzorovanje paketov ima in kaksni paketi so navoljo (ce lahko uporabimo kar isti sistem za nase lastne deploy-e)

By
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

andrej ::

malo sem zdaj zmeden. Najprej je bil TY-Team, pravi TY-Team, potem je en drug (E) postal pod tem nikom in zdaj je spet pravi TY-Team. A mam prav?

Ce je tak, zakaj si E ni naredil svoj nick, bi blo dosti manj zmede.:)

SLOWWWeb.net ::

Ta zadnje 3 poste sem sedaj spet jaz [1 odgovoril in naprej odgovrajal],...svoj nick mislim da je tudi ze naredil [:] .

Amapak to je sedaj za nami. Mislim pa, da je dal kar nekaj dobrih argumentov 8-) . Skratka na SLOWWWeb-u nas je več, vsak pa je zadolžen za različna področja :8) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

sasox ::

Upam, da te ne delate tud tam take zmede :P

rage ::

Zivjo

Na K2.net (http://www.k2.net) podpirajo ChilliASP na Linux platformi, s podporo za CDONTS (SMTP, POP3, Upload) s podporo za open-source baze, kot sta Mysql ali Postgres.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16311537 (8892) Spura
»

Personal web server(/&%$R

Oddelek: Programiranje
191280 (1087) alesrosina
»

web hosting - pay

Oddelek: Omrežja in internet
171363 (1126) UrMaN
»

ASP

Oddelek: Programiranje
161665 (1349) andrej
»

Nikjer nobenga M$ programerja?

Oddelek: Programiranje
182139 (1829) andrej

Več podobnih tem