Forum » Operacijski sistemi » Nezmožnost instalacija aplikacij na Visti
Nezmožnost instalacija aplikacij na Visti
demokedes ::
Pozdravljeni,
V zadnjem času, sem želel mal "spucati" OS. To sem počel tako, da sem brisal razne temp direktorijev, pa tudi z Vista Managerjem, ki naj bi pobrisal nepotrebne direktorije. Vse je bilo ok, dokler nisem pred dnevi poizkušal normalno odinstalirati določene aplikacije. V primeru večine aplikacij, ko jo želim odinstalirati me sistem vprašal po lokaciji instalacije te aplikacije. To je prikazano na sliki. Od tu naprej postopka ne poznam več, saj ne morem narediti nič, tudi če pokažem na instalacijo se ne zgodi nič. Se je komu zgodilo kaj podobnega? Ima kdo kako idejo?
V zadnjem času, sem želel mal "spucati" OS. To sem počel tako, da sem brisal razne temp direktorijev, pa tudi z Vista Managerjem, ki naj bi pobrisal nepotrebne direktorije. Vse je bilo ok, dokler nisem pred dnevi poizkušal normalno odinstalirati določene aplikacije. V primeru večine aplikacij, ko jo želim odinstalirati me sistem vprašal po lokaciji instalacije te aplikacije. To je prikazano na sliki. Od tu naprej postopka ne poznam več, saj ne morem narediti nič, tudi če pokažem na instalacijo se ne zgodi nič. Se je komu zgodilo kaj podobnega? Ima kdo kako idejo?
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
krneki0001 ::
Očitno si pobrisal tudi loge v katerih je zapisano vse o teh aplikacijah. Pomaga samo še ročno brisanje, ker si očitno preveč pobrisal. Ali pa sistem restore, da ti vse direktorije nazaj povrne pa potem odinštalirat zadeve.
Zanimivo je, da aplikacije same po sebi delajo b.p. Določene aplikacije, ki bi jih rad odstranil so dokaj integrirane v OS, tako da samo ročno brisanje ne bo odstranilo teh aplikacij.
bluefish ::
ja, to je normalno, da aplikacije delajo. Ti si namreč pobrisal le datoteke, v katerih so podatki o namestitvi in o lokaciji namestitvenega/odstranitvenega programa.
Morda lahko stvar rešiš tako, da ponovno namestiš program in ga nato odstraniš. Ali pa seveda System Restore, ki pa bo učinkoval tudi na vse morebitne druge spremembe narejene v tem času.
Morda lahko stvar rešiš tako, da ponovno namestiš program in ga nato odstraniš. Ali pa seveda System Restore, ki pa bo učinkoval tudi na vse morebitne druge spremembe narejene v tem času.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vmes sem že večkrat restartal mašino vendar problem ostaja. System restore žal ne pride v poštev, saj je že dolgo odkar sem pobrisal tiste zadeve.
Še kakšna ideja?
Še kakšna ideja?
Tudi to sem probal. Ravnokar sem recimo probal še enkrat instalirati eno aplikacijo. In tudi ko želim instalirati to novo, me vpraša po instalacjskem sourcu, ko pokažem na ta novi source iz katerega instaliram z njim ni zadovoljen ter reče, da namestitev ne bo uspešna, ker stara verzija ne more biti instalirana.
Kakšna ideja?
lp,
Rok
Kakšna ideja?
lp,
Rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 445216 (10897) | jedateruk |
» | reinštalacija programaOddelek: Programska oprema | 2669 (2462) | Blisk |
» | Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3140 (2737) | bosmla |
» | XP massive problemsOddelek: Operacijski sistemi | 1389 (1035) | ql000 |
» | XP Čistijo disk..Oddelek: Operacijski sistemi | 2834 (2139) | CaqKa |