» »

Renault Megane in avtoradio

Renault Megane in avtoradio

tommy boy ::

Pri naši družini smo se odločili da zamenjamo Cliota letnik 01 z Meganom letnika 2004. Sedaj pa vprašanje, Megane ima že serijsko avtoradio s cdjem noter, ki ima prikaz na osrednjem displayu, jaz bi pa rad dal noter svojega iz Cliota. Zanima me če bi lahko kako zvezal svoj avtoradio Sony CDX-GT410U, tako da bi mi ravno tako display prikazal vse podatke.

Hvala za odgovore.
lp

grex ::

Za take primere se ponavadi kupi vmesnik, ki ga izdela izdelovalec avtoradia za točno določen tip avtomobila. Če le-ta obstaja, bo šlo, če ne pa si verjetno glede displaya pečen.

Jaz imam namreč isti problem s peugeot 307 letnik 2003 in bi kupil katerikoli radio, da bi priključil ipoda gor in da bi na centralnem displayu imel tudi komande iz iPoda gor. Baje da tak vmesnik ne obstaja za ta avto. Vprašal na dveh peogeot servisih (ali obstaja katerikoli radio) in Alpine predstavniku (ali obstaja kakšen njihov vmesnik za katerikoli Alpine radio).

Torej vprašaj na prodajalcu za Sony in v Megane servisu.

Phoebus ::

V renault servisu ne bodo znali 0 pomagat. JVC in blaupunkt imata adapter za megana (to vem 100%), za sony vprašaj uvoznika.
Nekateri adapterji so taki da se povežejo samo na volanske komande, ne pa tudi na display (torej tudi na to pazi).

tommy boy ::

Hvala za odgovre, kot kaže bo najbolje če kar pri zastopniku za Sonyjeve radie vprašam. Upam da mi bodo znali pomagat, če ne sem obsojen na poslušanje glasbe s cdjev in ne USBjev.

No sedaj mi je pa še nekaj na pamet prišlo, kaj priključek za USB, bi se dal namestit na original avtoradio?

;-) ::

"če ne sem obsojen na poslušanje glasbe s cdjev in ne USBjev."

To je ša najmanj, največ si oškodovan za kakovost in glasnost zvoka.

Sba ::

Povprašaj na Renaultu. Za nekatere se dobi Audio Connection Box, ki ti omogoča priklop iPoda, USBja in drugih naprav preko AUX vhoda. Namesti se pa namesto CD strežnika. Cena je pa ~150€.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Phoebus ::

:-)- sicer ne vem kaj dajejo v megane, ampak dejstvo je da imajo nekateri avtomobili _ZELO_ kvalitetno akustiko, sploh v primerjavi s kitajskimi USB radii. Ne konča se vse pri VW polo (mislim da so beta- kasetarji na "reglarje") radiih :)

grex ::

Eni že majo zelo kvalitetno akustiko, ampak če greš originalni radio menjat, verjetno ne kupiš kitajca za €50 :D

Če slučajno kdo ve za kakšen kvaliteten radio, da ima vmesnik za centralni display za peugeot 307 2003, mu bom večno hvaležen ;)

Ampak je taka bedarije vse skupaj (povezat neki brezvezen display, z nečim dost enostavnim) - prav obnašajo se kot Apple v macih - ti ponudijo neko overpriced iznajdbo (vmesnik z nekim zaprtim driverjom), če je pa ni, se lahko pa slikaš.

Obstaja kakšna možnost, da sam kupiš nek tak z radijem kompatibilen centralni display, ki ga povežeš s potovalnim računalnikom (če je to sploh možno ali je tudi notri spet nek zaprt driver vključen)?

;-) ::

":-)- sicer ne vem kaj dajejo v megane, ampak dejstvo je da imajo nekateri avtomobili _ZELO_ kvalitetno akustiko, sploh v primerjavi s kitajskimi USB radii. Ne konča se vse pri VW polo (mislim da so beta- kasetarji na "reglarje") radiih :)"

vsak avtoradio ki ga kupiš v štacuni za 150eur je boljši od navadnega, pa ne rečt da ni res =)

alsl ::

Jaz sem tudi zamenjal originalni radio v Meganu z boljšim Pioneerjem. Takrat sem tudi po internetu iskal vmesnik za prikaz podatkov na zaslonu avta. Vmesnik obstaja vendar iz opisanih podatkov nisem bil siguren, če bi sploh deloval. Sedaj po enem letu me niti ne moti več toliko, da je na sredinskem displeju le ura (komande pa so le na radiju), itak ima radijo velik displej pa še boljši je :D

