Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 8.04 upgrade
Ubuntu 8.04 upgrade
Base-T ::
Zanima me, če si iz prejšnje distribucije Ubuntu -ja namestim to zadnje preko upgrada, ali mi vsi podatki in programi ostanjejo nedotaknjeni, al je spet vse nameščeno na novo?
dux ::
Jaz sem nadgradil in je ostalo vse nedotaknjeno. Vednar pa je vseeno priporočljivo da narediš backup podatkov.
Upanje je v nasih odlocitvah
R33D3M33R ::
V bistvu je tako, da se ti namestijo programi, ki so vključeni v standarno verzijo. Če si si prej napravil "clean verzijo" Ubuntuja brez programov, ki jih ne rabiš, boš moral to napraviti še enkrat. Ostalo se pa ne spremeni. Naj omenim še, da bo potrebno nanovo skompaljati recimo grafični gonilnik, če si ga prej nameščal preko binary installerja, zato je pametno v xorg.conf nastaviti gonilnik na tistega privzetega (recimo ati za radeon in nv za nvidio).
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
PaJo ::
Točno tako, uporabniški podatki (dokumenti, mp3, video, slike ...) ostanejo. Spremenijo se samo nastavitve posameznih programov in gonilnikov.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Sem namestil sedaj pa imam ene probleme z grafiko, ne prepozna mi monitorja, tako da imam resolucijo vseskozi 800x600 pa nič se ne da nastavit. A lahko kako pomagate.
Da malo pomagam, ko sem dal tam recovery mode in potem fix X server mi je potem [lo lepo not in mi vse dela normalno, kakor pa tega ne naredim pa mi ne najde ne monitorja ne graficne in imam resolucijo 800x600
Ugotovil sem da je problem v restricted drivers za nvidio, v sedemki mi je lepo delalo tu pa noče imam pa geForce8500.
Ne vem kaj bi lahko naredil?
Ne vem kaj bi lahko naredil?
R33D3M33R ::
Aha, kot sem napisal, spremeni "nvidia" v xorg.conf v "nv". Potegni si binary installer z njihove strani. Imeti moraš headerje za trenutni kernel in gcc. Pritisni Ctrl+Alt+F1, vnesi "sudo /etc/init.d/gdm stop" in poženi binary installer preko sudo sh NVIDIA ...
Ko bo vse skompaljalo ti bo posodobilo xorg in tedaj vpiši "sudo /etc/init.d/gdm start". Vsa umetnost, manj kot 5 minut dela.
Če pa nočeš kompajlati pa boš moral počakati na koga drugega, ki se na te restricted gonilnike bolj spozna.
Ko bo vse skompaljalo ti bo posodobilo xorg in tedaj vpiši "sudo /etc/init.d/gdm start". Vsa umetnost, manj kot 5 minut dela.
Če pa nočeš kompajlati pa boš moral počakati na koga drugega, ki se na te restricted gonilnike bolj spozna.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5329 (4258) | r5r |
» | Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2406 (2039) | c0ck4m0u53 |
» | Iz XP na LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1397 (1107) | AtaStrudl |
» | Ubuntu in nova grafičnaOddelek: Operacijski sistemi | 1145 (1075) | poweroff |
» | [Ubuntu 7.04] Problem z nvidia gonilnikiOddelek: Operacijski sistemi | 1720 (1609) | UroS_ |