» »

XP Čistijo disk..

XP Čistijo disk..

[Some1Else] ::

.. dobesedno. Pred kratkim sem si gor vrgu par updateov, a sem misil pred instalacijo Service Packa pocakat da winse operem blacklisted kode. Upal sem, da je zlovesca komponenta, ki naj bi tu in tam razbremenila uporabnika kaksne aplikacije, verjetno v SP1, ne pa ze v updateih.

Na mojo nesreco sem se krepko motil. Gledal sem neki divx, ki je kmalu pricel sopihat in se odpovedovat svojim 25im slikam na sekundo. Potem ko sem minimiziral divx in sel poklikat disk sem opazil, da je rahlo lažji. Potem ko sm odprl Program Files sem sele dojel kaj se dogaja. Mape so kar lepo izginjale ena za drugo, vmes pa je Sierrin setup nekaj utrujal o deljeni uporabi nekaterih sistemskih datotek, in ce si res srčno zelim da setup te datoteke upepeli.

Par trenutkov zatem so ostali v mapi le se programi z Gatesovim podpisom, in par aplikacij, ki verjetno zaradi trenutne uporabe niso bile odstranjene (winamp, firewall, bs player itd..).

Sicer me ne boli srce toliko, kot bi me, ce bi se Silly Billy spustil v brisanje *.mp3 in *.psd datotek, ampak vseeno mi je zal za softwareom, ki ga bom moral nanovo namestit in dolvlacit po nepotrebnem.

Resda ni fer, da ne placujem za uporabo tega "izvrstnega operacijskega sistema" ali kaj podobnega, ampak takole pocetje ze res sega malo nizje od pasu. M$ zasluzi vec kot dovolj za moje pojme. Ce bi folk placeval za vse razlicice winsev ki jih klamfajo na kompjutre, bi mikromehki itq lahko odstavli Busha (ki je itaq moron, ampak to je ze druga zgodba). Sicer bi prestavu na MacOS ampak za tega nimam denarja.. :-)

V bistvu je najvecja zalost, ker tole sploh nima nobenega smisla. Kot "piracy software user" nisem preprican, ce lahko kam potozim o grdem pocetju xpjev, tako da sem lahko konec koncev hvalezen, ker mi niso sformatirali diska.

Ampak a ni to ena zastrasujoca poza. Da morem bit vesel ker mi mikrosoft ne pobrise vsega namesto samo par aplikacij.. Da se bojim kdaj mi bo naslednic pobrisal polovico Program Files direktorija?

Upam da bo Open Source nekega dne na vrhu, mikrosoftovci pa bojo pisali brezplacne Naked-Bil-Gates-on-your-card-back popravke za Pasjanso 5.3.1.* ..
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org

LoneWolf ::

OK, tega ne maram. :|
Obtozevanja vse povprek, brez dokazov ali vsaj utemeljenega suma, samo paranoja nelegalnega uporabnika, ki je nekje nekaj slisal o SP1.

Preprican sem, da niti Microsoft niti XP niti SP1 ne brisejo diska. Microsoft bi moral biti naravnost trcen, da bi si zavestno omislil kaj taksnega, to bi bil PR samomor v ekspresni izvedbi, pa tudi legalna plat je hudo dvomljiva. Kaksni anti-warez ukrepi so v XP SP1 je javno znano in objavljeno, in nimajo nic z brisanjem po disku.

Po mojem skromnem mnenju je slo tu enostavno za kak virus, ki se je aktiviral, morda ZlobnoKodo™ v obliki kaksnega exploita potegnjega z neta, mogoce celo za klasicni hackerski vdor, ce imas stalno povezavo na inet. Vsaka od teh moznosti je bolj verjetna od slepega obtozevanja Microsofta. Ce imas konkretne dokaze o nasprotnem, na dan z njimi, drugace je vzpodbujanje masovne histerije nepotrebno in tudi nefer. Gotovo bi se jih zdaj oglasilo vsaj par, ki nimajo pojma o cem se govori, je pa udrihanje cez M$ zdaj pac v modi...

ToniT ::

Se poponoma strinjam z gornjim postom.

Sumo ::

Heh, a si preprican da nisi morda odinstaliral kakega Half Lifa ali kaksnega drugega produkta od Sierre. Meni je namrec od deinstalaciji Half Lifa pobrisalo cel direktorij z igrami. In to v win98 tako da XPji zihr niso nic krivi.

CaqKa ::

lol... tota je dobra.. ti povem po čem tota smrdi?
po kakšnem trojancu ala back orifice :)
pa za take primere je fajn met instaliran kakšen unerase wizard :)

andrej ::

tocno tako. da bi MS delal te zadeve, bi jih americani ze zdajvnaj stozli za vsak penny:D da niti ne govorimo o podjetjih....

