» »

Išče se tipkovnica...

Išče se tipkovnica...

dba ::

To kar sem imel za preprosto nalogo se je začelo komplicirati ;)

Rad bi namreč novo tipkovnico, zahteve pa imam nadvse skromne (očitno ne, glede na to da tukaj sprašujem):
- kvalitetna da bo zdržala nekaj časa in da bo "užitek" tipkati (recimo najbolj se mi je dosedaj dopadla prastara Chery)
- brez navlake 1001 gumbov
- črna

Kak predlog?

gorilla ::

logitech classic?

dba ::

trenutno mam logitech deluxe, je načeloma ok, edino tipke so mi nekako smešne... v eni prejšnjih skužb sem delal z eno tipkovnico, ki se mi je dopadla, samo se niti firme ne spomnim več... bila je pa taka črna in so je bile skoraj samo tipke - podobno kot apple tipkovnica - samo črna :D Mogoče, da je bila IBM?

JanezH ::

tole iščeš ;)

http://www.daskeyboard.com/

aljazh ::

Priporočam Dell tipkovnico, konkretno tole:

 Dell tipkovnica

Dell tipkovnica



Dobi se že za dobrih 20 evrov in je IMHO za tipkanje boljša od raznih fancy bling-bling tipkovnic za 50 in več evrov. Tudi z Logitechom nisem bil tako zadovoljen kot s tole.

c00L3r ::

Jaz imam zdaj že ene 3 leta to tipkovnico Logitech UltraX Flat. Za moje pojme najboljša tipkovnica za tipkat. Sem že delal na različnih prenosnikih (Apple, IBM, HP, Tosshiba, Acer ...) in prav tako na veliko dobrih in slabih tipkovnicah.

Cena je 22,12€ kar je dosti za "navadno" tipkovnico, ampak tukaj boš plačal kvaliteto. Logitech dela tudi cenejše tipkovnice, tako da ni finta da bi samo "znamko plačal".

zee ::

1. Apple tipkovnica
2. Logitech UltraX
3. Dellova tipkovnica
(napisano po mojih osebnih preferencah & izkušnjah)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Srachko ::

Sam sem najbolše tipke svojga lajfa klanfal na Genius ErgoMedia 700. Ma sicer 36 dodatnih multimedijskih tipk (nekatere od teh se da tudi kaj preštimat), ampak je pravi raj za tipkanje.
Mislim da stane nekje tam okoli 20 €, nisem pa čist ziher.
I can see clearly now, the brain has gone...

roli ::

Kar se užitka za tipkanje tiče - ne grem od Applove ALU tipkovnice - nikoli!
Poizkusil že ogromno tipkovnic - tudi kako Logitech G15 ali pa UlraX (ki ni slaba) ampak za zdajšnjo Applovo ne menjam. Ima pa problem, da je v barvi aluminija in bela - torej ni zate, ker hočeš črno. Če pa lahko vzameš kaj takega ti jo pa vsekakor priporočam. Dela pa brez težav tudi na windows mašinah.
http://www.r00li.com

dba ::

Priporočam Dell tipkovnico, konkretno tole:

 Dell tipkovnica

Dell tipkovnica



Dobi se že za dobrih 20 evrov in je IMHO za tipkanje boljša od raznih fancy bling-bling tipkovnic za 50 in več evrov. Tudi z Logitechom nisem bil tako zadovoljen kot s tole.



Točno to! sem zgleda zamešal ibm/dell...

Kje se lahko to kupi?

lp

dba ::

Aja, drugače pa daskeyboard bi bila zelo primerna (glede na može želje, da je čimbolj črna), ampak, nisem toliko dober da bi slepo tipkal... pa tudi klikanje se mi ne dopade, če bi se mi, bi kupil pisalni stoj :D

Opkow ::


Točno to! sem zgleda zamešal ibm/dell...

Kje se lahko to kupi?


