Forum » Loža » Kapitalski dobicki (delnice)
Kapitalski dobicki (delnice)
LordWorm ::
hojla,
kljub googlanju ne najdem lestvice kjer bi pisalo tocno kolk davka placas glede na visino dobicka.
Vem da se placa 20% ampak kaj pa ce imas samo 10E dobicka?
Kje je meja oz kaksna so pravila placevanja davkov od dobicka z delnicami za fizicne osebe?
kljub googlanju ne najdem lestvice kjer bi pisalo tocno kolk davka placas glede na visino dobicka.
Vem da se placa 20% ampak kaj pa ce imas samo 10E dobicka?
Kje je meja oz kaksna so pravila placevanja davkov od dobicka z delnicami za fizicne osebe?
ni podatka
Ziga Dolhar ::
20 %, flat. (Skoraj.)
Sicer pa, ZDoh-2. Nisem 100 %, da bo tole čistopis predpisa, ki je veljal za davčno leto 2007.
Sicer pa, ZDoh-2. Nisem 100 %, da bo tole čistopis predpisa, ki je veljal za davčno leto 2007.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
St@jler ::
A ne padajo % z leti?
Recimo če imaš delnice 10 let, je samo še 10% davka.
Meni se zdi da je tako, točnih procentov pa ne vem.
Recimo če imaš delnice 10 let, je samo še 10% davka.
Meni se zdi da je tako, točnih procentov pa ne vem.
Ziga Dolhar ::
Pada z leti, 132/2
ne vem pa, da bi bila davčna stopnja kakorkoli odvisna od višine ustvarjenega dobička.
(2) Ne glede na prvi odstavek tega člena, se stopnja dohodnine od dobička iz kapitala znižuje vsakih pet let imetništva kapitala in znaša po dopolnjenih:
1. petih letih imetništva kapitala: 15%,
2. desetih letih imetništva kapitala: 10%,
3. 15 letih imetništva kapitala: 5%.
ne vem pa, da bi bila davčna stopnja kakorkoli odvisna od višine ustvarjenega dobička.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
kaj naj na drzavno zbornico poklicem za detajle?
mislil sem pa predvsem na kratki rok ja.
hvala za hitro pomoc
mislil sem pa predvsem na kratki rok ja.
hvala za hitro pomoc
ni podatka
McHusch ::
Kapitalski dobički so obdavčeni cedularno, to pomeni, da plačaš 20 % (ali manj, če papirje držiš dlje) davka na ustvarjen donos in to je vse. Ne gre v dohodnino. Prav tako se morebitne izgube v tekočem letu pobotajo z dobički. V primeru, da ustvariš neto izgubo, je za zdaj stališče DURS, da se lahko prenaša v naslednja leta, a to bo relevantno šele februarja 2009.
Še to, za papirje kupljene pred 1.1.2006 šteje kot nabavna vrednost njihova vrednost 1.1.2006, razen če je dejanska višja.
Še to, za papirje kupljene pred 1.1.2006 šteje kot nabavna vrednost njihova vrednost 1.1.2006, razen če je dejanska višja.
Sej a ni bilo tudi do sedaj tako da ce imas 500E dobicka in 200E izgube placas davek 20% od 300E (neto dobicek)?
ni podatka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 73283 (19631) | Lonsarg |
» | Davek pri prodaji delnicOddelek: Loža | 9358 (986) | Masayoshi |
» | Postopno varčevanjeOddelek: Loža | 4469 (2974) | Timurlenk |
» | V kateri sklad vložiti?Oddelek: Loža | 9373 (7235) | Spajky |