[Some1Else] ::

Malo jače, pazi to.. back orifice. Porti, po katerih trgujejo s podatki Back Orifice, NetBUS, Sub7 in podobni programi so namenjeni prosti uporabi aplikacijam, ampak se jih vsi izogibajo ker so to najbolj ocrnjena vrata v celotnem rangeu (1234, 6776 - Sub7, 2140 - DeepThroat itd..), zato skoraj vsi firewalli ob synu na te porte zacnejo famfarat o poizkusih vdora.. kaj sele ob Connect()-ih. Ce dandanes dobis in zazenes trojanca, mores bit preprosto neumen in nerazgledan osebek, ujet v temptacijo dvoklika po sleherni .exe datoteki.

Virusov od Khleza nimam ker usake tolk casa poskeniram disk, pa se kakersnegakoli attachmenta nisem dobu ze kak mesec. Edina moznost bi biu lan party, na kterem sem bil v petek in soboto. Ampak zaprte mam porte 137-139, 445 tko, da se mi kakrsnkoli virus prek NetBIOSa ni mogu prikrast v kisto.

Edini dve stvari ki sta lah bli okuzeni sta unrealtournament 2003 demo in mikromehki updejti. Tale post ni cist nikakrsno pljuvanje po mirkrosoftu, ampak je sam izvlecek iz trdnih factov. Ce bi bil kriv ut2k3 demo bi trenutno melo olajsan disk ze kar lepo stevilo userjev. Kar pa se tice mikrosoftovega sp1, pa je ze blo veckrat omenjeno izginjanje vsebine program filesov v zvezi z njim. Na splosno nimam kej dost proti mikrosoftu (im using their os for free, and it works, mostly, till now it did), ampak jebiga, kar je res je res. It deleted my program files. Ne vidim druge logicne razlage. Kok to da so ostali sam mikrosoftovi programi in tisti ki sem jih uporablu? Jasno je ko dezevno nebo, da je to zakrivil kaksen dodatek v mikrosoftovih popravkih.

Sploh pa se kot uporabnik nelicencne verzije nimam kej bunit, zato tist post o jakih tozbah na mikrosoftov racun sploh ni na mestu. Ce mi bo utrgalo bom sou ceu mikrosoftov EULA prebrat da najdem, kje pise kej o moznosti odstranjevanja windows kompatibilnih aplikacij v primeru spodletele verifikacije al kej podobnega :-) .. Pa kakrsni politiki so mikrosoftovci, je mozno da je res use njihovo maslo in bojo kmal podali kako uradno izjavo o varnostni napaki v popravku tem in tem, ki v nekaterih pogojih (recimo ko je venera na horizontu poravnana z neptunom in imas piratski windows xp), pobrisejo vsebino program files..

Poglej mal ka se dogaja z mikrosoftovo tozbo glede monopolizma, papki bojo sam pokarani or smth. Sej jim nihce nic ne more, takole stvar lah ucepijo kadar se jim zahoce..
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org

CaqKa ::

ej daj nehaj se bunit in bluzit! ok?

andrej ::

no kaj se dogaja s tozbo? ze par let se vlaci po sodiscih in je bore malo dosegla. To se bo se vleklo par let in na koncu bo skoraj isto kot je blo...

BigHugo ::

[Some1Else]: Preden začenjaš tako debato o M$, ki ti je baje pobrisal direktorije, si prečitaj še tole.
Prvo preveri pri sebi, potem pa obtožuj druge. Pa menda ne misliš, da je M$ tako glup, da bi uporabniku kar brisal direktorije?
LP BigHugo

[Some1Else] ::

Eh, CaqKa ce ne znas navest usaj enga argumenta potem bot raj tih. Ne razumem kok se folk tok postavlja u bran brez kakrsnekoli podlage. Sn lepo napisu da ni nobene moznosti da bi pobrisala podatke kterakoli druga aplikacija ko pa windoze. Pizda a ste neumni pa ne znate brat? Xpje sem dal gor dober teden al dva nazaj, in sem na sveze nainstaliru usa graficna orodja ki jih uporabljam ze leta (Smola, sem pac navajen photoshopa 5.5ke, in njegovih layer optionov :-)), edina noviteta sta bila xp in ut2k3. A se to ne da vam narisat al kaj? Is it so fucking hard to comprehend?
Ne igram kej dost igric in ne uporabljam nekih vesoljskih aplikacij ker mam racunalnik za programiranje in grafiko. Dobesedno se na kompjutru menjajo najveckrat samo logi z irca in mp3ji ter nove slikce. Ni nobene druge alternative. CaqKa ni okej, microsoft je podel in slab, BigHugo, ive done more checking than you did. Ta exploit je v winsih ze od 98ke naprej, posebej se pa izkaze pri nt verzijah, ker ce si loginan kot guest lah zate maliciozna opravila opravlja le Local System priviledged software, kar je mikrosoftov help center (poglej mal certifikate in service pod administrative tools). Tovrstnih overflowov je malo morje, od win32.shatter pa do .jpg sranja v iexploru. Dejstvo, da je v XPjih aplikacija, ki te zamoti s par prijaznimi okni, ki povprasujejo o novem hardveru medtem ko ti Local System puce zeljeni direktorij zveni "glupo" kajneda? Zakaj potem nebi bili tud tako glupi da ti ob uporabi nelicencnega produkta pocistijo programske datoteke. Operacijski sistem pogosto spreminja vsebino programskih direktorijev, kaj naj ga ustavi pred popolnim ciscenjem, ce se zave da je nelicencen?
All signs point to one direction. Sej ce bi biu u moji kozi bi razumeu. There couldnt have been anything else.. anything!
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org

