» »

21.12.2012 konec sveta?

21.12.2012 konec sveta?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 15
»»

Samuel ::

http://www.december212012.com/

Množica prerokdb napoveduje konec sveta na točno ta datum. Je kaj resnice na tem ali se vsi od Majev, starodobnih Kitajcev, pa do določenih novejših tehnologij motijo?

jest10 ::

Množica ljudi, ki verjame v to, je pač butasta

Samuel ::

In kaj ti je v dveh minutah in 46 sekundah uspelo prebrati o teh stvareh?
Kajti tvoj odgovor sledi mojemu vprašanju ravno v tem čusu.

Thomas ::

Po moje ni prebral nič. Oziroma toliko kot jaz.

Vseeno, zadeva je ena budalost, trust me!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Highlag ::

Najboljše, da se zapufaš za ene 40 let pa tele 4 leta, ki so še ostala preživiš kot kralj. Saj pufa ne bo treba vrniti!
Never trust a computer you can't throw out a window

gumby ::

Je kaj resnice na tem ali se vsi od Majev, starodobnih Kitajcev, pa do določenih novejših tehnologij motijo?

ja, res je. vogoni so ze na poti...
my brain hurts

noraguta ::

ni res da bo konec sveta! bo pa svetovni potop voda bo narasla do 1212 m nadmorske. tko da čovn na krvauc. to pa jamendavendar ve že vsaka spodobna jehova priča.
krivo je pa seveda globalno segravanje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

zee ::

konec sveta? a že spet? tako 31.12.1999? :|

vsaki neumnosti pa res ni treba verjeti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Fave ::

Itaq, da ga bo konec. Sonce bo padlo dol in Zemlja se bo razklala na dvoje. Bo pa to ob pol treh.

Včasih so že boljše teme romale v Ložo.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

A. Smith ::

Kakšnim "prerokbam" smo bili zadnjih nekaj let priče?

-vsakič, ko je NASI ali podobni ustanovi zmanjkalo prilivov, so odkrili meteor, ki bo "verjetno" trčil z Zemljo.
-milenium. Folka, ki je trdil, da bo takrat konec sveta, je bilo res BRDO. Mislim, da sem po dnevniku videl, da je celo nek katoliški župnik napovedal apokalipso. Jehovove priče so bile seveda v popolni pripravljenosti. Milenijski hrošč je bil samo vrh histerije, ki se je prijel tudi bolj razsodnih.
-v 70h in 80h letih prejšnjega stoletja so se ljudje masovno bali ledene dobe. Ko se ta ni pojavila, so ugotovili, da se svet preveč segreva.
-global warming. Histerija je sicer že nekoliko popustila. Morda se zdaj zaradi tega pojavlja v drugi embalaži.

Kot vidiš, je človeštvo pogosto žrtev lastne domišljije. Človek, ki se v tej čredi noče nahajati, uporabi filter - critical thinking. Super zadeva, ti rečem!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Če je bila tale tema odprta samo zarad A.Smithovega linka, je bilo že vredno! Odtehta neumnost naslovne teme večkratno.

Yossarian ::

Kaj se vam ne zdi, da bi morala biti v datumu namesto nule enka?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Valentin ::

> Je kaj resnice na tem ali se vsi od Majev, starodobnih Kitajcev, pa do določenih novejših tehnologij motijo?

Resnice na tem ni nobene. Ker Maji in starodobni Kitajci to na noben način niso mogli vedeti.

Smiselen se mi zdi samo drugi del vprašanja. Konec sveta zaradi padca kakšne kilometrske skale na Zemljo - ja to bi se pa že dalo kaj napovedat z današnjo tehnologijo.
Seveda če bi stvar prej sploh opazili...

Kaj se vam ne zdi, da bi morala biti v datumu namesto nule enka?

12.02.2012 misliš?

jype ::

Mondeo> Je kaj resnice na tem ali se vsi od Majev, starodobnih Kitajcev, pa do določenih novejših tehnologij motijo?

Vsak resen arheolog ti bo povedal, da je to traparija in da so našli tudi koledarje, ki sežejo dlje v prihodnost. Nekomu z dovolj domišljije se je pač zdelo smiselno izpeljat iz dejstva, da so Maji koledarje računali po takih etapah in se jih večina takrat konča, izpeljat konec sveta. To je vendarle moderno.

Ampak je vseeno fino, da se izkaže za traparijo z neizpodbitnim dejstvom, da bomo naslednji dan še vedno tukaj.

