» »

brezžično?

brezžično?

cybermedo ::

ok, zadeva:
Stanujem v MB, v stanovanju imam računalnik, nimam pa interneta. Punca stanuje v študentskem domu, nima računalnika, ima T1 povezavo. Dom ima svoj server, tako da se računalnik z netom poveže zgolj z UTP kablom, brez modema ali podobnih vmesnikov.
Vprašanje: Ker bi jaz rad imel dostop do T1, kabla pa nekako ne morem vleči skozi center mesta (huh, what an idea?!), me zanima, ali je sploh mogoče, da bi se kako brezžično povezal. Zračna razdalja znaša cca. 200-300 m, torej pride v poštev zgolj radijska povezava. Zamisel je taka: en sprejemnik-oddajnik se namesti v sobo in prišteka na omrežje, drug sprejemnik-oddajnik se prišteka na moj računalnik (vse preko UTP). Torej, če kdo ve, da je to sploh možno, naj mi sporoči - čisto vseeno je, če je ta zadeva iz trgovine, švercana, home made ali kaj drugega, glavno je da dela.
P.s. če je to, kar sem napisal preveč utopično, bi mi načeloma ustrezala tudi druga rešitev: radijska povezava z računalnikom, ki je na T1 omrežje že priklopljen - v tem primeru ne bi bila nujna povezava preko UTP - tako bi dostopal do neta pač preko tega računalnika v okviru sharing-a.

Vsem, ki bi mi kakorkoli pomagali, se vnaprej zahvaljujem!:D

DJroky ::

Načeloma se da, če ne radijsko pa optično! Ampak raje nehaj razmišlati o tem. Raje si omisli ADSL, pa zraven prišparaj veliko denarja!

l0wc4 ::

Če vidiš recimo s svojega okna, okno od puce se da narediti brezžična povezava. Potrebuješ Access poin, ki ga nastaviš pri punci (bilo bi fajn imeti še zunanjo anteno) in potem rabiš še kakšno PCMCIA mrežno kartico, brezžično seveda za svojo mašino, ter PCI vmesnik za svojo mašino, če nimaš notebooka. Samo v tem primeru ne sme biti med tabo in punco nobene ovire, niti drevesa. Seveda pa je ta možnost draga. Acces point od 100.000,00 SIT dalje, antene so cenejše toda ne vem koliko, potem pa še PCMCIA, ki tudi ni prav poceni. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti wireless slusalke z mikrofonom???

Oddelek: Kaj kupiti
265735 (4064) sheldon
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543898 (19438) imallears
»

radijska povezava med dvema PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81814 (1424) VolkD
»

GPRS server

Oddelek: Omrežja in internet
231279 (1047) neoto
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588341 (6165) pujsek_

Več podobnih tem