Forum » Omrežja in internet » [upnp] media server ter client
[upnp] media server ter client
kriko1 ::
V oči so mi padli različni media strežniki prek upnp.
Vendar stvar je taka - na drugi mrežni (eth1), kjer poženem upnp media server, je vezan gor linksysov router (priključek gre v -> WAN, fw je tomato 1.19).
Na njega pa so potem priključeni različni klienti, v mojem primeru telefon (N95). Problem je ker ne vidim vsebine na računalniku/telefonu (internet deluje). Je potrebna kaka dodatna konfiguracija (vsebino poskušam gledat z wana na wlan in obratno), ima že kdo kake izkušnje kako spravit pokonci tole?
Telefon ima naslov 192.168.2.x, medtem ko wan dobi naslov od dhcpja 192.168.0.x.
Vendar stvar je taka - na drugi mrežni (eth1), kjer poženem upnp media server, je vezan gor linksysov router (priključek gre v -> WAN, fw je tomato 1.19).
Na njega pa so potem priključeni različni klienti, v mojem primeru telefon (N95). Problem je ker ne vidim vsebine na računalniku/telefonu (internet deluje). Je potrebna kaka dodatna konfiguracija (vsebino poskušam gledat z wana na wlan in obratno), ima že kdo kake izkušnje kako spravit pokonci tole?
Telefon ima naslov 192.168.2.x, medtem ko wan dobi naslov od dhcpja 192.168.0.x.
Mavrik ::
Zadeva ne dela zato, ker stvar priklopiš v WAN port in router potem tu prek dela NAT... brez potrebe verjetno. Zakaj točno maš ločene IP range?
The truth is rarely pure and never simple.
kriko1 ::
Ker če dam na wireless enak ip rang, potem ne dela net. Rad bi imel net + media sharing. Torej na eth1 teče dhcp, ki dodeli routerju en ip (192.168.0.5 - vezano na mac adreso).
Kako bi to najelegantnejše naštimal da bi imel net na klientih povezanih na wireless + media sharing?
Kako bi to najelegantnejše naštimal da bi imel net na klientih povezanih na wireless + media sharing?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Innbox v50 in ruterOddelek: Omrežja in internet | 10018 (9545) | Malajlo |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52387 (24137) | simone |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12711 (12243) | iro |
» | Kako dostopat do modema preko ruterjaOddelek: Strojna oprema | 7741 (7483) | Veron |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4923 (4442) | SasoS |