Meizu ::

Jebemti, niti novga leta nam ne bi privoščili xD

subby ::

Resnice na tem ni nobene. Ker Maji in starodobni Kitajci to na noben način niso mogli vedeti.

sem gledal nek dokumentarec, kjer so mel teorijo, da imajo maji opravka z nezemljani, antigravitacijskimi napravami itd.. =)

Valentin ::

Ne, mislil je 21.12.2112.

Kaj pa 21.02.2012 ?

:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

Evo ... ko bo tole zlaufalo, se bo res začel konec sveta kot ga poznamo.

Evo ... ko bo tole zlaufalo, se bo res začel konec sveta kot ga poznamo.

Če bo pa to ravno 2012, bo to samo še ena zgodovinska ironija ali naključje več. Podobno recimo tistemu, ko je Jonathan Swift pravilno napovedal število Marsovih lun.

ČE.

kaj pa tisto v filmu zeitgeist, da si ljudje narobe razlagajo tale "konec sveta", ki naj bi samo pomenil konec veka ki baje traja okoli 2150 let?

jest10 ::

WTF? Kakšnega veka

SmeskoSnezak ::

Poglej si film Zeitgeist, pa ne boš rabo spraševat. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

DixieFlatline ::

Thomas, kaj naj bi bilo na tisti sliki?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

A. Smith ::

kaj pa tisto v filmu zeitgeist

Tam so postavili trditev, da je zodiakalno znamenje na nebu najbolj vidno 2150 let (posledica precesije), potem pride na vrsto naslednje znamenje. Nisem pa toliko astronoma, da bi znal to potrdit.

Sploh pa dokumentarca, ki zagovarja teorijo zarote o sesutju dvojčkov, ne morem resno vzeti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kekz ::

> sem gledal nek dokumentarec, kjer so mel teorijo, da imajo maji opravka z nezemljani, antigravitacijskimi napravami itd.. =)

Stargate SG1 ni dokumentarec. >:D

nisem govoril o stargate ampak o dejanskem dokumentarcu o majih - pač je bla ena teorija o njih, kako so vse naredil brez da bi sploh poznali kolo, brez kamna v bližini in po takem nemogočem terenu

Tisto na sliki je self replikator. Sila okoren še in sploh ne funkcionira, stal pa naj bi okoli 30000 €. Bo pa baje uporaben in delujoč že letos.

Kljub temu, če vse rata kot predvideno, se bo znal replicirati samo iz prefabriciranih sestavnih delov. Torej majhen korak, v zelo nevarno/obetajočo smer. Izboljšave so potem samo še vprašanje časa.

Zemlja, polna samoreplikatorjev, je drug svet od tega, ki ga zdaj poznamo.

To sem mislil.

zee ::

eh...brez kolesa se da marsikaj naredit, samo ni tako komot in traja par deset let leč (gradnja piramid npr.).

sem se spomnil, da so eni napovedali konec sveta za 6.6.2006...pa ni bilo nič, sem pa takrat naredil zadnji izpit na podiplomskem študiju. a to šteje kot konec sveta? 8-)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

WarpedGone ::

>> nisem govoril o stargate ampak o dejanskem dokumentarcu o majih - pač je bla ena teorija o njih, kako so vse naredil brez da bi sploh poznali kolo, brez kamna v bližini in po takem nemogočem terenu

Takšne "teorije" se vržejo ven zato, ker je človeku, ki ga snemajo, enostavno nerodno rečt "pojma nimam, kako jim je to uspelo". Se mu zdi, da bi s tem izpadel navaden bizgec. Zato si raje iz riti potegne nek konstrukt in tisto prodaja poslušnemu občinstvu. Sam ima potem občutek kakšen đek da je, ampak žal ravno s tem izpade - bizgec.

Konec sveta je pa že zdavnaj zgubu svoj privlak. Ko ti uspe preživet že vsaj ene 42 koncev sveta, zakaj bi se potem sekiral zaradi 43. konca, ki pa da šele prihaja? Just another day...
Zbogom in hvala za vse ribe

Starodavni ::

dne 21.12.2012 bo čisto običajen dan v prihodu novega božiča, saj bo samo 4 dni do božiča oz. zimskega solsticija.(24.12.2012)

Ljudje so ovce, ker mislijo, da ker se pri majih 21.12.2012 konča svet, v resnici pa se samo konča ta eatpa koledarja in se nadaljuje z novo etapo. Brez pretresov, apokalips, planeta X, nibira ipd.

Dobro je če ste kritični in ne govorite v stilu kaj pa če bo, ampak raje govorite v stilu - je to sploh možno? Ali pa je to še ena bedarija človeških možganov in ovc.

