Forum » Programska oprema » Downclock procesorja - težave
Downclock procesorja - težave
zcetrt ::
Pozdravljeni.
Lastim si HP 6715b prenosnik s TL-60 procesorjem. Program za nadzor frekvence in napetosti CPU-ja si želim iz treh razlogov: da je računalnik čim tišji, ko ga imam priklopljenega na omrežje, da baterija zdrži čim dlje, ko ga uporabljam na terenu in da procesor deluje s polno močjo, ko to od njega zahtevam.
Doslej sem poskusil z RM-clock, a programček vsake toliko časa prčka po procesorju in ob polni obremenitvi povzroča motnje (pri generiranju zvoka se vsakič, ko se program odloči izrisati novo točko na graf obremenitve CPU-ja, zasliši pok.)
In z NHC, ki pa sem in tja pozabi zagnati ventilator. Tako se mi je že večkrat zgodilo, da je računalnik silno tih (mhm), kar na enkrat pa se ventilator zagoni na maksimalne vrtljaje, računalnik pa ugasne zaradi pregretja. Ob ponovnem zagonu se ventilator vrti kot zmešan, dokler procesorja ne ohladi na delovno temperaturo.
Kakšni predlogi za rešitev problema ali kak drug program? Vaše izkušnje?
Hvala za odgovore.
Lastim si HP 6715b prenosnik s TL-60 procesorjem. Program za nadzor frekvence in napetosti CPU-ja si želim iz treh razlogov: da je računalnik čim tišji, ko ga imam priklopljenega na omrežje, da baterija zdrži čim dlje, ko ga uporabljam na terenu in da procesor deluje s polno močjo, ko to od njega zahtevam.
Doslej sem poskusil z RM-clock, a programček vsake toliko časa prčka po procesorju in ob polni obremenitvi povzroča motnje (pri generiranju zvoka se vsakič, ko se program odloči izrisati novo točko na graf obremenitve CPU-ja, zasliši pok.)
In z NHC, ki pa sem in tja pozabi zagnati ventilator. Tako se mi je že večkrat zgodilo, da je računalnik silno tih (mhm), kar na enkrat pa se ventilator zagoni na maksimalne vrtljaje, računalnik pa ugasne zaradi pregretja. Ob ponovnem zagonu se ventilator vrti kot zmešan, dokler procesorja ne ohladi na delovno temperaturo.
Kakšni predlogi za rešitev problema ali kak drug program? Vaše izkušnje?
Hvala za odgovore.
4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje HP laptopa po nadgradnji na W10Oddelek: Strojna oprema | 2962 (2398) | Mitja358 |
» | i5 v prenosniku - se pregreva?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1619 (1110) | SkyEye90 |
» | računalnik se ne prižgeOddelek: Strojna oprema | 2902 (2104) | brez-imenko |
» | Rad bi utišal računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3665 (2689) | jcb |
» | Ventilator na prenosniku se mi vklaplja non-stop ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3617 (3286) | igz |