To dobis pri firmi FMC. Danes mi je ta stran nedosegljiva, in ti ne morem dat tocnega linka do tipkovnice. Je pa 22 EUR, ce se prav spomnem.

WyattEarp ::

jaz imam logitech mx 3000 paket in je tipkovnica en šit, ker se sploh ne da dobro tipkat. v službi imam pa Cherry tipkovnico (G-222 model), in je odlična!
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Doman ::

Sam že 3 leta uporabljam Logitech UltraX. Ko se navadiš na to tipkovnico, ne greš nikoli na katero drugo.

dba ::

Danes sem naročil Dellovo tipkovnico, sposodil si bom a tudi Logiteckovo UltraX, potem pa bomo videli, katera bo ostala "pri bajti"...


Hvala vsem za nasvete ;)

lp

tony1 ::

dba: Še vedno si lahko omisliš Cherryjevo :)

Sam še vedno uporabljam G-81 in je ne zamenjam za noben denar...

jernejl ::

Tudi sam imam Cherry G-81 in sem z njo zelo zadovoljen. Težka je za dve običajni tipkovnici, vsaka tipka pa ima svoj zaprt mehanizem - skratka, ko jo odpreš, vidiš, da je narejena čisto drugače kot običajne cenene tipkovnice (ni gumijaste membrane, hodi tipk so bolj linearni).
Razpored je klasičen brez vsakršne multimedijske navlake. Tipkovnica, namenjena za tipkanje.

Res pa sem takšno s slovenskimi tipkami zelo težko našel (iskal sem po vsej Sloveniji in jo našel v www.kfm.si). Opažam, da se kvaliteta tipkovnic iz leta v leto zmanjšuje in je kvalitetne tipkovnice za tipkanje že skorajda nemogoče dobiti (IBMove tipkovnice izpred 20 let še vedno brezhibno delujejo).

roli ::

Enega hudička od Cherryja sem si tudi sam nekoč lastil in mi nekako ni bil pretirano všeč. Sicer je delal 5 let normalno potem pa je začel počasi odpovedovat spacebar in shift. Po tistem nisem nikoli več dolgo zdržal ob eni tipkovnici. Kupil sem neko geniusovo sranje, potem sem kupil Genius slimstar (ki je na primarnem compu služil kaki dve leti - sedaj je na drugem) in z MAcom sem dobil tudi izvrsto applovo tipkovnico in lahko rečem samo, da boljše tipkovnice še nisem videl. Za razliko od ostalih tipkovnic ta ob tipkanju spušča take precej zanmive klike in sam občutek pri itpkanju je izvrsten. Tudi malo bolj nasilni pritiski še vedno prav lepo primejo. Kar pa je najbolje - vsaka tipka ima svojo izrezano luknjo. Zaradi tega je nekako lažje tipkati in ločiti tipke.
http://www.r00li.com

dba ::

Mimogrede, sem ugotovil, da cherry tipkovnice res še obstajajo :D

Kdo pozna tole: http://ceneje.si/cherry-tipkovnica-g86

lp

dba ::

Vprašanej za tiste, ki imate DELL tipkovnico, ali pri vas tudi tipke delujejo kot da niso popolnoma pritrjene? Recimo, ko popustiš pritisk se sliši rahel "klik", ko tipka malo "zapleše"?

lp

ST-777 ::

Ali ima kdo izkušnje s Trust tipkovnico, ki ima osvetljene tipke in stane pri nas 21,50€?

dba ::

Ponovno pozdravljeni!

Sporočam vam, da moj lov za tipkovnico še ni zaključen :D

Nad DELLovo tipkovnico sem popolnoma razočaran... tipke so kot bi bile nametane na tipkovnico in obešene na nitke... Res zelo slabo fiksirane. Ko pritisnem tipko in jo spustim imam potem občutek da še nekaj sekund odzvanja :( Tudi če jo samo prestastavim po mizi se sliši vse tipke kako žvenketajo :(

Preiskusil sem tudi Logitech Ultra X, ki pa ima za moj okus preplitve tipke... Rahlo me moti tudi da tipke malenkost klikajo... Se mi, pa še vedno bolj dopade kot DELL... Počasi razmišljam zakaj sem pred leti sploh bil tako navdušen nad to DELLovo tipkovnico?