Sam sem tudi včasih verjel v Nibiru, leto 2012, potem pa sem s časom spoznal, da je to čisto primerljivo z verovanjem v božanstvo in religijami, zato sem se odločil da to pretehtam in sem prišel do sklepa, da je večina stvari, ki govorijo o letu 2012 in nibiru bedarija in da ni tako strašljivo kot govorijo.
leto 2012 bo običajno leto
nibiru pa je napačen prevod planeta Jupiter in če bi imel obhodno dobo 3600 let, zakaj so potem zaribali 4 prikaze poti nibiruja. Potem pa v zabitosti človeških možganov ne uvidijo, da ima tudi sonce neko vrsto nevidnega dvojčka, ki je v bistvu zrcalna retrospektiva(če sem se narobe izrazil, me prosim popravite), ki navidezno naredi dvojčka sonca in to domsayerji interpretirajo prihod Nibiruja.. A pred 10 leti se tega niso spomnili? Idioti eni.

Ne smete verjeti v vsako bedarijo, ker potem sledi razočaranje. Prepričan sem da bo leta 2012, ko se ne bo nič zgodilo povečala stopnja depresivnosti in samomorov zaradi zapufanja plus krepkega razočaranja.

Največ bodo pa profitirali trgovci, če odprem trgovin oz naslovom 2012 in če bo v 4 letih odličen promet bom obilno zaslužil in po koncu leta 2012 zaprl trgovino z obrazložitvijo, da je konec leta 2012 in s tem zanimanja za to bedarijo. Isto kot leta 2000, ko so panične ovce zbirale zaloge hrane/vode in se lepo zapufale. Trgovci pa so lepo profitirali.

Good Guy ::

kumi čakam
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

budili ::

Mogoče si gledal hrvaško odajo ˝Na rubu znanosti˝ ta teden? Je bila identična tema. Mislim, da se na netu da dobiti posnetek.
Govori se pa predvsem o tem delu
<link>http://www.teledisk.hr/content/view/45/...

Če se prav spomnim, majanski koledar ne šteje časa, ampak specifizira obdobja, ki so vse krajša ko se vse bolj približujemo 2012. In naj bi tisti datum pomenil neko prelomnico v razmišljanju človeštva. Da naj bi namesto materialnih stvari začeli iskati resnico v poduhovljenih stvareh. Ne bo pa to konec sveta v fizičnem smislu.

Prav tako se omenjajo naravne katastrofe (da se nas pripravi, ? za kaj),čas bezlja (Schumannova resonanca) in indigo otroci.

Zadnji film, ki sem ga gledal (I am legend (W.Smith), se dogaja sept. 2012, zanimivo ;-)).

Je.. ga.. očitno ne vemo vsega...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: budili ()

edge540 ::

Jebemo, tolikokrat ko napovejo konec sveta se bo še enkrat nekomu usralo in bo zadel.

BigWhale ::

Ja, takrat se Mayski koledar 'obrne'. Tako kot se bo obrnil Unix koledar. Kdo ve kaj bo sele takrat! ;>

Maji so pa z vsako rotacijo njihovega koledarja imeli apokalipso. Mnja. Vodnarjeva doba se bo zacela, precesija in tako naprej. Verjetno bo res konec sveta. Mora bit, saj bodo zvezde zaplavale malo naprej po nebu. Se Severnica ni vec na severu, cez 2000 let pa sploh ne bo vec. To ZIHER nekaj pomeni.

Po drugi strani pa "transformacija svijesti" se bo zgodila, ko nam uspe prvi Upload. Dejanski konec sveta kot ga poznamo in pričetek nečesa zelo zelo drugačnega. Da pa so Maji to vedeli ali napovedali je pa čisto prvorazredno pretiravanje.

Na HTV so včasih še imeli kakšne pametne znanstvene oddaje. Zdej je pa čisti podn. Vsaj kar sem gledal, ene parkrat zadnje čase. Slabš kot Lublana, ki vsaj nič nima. Že to je napredek. Bolše nič kot minus!

Takšne "teorije" se vržejo ven zato, ker je človeku, ki ga snemajo, enostavno nerodno rečt "pojma nimam, kako jim je to uspelo".

na točno takšen način so nastali bogovi in podobne reči.. primer: ljudje niso vedli kako pride do dežja, pa so sklepal da to dela neko nadnaravno bitje

budili ::

Thomas

http://www.astronomija.co.yu/razno/medi...

Balkan je poln presežkov ;-)

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

OMG WE ARE ALL GONNA DIE!!11!