Mr.B ::

Bi bilo zanimivo ja.....
Sicer res ko potrdiš tam z ms spx da se strinjaš dovoliš da ms pošari po tvoji mašini , ampak da bi ti brisal ne ne . Raje se na siero obrni , boš dobil kakšen zanimiv odgovor....
Guess we'll find out,
how much about genocide the Jews learned over the centuries.
Although the Nazis set the bar pretty high

andrej ::

some1else: "Sn lepo napisu da ni nobene moznosti da bi pobrisala podatke kterakoli druga aplikacija ko pa windoze."

brat ze znamo, ampak ce ti to lahko trdis potem:
a. govoris tja v 3 dni
b. si genij, ki mu ni para.

ce a, potem bi te proso da nehas s takimi.
ce b, potem nam razlozi kako si priso do tega.

andrej ::

ok, jaz ne pravim, da to ni mozno. Nikdar ne reci nikoli, ampak potrebujem nekaj bolj oprijemljivega kot si povedal do zdaj. Rabimo dokaze in ne blizenje o bad boy ms-ju...

ce smo cisto natancni mas prav. winsi SO pobrisali tvoje direktorije in datoteke. Se pravi, API funkcija winsov, ne glede kdo jo je klical:D :P

CaqKa ::

ne sej nebom navedo razloga... samo reko bom da si prvi ko to vztrajno trdi... do zdaj se še ni izkazalo da bi winsi brisali podatke. tuki je lahko edino kakšen virus ali pa trojanc kriv.
http://www.pandasoftware.com/activescan/
btw kdo te pa sili da uporabljaš winse?

[Some1Else] ::

datoteke se da upravljat tut preko input output streamov ki jih lahko ustvaris kakor v dosovskem qbasicu, turbo pascalu, tako kot v windozevskem delphiju, c builderju, vecini orodij v visual studiu.
mam kasperskyev anti virus gor, it wasnt a virus, my portscan
1432/tcp closed blueberry-lm
1446/tcp closed ora-lm
1458/tcp closed nrcabq-lm
1671/tcp closed netview-aix-11
1988/tcp closed tr-rsrb-p2
1992/tcp closed stun-p3
1997/tcp closed gdp-port

od tega je par soulseekovih portov (soulseek, p2p prog, similar to kazaa).

Thats how i know.
It wasnt a virus, it wasnt a trojan.
itak se mi ne lubi prepirat. caku sm da se kak javi ko se mu je ze zgodilo kej podobnega.
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org

CaqKa ::

bradek ::

Prvo kot prvo...trojanci ti lahko odprejo katerikoli (in povem ti, katerikoli) port v tvoji kisti, vse je samo stvar enostavne konfiguracije (beri: vpis porta v okence konfiga server strani)
Kot drugo: trojanca se da skonfigurirat tako, da ga zlijes z katerikolim EXE fajlom
Kot tretje: trojanca se da skonfigurirat tako, da se zatem, ko se "heker" (v narekovajih zato ker folk ki to pocne je SMEH od ljudi, zaljitev za hekerje) prvic logira notr, zbrise in pobrise za sabo vse sledi.
Recimo da je na tem tvojem LANu se kdo mal poigral s tabo. Sestej 1 + 1...

Lahko pa je vzrok tudi drugje.