Sedaj imam pa za vas 2 vprašanje :D

1. Počasi me ponovno zanima DAS Keyboard... Na mankajoče oznake na tipkah bi se že navadil, me pa skrbi, kako je z klikanjem... meni se nekako ne dopade, vendar, vendar, če je klikanje nekje toliko glasno kot pri logitech ultra x, potem bi še bilo vredu... Samo glede na to, da že v naslovu pišejo "the keyboard that cliks..." :D Jo kdo uporablja in bi jo bil mogoče pripravljen posoditi za kak dan, da jo testiram preden jo kupim? Pa še nekaj - to bi naj bila podobna oz. ista kot Keytronic tipkovnice?

2. Če DAS keyboard izpade, bi vas prosil še za kakšen nasvet s katero tipkovnico ste bili zadovoljni, da se še malo razgledam.


lp

noraguta ::

DAS ima cherry osnovo(nekoliko tišja od modela M) , www.pckeyboard.com imajo ibm model m osnovo. sam preferiram slednjo. vendar je glede na tvoje fetiše pomoje cherry tvoja diva.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

aljazh ::

Zanimivo, jaz z Dellovo nimam težav, ki jih opisuješ. Morda si dobil slab primerek?

Matek ::

Hmm, aljazh, jaz sem uporabljal v sluzbi to isto Dellovo in ima enak sindrom. Sicer to je dosti od cloveka odvisno, ni nujno, da te moti, dosti sodelavcem je vsec, ampak definitivno pa deluje, kot da so tipke slabo pritrjene gor.

Avtorju teme - zelo čislana in kvalitetno narejena je tudi Steelkeys 6G.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

trdabuca ::

Jaz osebno prisegam na KeyTronic tipkovnice, ne vem pa, kje bi se jih v Sloveniji dobilo.

Planetarium ::

moj vote za UltraX flat

dba ::

DAS ima cherry osnovo(nekoliko tišja od modela M) , www.pckeyboard.com imajo ibm model m osnovo. sam preferiram slednjo. vendar je glede na tvoje fetiše pomoje cherry tvoja diva.



Sem opazil tudi Cherry ipkovnico, v črni barvi... Bom verjetno naročil in testiral, pa da vidim kako kaj kaže...

Jaz osebno prisegam na KeyTronic tipkovnice, ne vem pa, kje bi se jih v Sloveniji dobilo.


Imam tudi sam eno keytronics doma - samo je nimam kam priključit, ker ima še prastari konektor... Pa tudi črna ni :D

moj vote za UltraX flat


Trenutno jo imam priključeno... Od vsega kar sem do sedaj testiral je bila še najbljižje mojim željam in je ostala. Mogoče se je bom navadil, pa ne bom več tukaj težil :D


Še glede one Steelpad tipkovnice: Izgleda zanivimo (sicer ne rabim sivih tipk, ampak jih lahko tudi pustim v škatli), glede na ceno 100€ pa bom moral malo razmisliti, preden jo naročim, ker je pa to že precejšen strošek ;) Bi jo skorja moral preiskusiti če je res toliko dobra, da se splača odšteti toliko denarja za njo ;)

Hvala vam vsem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico priporočate?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7911856 (8272) Half-Saint
»

Katero tipkovnico uporabljate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11913788 (11547) Half-Saint
»

nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
352793 (2236) snajper_SLO
»

Kje prodajajo kvalitetne tipkovnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556840 (5620) Jan987
»

Tipkovnice - katero predlagate za dobro tipkanje!?

Oddelek: Kaj kupiti
212023 (1777) ginekolog

Več podobnih tem