šernk ::

a nas ne bodo vmes še vesoljci ugrabili???

kot je warped povedal, že do sedaj sem preživel ne vem koliko koncev sveta zakaj ne bi preživeli še enega?? za konec sveta mi je najbolj logična razlaga trk večjega meteorita, pa še ta je prvi ki je vsaj malo nevaren napovedan ne vem točno za kdaj se mi pa dozdeva da za okrog leta 2030. vendar tudi za tistega je možnost da nas zadane skoraj nična
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kekz ::

Nas bodo že Asgardi rešili ali pa Borgi asimilirali. Samo brez panike...
sicer se pa približuje mednarodni dan brisače (25. maj), pa bomo lahko imeli srečo in ujeli dober štop.

>> za konec sveta mi je najbolj logična razlaga trk večjega meteorita, pa še ta je prvi ki je vsaj malo nevaren napovedan ne vem točno za kdaj se mi pa dozdeva da za okrog leta 2030.

Glavni problem meteoritov/asteroidov je, da še zdaleč nimamo pregleda nad celim nebom oz. da nimamo zmapiranih detajlih pozicij, smeri gibanja ter hitrosti teh zadev. Leta 1991 je en asteroid Zemljo falil za 170.000 km, leta 1993 pa en še nekaj večji za 145.000 km.

Oba so astronomi opazili šele, ko sta bila že mimo. Če bi bila namenjena direkt na Zemljo, obstaja velika verjetnost, da ju sploh nebi odkrili dokler nebi bilo že zelo prepozno (če bi se sploh dalo prej kaj resnega narest). Nek astronom je v New York Timesu zapisal: "takšni bližnji mimohodi se verjetno zgodijo po nekajkrat vsak teden, vendar jih nihče ne opazi".

Stometerski asteroid, ki bi letel direkt proti Zemlji, nebi opazili dokler nebi bil vsega par dni stran še. Pa še tega bi lahko opazili le s teleskopom, ki bi bil obrnjen direkt v njegovo smer in bi točno računal njegovo smer in hitrost. Na celem svetu je morda 20 ljudi, ki asteroide aktivno iščejo in mapirajo. Teh je pa ogromno.

Steven Ostro (JPL): Recimo, da bi lahko osvetlili vse asteroide večje od 10m, ki prečkajo Zemljino orbito. Na nebu bi zasijalo vsaj 100 milijonov novih "zvezd". Več kot 90% teh objektov nam je povsem neznanih.

Da bo leta 2030 en letel mimo Zemlje oz. ma šanso 'da pade dol' je morda res. Lahko pa vseeno "dol pade" en drug že pojutrišnjem, pa danes o njem ne vemo še čisto nič. Da se bo to res zgodilo je verjetnost vseeno zelo majhna, ker so dimenzije ogromne in tudi 100 milijonov objektov ne pomeni ravno neke sigurnosti dogodka. Vendar pa zakon velikih števil (oz. dovolj dolgega čakanja) garantira, da bomo slej ko prej na tem lotu zadeli. Že mnogokrat v zgodovini smo in ni nobenega razloga, da nebi več.

whatever ::

Čim prej, tem bolje.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Saladin ::

Kje je najboljši razgled za predstavo?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

edge540 ::

>>Kje je najboljši razgled za predstavo?

Predlagam ali kino ali pa domačo dnevno sobo, ako imaš dvd player pri roki.

V nasprotnem primeru se zna zavlečt začetek predstave>:D

Oba so astronomi opazili šele, ko sta bila že mimo.

torej ko bo konec sveta se bomo zavedali šele ko bo že vsega resnično konec

šernk ::

Oba so astronomi opazili šele, ko sta bila že mimo.

torej ko bo konec sveta se bomo zavedali šele ko bo že vsega resnično konec

če boš imel to srečo da se boš lahko zavedal>:D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Saladin ::

če boš imel to srečo da se boš lahko zavedal>:D

Kakršnakoli katasrofa že, sigurno boš nekaj videl, slišal in/ali začutil kako sekundo prej ;)

Morda celo dovolj za en kulten krik "Elvis has left the building!" >:D
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

whatever ::

Ja, ni nujno. Če te nanotehnološko razcepijo na subatomarne delce in hip zatem rekonstruirajo v protokolu, potem mogoče ne.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ffka ::

nabijejte v nakladalnici

je sploh kdo prebrav kej na uni spletni strani

drgac pa nevrjamem u to sranje
««
«
1 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Konec sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21137061 (32158) bluefish

Leto 2012 .. velika katastrofa? (strani: 1 2 )

6911960 (5785) bluefish

Konec Sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30238525 (27093) Zheegec

27.8.2012 - Potrjen konec sveta

304151 (2991) Gandalfar
»

Trkalnik v CERN-u ponovno obratuje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3814714 (12579) Thomas

Več podobnih tem