Se dodatek: Na svetu ne obstaja 100% varna stvar. Je ni.

lp
Brad3K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

matic ::

[Some1Else]: Meni se je zgodilo isto! Ampak tvoje blebetanje v 3 dni je pa visek! :D Moram rect da imas res bujnoooo domislijo! Take pojave se ne... 8-O :D
Drugace pa.. Zgodilo se je kake 2 mesca nazaj ali malo manj. Imel sem XPje instalirane kak mesec. Kar nekaj programov, ki jih prav tako redno uporabljam (sem jih ins e vedno jih). Nekaj programov sem odinstaliral. Ko sem naslednji dan prizgal racunalo je bilo vecino map v Program Files praznih ali pa jih sploh ni bilo! Naredil sem: 8-O In vzel CD in na novo instaliral XPje.. Takrat sem pac sklepal da so mi neki scisc porgrami ki sem jih "odmestil" pac malo zbluzili in.. pac storili svoje.. morda tut kak viruscek.. samo verjetno ne! 99% je bila kriva deinstalacija.. 8-)
Skratka bucke se dogajajo.. ampak tvoje nalaganje pa so XXL Buce TM! :D

CaqKa ::

ja no.. jaz mu nisem hoto ravno direkt v faco rečt da naj neha bluzit.. pa dobro da si mu ti to matic reko, namesto mene :)
itak bo pa zdaj še en roman napisal.. pa poante mojega prejšnega posta tudi nebo razumel. :>

Simulacrum ::

Ho.
No meni se je zgodil identicen primer kot [Some1Else]u. Odlocil sem se, da si bom instaliral nek nov programcek, a sem moral zaradi pomanjkanja prostora odinstalirati Half - Life in nato se Sierra utilities. Windosi so nekaj nergali glede datotek, da so lahko se v uporabi od katerih programov, a kot obicajno sem samo Yes stiskal. Uninstall je potekal kar dolgo kar se mi je zdelo dokaj sumljivo in res...odprem Windows Commander ter se sprehodim do Program Files in na moje presenecenje opazim, da se je kar posteno zmanjsal spisek programov. Nic ni vec delalo...niti Windows Restore, samo bel zaslon se je pojavil, ko sem ga poskusal zagnati. Imam pa WindowsXP Professional in sem pred kaksnim tednom instaliral SP1 preko Windows Update.
Ceprav mislim, da tu ni zlobni Microsoft, ki brise, ampak kaksen bug v SP1, ki v kombinaciji z dolocenimi aplikacijami privede do tezav.
No tako sem pa sem bil primoran v clean install in zdaj ponovno XPji tecejo kot se spodobi...hvala ti Microsoft:\

Lp
Riplix

matic ::

Mozno da sem tudi jaz med drugimi odinstaliral HL talkrat.. ker skoraj sigurno sem ga imel gor.. odinstaliral pa sem vec kot polovico programov :D
Samo mislim pa da nisem imel gor SP1!

andrej ::

[Some1Else]: seveda, ampak v kaj se ti output streami pretvorijo? V nic drugega kot interni API klic v OS-u, ki nato poklice ustrezen gonilnik. Mimo OS-a v NT sistemih ne mores.

CaqKa ::

tole z sierro bi blo čisto možno.. lahko da majo kodo malo slabo napisano :)

suse80 ::

Naloži si Linux in čimprej
vrži MS vstran.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

CaqKa ::

mogoče je sedaj moj post postal bolj nazoren >:D

Sumo ::

A se zdej niste dojel da so za vse krivec Sierra Utilities, ki pridejo zravenHalf Lifa . To je znan problem, in je neodvisen od verzije Windowsov.

Airskull ::

SUmo ma prov to je že nekaj časa znan problem
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

[Some1Else] ::

penis, mozno da res sierra tezi.
zanc mi ni nic spucalo ko sem uninstallu, mozno da deluje sam v kombinaciji z xpji. smola :-)
andrej, ye true. v ntjih kjer sta sys in user rezim cist locena. drgac v 9xih ko so te stvari mal drgac se postimane, se pa da. pa tut servici v ntjih mejijo med sys in user rezimom. recimo nekatere lah killas, drugi pa ze objavijo alert :-) ponavadi so to remote procedure, ki se koncajo predcasno.
brad3k, default block firewall blokira use povezave ki niso dovoljene, ponavadi pa vprasa za potrditev. nic ne pride mimo NIDS..
suse80, s1e@cool:~> uname -a
Linux cool 2.4.18-4GB #1 Wed Mar 27 13:57:05 UTC 2002 i686 unknown
i fancy *nix systems, sam najt mi delujoc photoshop (higher than 3.* on sgi irix), pa vrzem winse v kos za smeti :-)
everyone, thanks for pinpointing the problem. naslednic sierra toolse brisem rocno ;-)

/me buys a forum-beer for everyone.. :-)
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org

andrej ::

some1: tiste ta druge lahko tudi kilas, samo en trik mores uporabit;)

CaqKa ::

...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava zmrzne? Prosim za pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
151317 (1144) Neven
»

OMG, my box is r00ted? :-)

Oddelek: Informacijska varnost
142224 (1673) poweroff
»

ProtFtp Passive mode in iptables

Oddelek: Programska oprema
252010 (1832) SasoS
»

Vista - instalacija

Oddelek: Operacijski sistemi
61086 (856) moglasi

Za vse ki se hvalijo da lahko vdrejo v WinXP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14910583 (6610) OmegaBlue

Več podobnih tem