Alec999 ::

grex >> po podatkih, ki sem jih našel ima za tvoj avto adapter Pioneer. Poglej si spodnja dva linka, če je to to.
Mogoče še najbolje, da vprašaš v Pioneer trgovini pri Merkator centru v Ljubljani.

http://www.pioneer.at/files/pdf/02_CE_RC_ADAPTORS.pdf

http://www.pioneer.dk/files/pdf/Car_display_adaptors.pdf


P.S.
Spodnje dva linka prideta tudi v poštev:
http://www.pioneer.eu/eur/products/car_accessories/index.html

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/ESW003.nsf/0/AF713FD486BD20DDC125728F00326DF8/$file/DEH_reference_list.xls?OpenElement

Lep pozdrav,
Alec999

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alec999 ()

grex ::

Se opravičujem za pozen odgovor, sem bil malo preveč zaposlen. Alec999 neznansko ti hvala za ta podatek, sem že šel pogledat v tisto trgovino in morda celo res obstaja možnost za priključitev (ugotoviti še moram ali ima moj avto VAN ali CAN priključek, karkoli že to pomeni :) ).

Je pa edino cena tega adapterja malo zasoljena 130 (sto trideset) EUR, tako da bom še malo premislil, kako mi je to res pomembno, in morda na začetku le radio kupil :)

zee ::

Modusa pa ni na seznamu "podprtih" modelov :(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

grex: tukaj pravijo, da uporabljajo avtomobili znamke Renault CAN protokol.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Alec999 ::

zee: grex pravi da vozi Peugeot 307 letnik 2003

SPEEEED ::

No tole je že zdavnaj mimo ampak mogoče komu pride prav USB avtoradio adapter. Ti kaže na original zaslonu podatke pa tud z volanom se da upravljati...


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SPEEEED ()

sleeperman ::

Ta adapter nima možnosti prikaza ID3 podatkov in si omejen na tr01, tr02 itd. Enako menda ne moreš hitro previjati pesmi, pa menda je občutljiv na določene USB ključe...v glavnem za to ceno je preveč "menda-jev". Raje menjava radia, je bolj sigurno. Če bi zadeva imela vsaj kakšen LCD gor, da bi kazal naslove pesmi.

dejanslo ::

Jaz imam pa JVCjev radio in bi tudi želel delujoč obvolanski upravljalnik, zato sem malo pobrskal po netu in našel praktično nič. Poslal sem poizvedbo za en oglas na bolhi, a odgovora ni bilo. Zato sem šel danes v bigbang-a, pa mi je en gospod tam rekel, da oni tega ne naročajo več, ker strankam (in tudi tistim med zaposlenimi, ki so naročili) zadeva ni delovala, nedelujočih (niti ne tako poceni) zadev pa ni bilo mogoče vrniti.

Zato me zanima, ali lahko sploh kdo z zagotovostjo (je videl in slišal na lastne oči in ušesa) trdi, da to resnično obstaja in deluje?

Kdo je sploh zastopnik za JVC v Sloveniji? Povsod piše, da Medis, d.o.o, ampak glede na njihovo spletno stran ne vem, če si z njimi lahko kako pomagam.

Obstaja kakšna druga varianta kot da kupim to? Pomislil sem na menjavo radia z originalnim, ki podpira mp3, ampak je cena 300e+, kar je pa absolutno preveč.
There`s More Than One Way To Do It

koyotee ::

Zakaj pa bi rabil obvolanske komande? Niti potih nemors dat na hitro... In ko sem kupoval avto, sem bil pozoren tudi, da ni radio del konzole v armaturi, ker imaš s tem same probleme. Za 300€ dobiš že radio z bluetoothom in še čem.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

dejanslo ::

Ne morem se navadit, da bi neprekinjeno gledal na cesto, ko karkoli šarim po radiu. In sem mislil, da ker upravljalnik itak že je, how hard can it be ... :)
There`s More Than One Way To Do It

koyotee ::

Ma na radio niti gledat ni treba, ko z njim upravljaš. In najbrž ne nastavljaš costum equalizerja za vsak komad posebej.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avtoradio?

Oddelek: Na cesti
476133 (4313) Vikking
»

[MP3] avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7915608 (12217) Damjan Jagar
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525780 (4186) dunker
»

avtoradio MP3 - katerega do 70.000?

Oddelek: Na cesti
152137 (1958) Sydk
»

mp3 avtoradio

Oddelek: Na cesti
232390 (1885) Tody

Več podobnih tem