» »

asp v iis v xp-jih

asp v iis v xp-jih

appz ::

problem je sledec ...namrec v me-jih sem lahko nastimal zadevo iis da mi je prevajal stran narejeno z asp - jem ...v xp sem pa tud vse tako nastavo kot mora bit ..pa ne gre ...a ima xp kej posebej za nastavit al me sam nalasc jebe ka ma 5 minut casa ;((
hvala lp

teac ::

Hmmm...a si si vse prav nastavil? Idi v COntrol Panel -> Administrative Tools -> Internet Information Service. Potem pa klikni z desnim na "Default Web Site" in klikni na jeziček "Documents". Poglej če imaš tam notri vpisano index.asp ali pa default.asp (oz. kar sam dodaj index.asp).

Aja...sicer pa ko si si inštaliral, sta se v direktoriju c:\inetpub\wwwroot ustvalrili default.asp in še en fajl. Zaženi tisto..in če ti tisto ne dela, pol pa ne vem.

appz ::

sploh nimam nikjer default.asp
sam nek localstart pa iisstart.asp
pol sem probu se pri kolegu na w2000 pa tud tam ne dela ...a je mogoce potrebno se kej drucga nastavt al...

mh8759a ::

kire fajle mas ali nimas nima veze..tisto pod Documents nastavis samo, da ti kao default dokument v direktoriju jemlje pac tistega(ali tiste), ki si jih dodal v seznam..
tvoj problem je drugje - na disku moras imeti asp.dll fajl in vse v redu instalirano..kako bi to instaliral ne vem, to pa zato, ker se naceloma podpora za asp avtomatsko nastavi, ko namestis IIS.

torej mislim, da imas tezave z IIS instalacijo oz. mogoce celo z instalacijo celega OS.

lp,
Marko

mh8759a ::

aja pa se neki - to verjetno ves, da moras zaganjati fajle z .asp koncnico iz IIS-ja?
ker ce jih bos enostavno hotel odpreti v IE, ne bo slo..v IIS moras kliknit z desno tipko na fajl in izbrati Browse.

lp,
Marko

Kovinet ::

mister-NO: praviš da si mel v me-jih to vse poštimano .... jaz pa imam glih obratni problem ... glih v me-jih si ne vem IIS ja inštalirat... meni se zdi da sploh ne gre,.,

Kak pa si ti to naredo - pač da si lahko ASP-je izvajal lokalno..??

mh8759a ::

o xpjih skoda debatirat, ker bi moralo delat brez problem in kot sem ze napisal bo verjetno potrebna nova instalacija..namrec xpji izvirajo iz w2k, ki ima IIS, medtem ko za MEje ne vem, mislim pa da imajo Personal Web Service. Torej to si moras postimat tako, da ti bo ASPje laufal preko localhosta. Kako tocno je z nastavitvami ne vem, ker nisem tega na MEjih nikoli laufal in jih sedaj niti nimam. Mel pa se PWS postiman na Win98, kjer je delovalo brez problemov. Vglavnem za ASP 3.0 in starejse je kljuc v datoteki asp.dll, ki mora biti registrirana v IIS oz. PWS.

lp
Marko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev spletnega strežnika?!

Oddelek: Omrežja in internet
151692 (1497) Jackass
»

php na domačem računalniku

Oddelek: Izdelava spletišč
71754 (1579) Cokolesnik
»

Server problemi

Oddelek: Omrežja in internet
61056 (1020) Bug
»

Vdor na strežnik

Oddelek: Loža
152025 (1740) poweroff
»

www.ljubljana.si

Oddelek: Loža
151545 (1341) bzagozen

Več podobnih tem