» »

servisiranje prenosnikov

servisiranje prenosnikov

postar_si ::

Rad bi se naučil servisirati prenosnike. Pri navadnih kištah ni problemov, medtem ko je pri prenosnikih problem priti do matične plošče, ker se vsako zanmko mal drugače razstavi. A so kakšna navodila kje, za razstavljanje, popravljanje prenosnikov, tipa how to? Na you tube sem opazil neke filmčke, sam ker je slaba kakovost slike se iz tega ne naučiš veliko.

Stratus ::

kako si pa to predstavljaš servisiranje notesnikov
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

c00L3r ::

Nevem no. Vaja dela mojstra. Najboljše da kupiš par "pokvarjenih" prenosnikov in jih do konca razstaviš. Ali pa da greš delat v nek računalniški servis in se tam v par mesecih naučiš "trikov". Treba pa je poudarit, da včasih proizvajalci kar zapečejo komponente na ploščo zaradi miniziranja velikosti... Tako da ni vedno možno vsega razdret.

Servisiranje prenosnikov si predstavljam tako da še se kaj pokvari, da ga razstavim, ugotovim kaj je narobe, menjam disk, precinim kondenzatorje, itd. Saj sem delal kot sistemc, sam sem menjaval sam rame, disk, do česar pa ni težko priti:)
Bratu dela prenosnik "blue screene", pa sem že preveril disk, rame in je ok, bi pa rad še videl matično. Prenosnik je bil tudi na servisu, in so ga "kao" popravili sam napaka se še vedno občasno pojavla.

ant ::

na matični plati od prenosnika nimaš kaj dosti videti in tudi moraš vedeti kaj sploh gledati.

zee ::

+1
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Stratus ::

sploh pa nimaš kaj cinit kondije
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

mihec87 ::

Glede na to da si sistemc ne vem kaj zganjas paniko, lepo v roke vzami laptop pa zacni sraufat razdirat itd..samo pa pač pazi da ne polomiš česar, delaj z občutkom..pa zapomni si kako gre skupaj..

Hv, za nasvete. Ma sej ne paničarim:) Pomoje se bom kar tazadnjega nasveta držal in se lotu "šraufat"

ant ::

na netu si dobi service manual, če obstajajo ali pa poišči kakšno stran, kjer je opisano kako se razstavi laptop. npr dissasembly

kater laptop pa sploh imaš?

ponavadi se najprej odstrani tipkovnico, saj se pod njo že nahajajo pomembnejše stvari, kot je procesor, morda tudi ram. nato nadaljuješ z odstranitvijo zgornjega ohišja, ekrana itd.

predlagam ti, da si na list papirja narišeš skico laptopa in narišeš kje se nahajajo vijaki in jih nato na papir prilepiš. tako se ne pomeša vse med sabo.

LP

Laptop je HP pavilion dv4000EA. Bom na netu poiskal manual in se držal tvojih "ant" navodil. Hala za nasvete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neuspešno popravljanje računalnika na črno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6910769 (6115) krneki0001
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7519310 (14885) Zheegec
»

Servis - po prevzetju zaznane napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
393839 (2807) solatko
»

Kako dati RAM v laptop (prenosnik)

Oddelek: Strojna oprema
395474 (4335) Pyr0Beast
»

Menjava rama pri prenosniku